Skip to content
Turnpike och Samsung digitaliserar personalen för personligare möten och optimerad drift

Press release -

Turnpike och Samsung digitaliserar personalen för personligare möten och optimerad drift

Samsung Galaxy Watch4 och Turnpike i unikt samarbete. ICA Maxi Nynäshamn använder Samsungs smarta klocka, Galaxy Watch4 för att snabbt få ut information till medarbetarna. Genom att optimera arbetet för personalen i butiken innebär det snabbare service för kunderna och på sikt ökad kundlojalitet och ökade intäkter för butiken.

Med Turnpikes system kan personalen enkelt koppla upp sig med Samsung Galaxy Watch4 för att optimera arbetsflödena och servicen inom retail och hospitality. Med ett uppkopplat schema och meddelanden som skickas i realtid till rätt persons handled, vet alla vad de ska göra och hur de ska prioritera.

ICA Maxi i Nynäshamn är första ICA-butiken i landet som nu kopplar upp sin personal mot molnet med Samsungs smarta klockor för att öka den personliga servicen och förbättra butiksdriften.

”Det handlar om att gifta ihop kund- och medarbetarresan så att servicenivån går upp samtidigt som personalen jobbar smartare och mår bättre”,säger Elena Serrander, butikschef på ICA Maxi Nynäshamn.



För att vinna på sin lokala marknad i dagligvaruhandeln räcker det inte längre med bra produkter och pris. Kundmötet blir allt viktigare och butikskedjorna investerar stort i lösningar som ska göra upplevelsen bättre och smidigare för konsumenten. Det kan vara allt från click-and-collect och självutcheckning till kringtjänster som returstationer, postutlämning och hemkörning. All denna nya infrastruktur syftar till en sak - Bättre kundupplevelse. Men för att kundresan ska bli så bra så möjligt så behöver personalen loopas in på ett smart sätt, så de kan hjälpa till att lösa problem eller förstärka upplevelsen.

Utmaningen för dagligvaruhandeln kretsar mycket kring hur man optimerar butiksdriften med begränsade resurser.

Bo Backman är butiksägare till ICA Maxi i Nynäshamn och han listar tre viktiga fördelar med systemet som underlättar den dagliga driften och kundupplevelsen:

  • Kundservice ges när och där kunden vill eller behöver den
  • Effektivare personalbemanning och styrning av resurser
  • Mätbar servicegrad och vunna kundinsikter stärker utvecklingen av kundupplevelsen

Samsung Galaxy Watch4 är kopplade till Turnpikes SaaS-plattform för personalen och med hjälp av lösningen får medarbetarna individuella meddelanden om det till exempel behöver öppnas en extra kassa eller om en kund behöver hjälp i en del av butiken. När en notis skickas vibrerar klockan och det är lätt för medarbetarna att prioritera och effektivisera.

” Vårt motto är att leverera den bästa kundupplevelsen - och med Turnpikes innovativa lösning och Samsungs smarta klockor så tydliggör vi vårt kundfokus. Enkelt, diskret och effektivt blir vi direkt notifierade när varje enskild kund vill ha eller behöver vår hjälp någonstans i butiken. Vi ser våra kunderna när de vill bli sedda och vi vinner kundinsikter utan att vara påträngande. Lösningen hjälper våra medarbetare att prioritera i den dagliga driften och att vi använder våra resurser effektivare, samtidigt som vi kan leverera en högre servicegrad och stärka den så avgörande kundupplevelsen.”, säger Bo Backman, butiksägare ICA Maxi Nynäshamn

Samarbetet mellan Samsung Nordics och Turnpike sträcker sig ett år bakåt i tiden med lösningar för retailers som vill ligga i framkant. Intresset är mycket stort och många butiker hör nu av sig och vill ha samma lösning för sin personal.

Med hjälp av våra partners kan vi kombinera vårt arv och kunskap inom hårdvara med deras expertis inom mjukvara och skapa nytta med våra konsumentprodukter även för företagskunder. ICA Maxi med Galaxy Watch 4 är ett perfekt exempel på hur vi tillsammans med Turnpike skapar nya värden och användningsområden för våra produkter”, säger Christian Kyllerman, affärsutvecklingschef B2B, Samsung Electronics Nordic.

”Turnpikes lösning är lätt att räkna hem för både HR- och ekonomi-avdelning. När din personal kan bli väsentligt mycket mer effektiv under en dag, samtidigt som kund- och medarbetar-nöjdheten går upp, då har vi en lösning som alla vinner på. Bättre service leder till ökad försäljning och kundlojalitet, vilket är nyckeln till lönsam butiksdrift. Vi är glada över att ICA-handlarna nu på riktigt har fått upp ögonen för vilka stora värden de kan både spara och tjäna genom att satsa på sin personal med innovativ tech, på både kort och lång sikt.” säger Carl Norberg, grundare av Turnpike.

För att ta reda på mer om hur ICA Maxi Nynäshamn arbetar för att förbättra kund- och medarbetarresan med hjälp av Turnpike och Samsung Electronics Nordic Klicka här.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667