Skip to content

Press release -

Stor efterfrågan på Samsung Galaxy Note7

Förbeställningarna av Galaxy Note7 överträffar alla förväntningar. Säljstart i Sverige den 9 september.

Stockholm – 25 augusti 2016 – I drygt en vecka har det varit möjligt att förbeställa Galaxy Note7 i Europa, och nu meddelar Samsung att förbeställningarna slagit alla tidigare rekord. 

Innan förbeställningarna startade den 16 augusti hade intresseanmälningarna på Samsungs digitala kanaler redan långt överstigit siffrorna från motsvarande period för Galaxy S7 och S7 edge. Det ledde till att Samsung var tvungna att införa ett tak för antal förbeställningarna. Taket var till för att säkerställa att den efterfrågan som finns kan mötas även när försäljningen startar.

I kölvattnet av förbeställningarna och på grund av Samsungs önskan att möta den efterfrågan som finns bland konsumenter kommer säljstarten i Europa att delas upp i tre faser – den 2, 9 och 12 september. I Sverige startar försäljningen den 9 september.

– Gensvaret hos konsumenterna bekräftar verkligen att Note7 är en väldesignad telefon med många användbara kvaliteter. Den tillhörande pennan S Pen har alltid varit kärnan i Note-serien men har nu utvecklats ytterligare med fler meningsfulla funktioner och förbättrad design. Note7 bjuder även på helt nya funktioner så som iris-scanning som låter användaren att enkelt låsa upp telefonen endast med ögonen. Genom att nu sprida ut den europeiska säljstarten över tre datum kan vi möta den otroliga efterfrågan som finns, säger Lars Jansson, Vice President, Samsung Electronics Nordic.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667