Skip to content
Receptionist
Receptionist

Press release -

Turnpike och Samsung digitaliserar hotellpersonal för personligare möten och optimerad drift

Samsung Galaxy Watch4 och Turnpike i unikt samarbete. Clarion Hotel Sign använder Samsungs klocka, Galaxy Watch4, för att snabbt få ut information till medarbetarna. Genom att optimera arbetet för personalen på hotellet innebär det snabbare service för gästerna och bättre upplevelse för såväl medarbetare som gäst.

Med Turnpikes system kan personalen enkelt koppla upp sig med Samsung Galaxy Watch4 för att optimera arbetsflödena och servicen inom retail och hospitality. Med ett uppkopplat schema och meddelanden som skickas i realtid till rätt persons handled, vet alla vad de ska göra och hur de ska prioritera. Clarion Hotel Sign tar nu hotellupplevelsen till en helt ny nivå genom att vara först i världen med att implementera Turnpikes system med Samsungs smarta klockor för personalen. Jobbet blir enklare och roligare, gästerna får en bättre upplevelse och hotellet optimerar sin dagliga drift.

"För hotellgästerna blir det nästan som magi, vi ser dem innan de ser oss. För oss i personalen blir jobbet mycket roligare och lättare", säger Lia Djerf, receptionist, Clarion Hotel Sign.

Systemet möjliggör att rätt person alltid är på rätt plats i rätt tid för att överträffa gästernas förväntningar. För Clarion Hotel Sign är både gästnöjdhet och medarbetarnas välbefinnande alltid i fokus. Med Turnpike kan personal vid receptionen, konferensen, spa och restaurang nu vara mer proaktiva i sitt arbete för att erbjuda gästerna service i världsklass. När personalen hela tiden vet vad de ska göra och hur de ska prioritera, så ökar effektiviteten och kundfokuset avsevärt. Förutom att öka gästnöjdheten och personalens välbefinnande, lär sig hotellet att optimera sin drift framåt med hjälp av AI vilket gynnar både gäst och medarbetare.

Samsung Galaxy Watch4 är kopplade till Turnpikes SaaS-plattform för personalen och med hjälp av lösningen får medarbetarna individuella meddelanden om det till exempel behövs support i receptionen, om IT-support behövs till konferensen eller om en gäst önskar hjälp på SPA’t. När en notis skickas vibrerar klockan och det är lätt för medarbetarna att prioritera och effektivisera.

”På Clarion Hotel Sign är vi fast beslutna om att alltid gå i bräschen med innovation, alltid ligga i framkant och leverera bättre livskvalitet för såväl gäster som medarbetare. Nu framtidssäkrar vi en bättre hotellupplevelse för alla som väljer oss – gäster och medarbetare”, säger David Viklund, General Manager.

Samarbetet mellan Samsung Nordics och Turnpike sträcker sig två år bakåt i tiden med lösningar för retailers som vill ligga i framkant. Nu tas samarbetet till nästa nivå med fokus på hospitality och hotell.

”Med hjälp av våra partners kan vi kombinera vårt arv och kunskap inom hårdvara med deras expertis inom mjukvara och skapa nytta med våra konsumentprodukter även för företagskunder. Clarion Hotel Sign med Galaxy Watch 4 är ett perfekt exempel på hur vi tillsammans med Turnpike skapar nya värden och användningsområden för våra produkter”, säger Christian Kyllerman, affärsutvecklingschef B2B, Samsung Electronics Nordic.

"Vi på Turnpike är stolta och glada över att välkomna Clarion Hotel Sign som det första hotellet i världen som implementerar vår lösning. Vi tror att våra lösningar kan revolutionera hur hotellbranschen arbetar med personalen och gästbemötandet för att höja servicenivån och optimera driften av modern hospitality", säger Carl Norberg, grundare av Turnpike.

Ur Samsungs och Turnpikes perspektiv representerar den europeiska hotellbranschen en stor möjlighet för teknikintegrering och innovativa lösningar. Eftersom hotell kontinuerligt strävar efter att förbättra gästupplevelser och operativ effektivitet finns det en växande efterfrågan på teknik som kan effektivisera processer, förbättra kommunikation och anpassa tjänster. Detta ger en unik möjlighet för båda företagen att erbjuda en synergistisk lösning som kombinerar Samsungs hårdvaruexpertis med Turnpikes mjukvarukompetens.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667