Följ Samsung Electronics Nordic AB

Svenskarna vill se mera tv

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2009 11:15 CET

Nästan en tredjedel av tv-tittarna säger sig missa tv-program som de vill se och nära två tredjedelar säger sig vilja ha enklare inspelningsapparater. Detta framkom i en undersökning om svenskarnas tv-vanor som SIFO har gjort på uppdrag av Samsung.

Tusen slumpmässigt utvalda tv-tittare har av SIFO tillfrågats om sina tv-vanor. Närmare en tredjedel, 32 procent, av de tillfrågade upplevde att de hade missat ett tv-program den senaste tiden. I Malmö var siffrorna ännu högre - här ansåg hela 48 procent att de hade missat ett tv-program som de gärna hade sett.

Trogna tjejer missar mest

Tjejer mellan 15 till 29 år är de som anser sig missa mest tv-program och närmare hälften (49 procent) skulle vilja se mer tv än vad de gör idag. Det är även dessa tjejer som är mest trogna tv-serier. Närmare två tredjedelar (64 procent) säger sig följa en tv-serie regelbundet. Det ska jämföras med killar i samma ålder där endast 35 procent följde en tv-serie och bland män mellan 30-49 år enbart en fjärdedel.

Tjejer äger inspelningen hemma

Videon är den vanligaste inspelningsapparaten bland hushållen. På frågan om man önskade en enklare inspelningsapparat som med få knapptryckningar kunde spela in hela programserier eller/och enstaka tv-program svarade respondenterna överlag att det var något som man önskade. Hela 59 procent var positiva till en sådan produkt och bland tjejer mellan 15-29 år ville hela 74 procent detta. Dessutom visade studien att det är dessa tjejer idag som har lagt beslag på inspelningsapparaten hemma. Över en tredjedel spelar in från tv:n, vilket ska jämföras med killarna i samma åldersspann där endast 17 procent väljer att spela in. Samsungs inspelningsbara digitalboxar spelar in program via endast tre knapptryck:

- I studien framkom det även att de som har video spelar in betydligt mindre idag än för bara ett par år sedan, medan de som har inspelningsbara digitalboxar i stort spelar in som förr. Vi går mot en trend att vilja ha enklare lösningar, därför åker videon ut och digitalboxen in, säger Stefan Andersson, nordisk områdeschef för digitalboxar på Samsung.

Fakta: Samsung erbjuder idag två typer av inspelningsbara digitalboxar med hårddisk. Samsung P850 med 160GB hårddisk samt Samsung P770 med 80GB hårddisk.

Bifogade filer

PDF-dokument