Följ Samsung Electronics Nordic AB

Tronskifte – Samsung nu störst på laserskrivare

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2010 10:30 CEST

För första gången är Samsung störst på laserskrivare för A4 i Sverige. Under första kvartalet 2010 sålde Samsung drygt 15000 laserskrivare och multifunktionella laserskrivare för utskrifter i svartvitt och färg. Det är nästan 5000 fler än motsvarande period förra året.

 

Enligt färska uppgifter från analysföretaget IDC har Samsung idag en marknadsandel på 28 procent, en ökning från fjolårets 20 procent då Samsung var näst störst i Sverige.  

 

– Att bli etta på laserskrivare är en milstolpe för Samsung i Sverige. Det är även ett erkännande från våra kunder att vi har attraktiva produkter att vara stolta över. Nu är det upp till oss på Samsung att kämpa ännu hårdare för att bibehålla detta förtroende, säger Hans Gustavsson, nordisk försäljningschef för Samsungs skrivare.

 

Ett av Samsungs framgångskoncept är att utveckla konsumentprodukter där design och smart funktionalitet står i fokus. Nästa steg här är att bredda antalet återförsäljare.

 

Under 2009 och 2010 har Samsung för företagsmarknaden etablerat flera samarbeten med partners i syfte att ge kunderna helhetslösningar med driftsäkra laserskrivare, tjänster och finansieringsformer. Det är en strategi Samsung kommer att vidareutveckla samtidigt som man kommer att erbjuda ett större utbud av professionella laserskrivare.   

 

Samsung säljer laserskrivare och multifunktionella laserskrivare (som även har inbyggd kopiator och skanner) för A4 och finns för utskrifter i svartvitt och färg.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 18 800 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Bifogade filer

PDF-dokument