Följ Samsung Electronics Nordic AB

Tystlåten robotdammsugare backar inte för möbler

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2011 09:00 CEST

Samsungs Navibot Silencio är en av de tystaste robotdammsugarna på marknaden och passerar närmast obemärkt förbi när golvet rengörs från damm och smuts. Navibot Silencio är dessutom först ut med att kunna runda såväl soffor som sovande hundar utan att behöva backa och vända tillbaka när den stöter på hinder. För att få golvet riktigt rent passar Navibot Silencio till och med på att dammtorka golvet.

 

Navibot Silencio lever verkligen upp till sitt namn, och är en av marknadens tystaste robotdammsugare. Med en ljudnivå på 62 decibel är Navibot Silencio så pass tyst att man kan tala i telefon eller titta på tv utan att behöva bli störd av dammsugningen.

Backar inte tillbaka
Navibot Silencio är så pass smart att den kan runda soffor och bord utan att tappa fokus och förlora färdriktningen, vilket innebär att dammsugarens färd över golven blir så tidseffektiv som möjligt. Samsungs unika navigeringssystem är nämligen uppbyggt av en kamera och 38 sensorer, som gör att Navibot Silencio ”ser” möblerna och planerar rutten utifrån hur rummet är möblerat och hur stor yta som ska städas. När det är dags att tömmas eller laddas om beger sig Navibot Silencio till laddningsstationen helt på egen hand för att göra sig redo för nästa städuppdrag. Smartare robotdammsugare får man leta efter.

Mikrofiber-duk dammtorkar golvet

Navibot Silencio nöjer sig inte med att bara dammsuga, utan dammtorkar också golvet för att städresultatet ska bli så bra som möjligt. För att kunna fånga upp de allra minsta dammpartiklarna från golvet har Navibot Silencio utrustats med en mikrofiber-duk. Och med dubbla utstickande sidoborstar når Navibot Silencio dessutom damm och smuts i hörn och vrår som kan vara svåra att komma åt.        

Vem vill inte komma hem till ett dammsuget hem lagom till fredagsmiddagen? Samsungs veckoplaneringsfunktion gör det möjligt att få Navibot Silencio att städa precis när det passar familjens schema och kan automatiskt sätta igång att dammsuga vid bestämda tidpunkter och datum.

Fakta:
Samsungs robotdammsugare Navibot Silencio VCR8895. Ljudnivå på 62 decibel. På ovansidan sitter en kamera med en kameravinkel på 167 grader och som filmar med 30 bilder per sekund. Bildinformationen bearbetas av två processorer som ritar upp en karta över rummet. Navibot Silencio har 38 sensorer som bland annat hindrar Navibot Silencio från att falla ner från höjder som är fem centimeter eller mer. Mikrofiber-duk som tar upp de minsta partiklarna. Dubbla sidoborstar för svåråtkomliga områden. Klarar att rulla över hinder som är lägre än 1,5 centimeter höga. Hepa-filter för partikelfiltrering. I butik under juni. Rekommenderat pris vid lansering 7 000 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument