Skip to content
Tuffa tag: Samsung Galaxy Xcover II redo för action

Press release -

Tuffa tag: Samsung Galaxy Xcover II redo för action

Galaxy Xcover II är en ruggad smartphone för tuffa miljöer och hårda tag. Den klarar vatten, damm, sand, snö och lera utan problem – gör du? 

Precis som föregångaren står Galaxy Xcover II emot extrema förhållanden. Tack vare certifieringen IP67 och den fysiska kameraknappen är det till och med möjligt att fotografera under vatten.

Extra skydd

Om du befinner dig i en krävande situation som involverar vatten, gegga eller sand behöver du inte oroa dig för att tappa Galaxy Xcover II. Telefonen har utrustats med ett extra starkt och reptåligt glas, och det låsbara bakstycket förhindrar att batteriet eller telefonen utsätts för fukt eller smuts.

En pålitlig vän i nöden

Oavsett om du kappseglar, klättrar i berg, vandrar eller åker skidor kan du lita på Xcover II. Det stora batteriet räcker i upp till hela 570 timmar. Det innebär att mobilsignalen kan spåras om du skulle gå vilse. Fast det ska egentligen inte vara några problem då Xcover II är en trogen kartläsare. Med gps, glonass och kartor hjälper den dig att hitta den rätta vägen. Det är också möjligt att ladda ner kartor redan innan du ger dig ut för att kunna orientera dig även där det inte finns täckning. Med funktionen Smart Stay kan du läsa kartor på den fyra tum stora skärmen så länge du vill utan att den släcks. Ficklampa finns i kamerans starka led-blixt.

Fakta: Galaxy Xcover II är en pekskärmsmobil med operativsystemet Android 4.1 Jelly Bean. Säkerhetsklass IP67, så skyddas från damm och kan ligga i vatten på en 1 m djup i upp till 30 minuter. Storlek 130,5 x 67,7 x 12 mm, vikt 148,5 gram. Fyra tum stor wvga (480 x 800) tft-skärm. 1 GHz dual-core-processor och 4GB minne + 1GB (RAM). Plats för micro-sd upp till 32GB. Batteri på 1,700 mAh. Kamera på 5 megapixlar bak och vga-kamera fram. Fysisk kameraknapp. Utrustad med blåtand v 4.0, usb 2.0, wifi 802.11 b/g/n och Wi-Fi Direct. Finns i butik i slutet av februari till ett rekommenderat pris från 3 000:-.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667