Följ Samsung Electronics Nordic AB

The Frame – Teknik och konst i en perfekt harmoni i Lofoten

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 09:00 CEST

Vad är konst och vad är teknik? Nu kan du uppleva utställningen ”Painting or not” på KaviarFactory i Henningsvær, där Samsungs The Frame visar konst.

Stockholm, 1 juni 2017 – För första gången i Norden visar Samsung nu upp sin nya innovation inom Lifestyle TV, The Frame. Den utvalda platsen är galleriet KaviarFactory i Lofoten där The Frame tar plats bland konstnärer som Alex Hubbard (USA) och Erik Lindman (Sverige). Utställningen, som pågår under sommaren med start den 31 maj, heter “Painting or not”, väcker frågan vad som definierar konst.

Genom att tänja på gränserna omdefinierar The Frame inte bara den traditionella bilden av vad en TV är, utan även vad som kan definieras som konst. The Frame erbjuder möjligheten att kombinera underhållningsupplevelser i UHD kvalitet med konst som annars upplevs på exklusiva gallerier. The Frame är designad i samarbete med den kände designern Yves Béhar som ville hitta ett sätt för TVn att smälta in i och komplettera hemmets inredning.

Till skillnad från en traditionell TV, där skärmen blir svart när den stängs av, förvandlas skärmen på The Frame till digital konst. Med mer än 100 konstverk i ett flertal kategorier att välja mellan finns det något för alla smaker och stilmiljöer. Det går även att välja mellan olika ramar och ställ.

Bryter barriärer
Henningsvær ligger i Lofoten som har blivit utsedd av National Geographic till en av de vackraste skärgårdarna i världen.

– Att bryta barriärer genom meningsfull innovation är Samsungs mantra. Boende i Lofoten har brutit barriärer i generationer då de levt på en av de mest svårbebodda platserna i världen. Lofoten var därför en perfekt plats för oss att lansera The Frame som bryter barriärer inom TV kategorin, säger Klas Söderström, Product Manager för Lifestyle TV på Samsung Norden.

Vinnare i Instagramtävling ställs ut på KaviarFactory
I samband med den nordiska lanseringen av The Frame i Lofoten har allmänheten tävlat om att få visa sina egna verk på utställningen. Över 650 nordiska bidrag har skickats in på Instagram under hashtagen #SamsungTheFrameSe(No/Dk/Fi). Fyra vinnare från varje nordiskt land har valts ut och kommer att visas hos alla Samsungs återförsäljningspartners respektive land. Av dem väljs en nordisk vinnare ut som kommer att få visa upp sitt verk på The Frame i KaviarFactory.

Öppnas av drottningen
Den officiella öppningen av utställningen kommer att göras den 15 juli av Norges drottning. Tidigare har The Frame visats upp på Carrousel de Louvre i Paris.

Utställningen ”Painting or not” är öppen från den 31 maj till 13 augusti. Mer information om utställningen och KaviarFactory hittar du här: http://www.kaviarfactory.com/

The Frame kommer att säljas från mitten av juni på Elgiganten och i utvalda inrednings- och designbutiker.

För mer produktinformation, besök: http://www.samsung.com/se/tvs/theframe/highlights/

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument