Skip to content
Smidigare 4K redigering - med rätt lagring och portabla SSD:s

Press release -

Smidigare 4K redigering - med rätt lagring och portabla SSD:s

Kvalitén på content-skapande blir allt högre i takt med att möjligheterna för foto och film i hög upplösning blir fler. Idag kan vi fånga bilder och videor i 4K direkt genom våra mobilkameror, vilket gör det enklare för både professionella och hobbykreatörer att skapa högkvalitativt content med den enhet man ändå alltid bär med sig i fickan. En viktig aspekt är dock att högre kvalitet på materialet som fångas, förstås också innebär större filer att hantera och lagra på den enhet man använder - där minnet ofta tar slut snabbare än man hade önskat. Dessutom kan det vara väldigt tidskrävande att föra över dessa filer, inte minst när det kommer till videoredigering i stora format. Filer i 4K är inte bara enorma, utan programvarukraven kan också innebära utmaningar.

För att optimera arbetet och skapa bättre förutsättningar för att fånga, hantera och redigera 4K-material gör utökad lagring stor skillnad. Samsungs lagringsexpert Jani Laaksonen har samlat de främsta fördelarna med portabel lagring, och förklarar varför en portabel SSD kan vara 4K-kreatörens bäste vän.

– Supersnabba bärbara SSD:er som Samsungs Portable SSD T7 Shield och årets nyhet T9 är designade för att enkelt kunna glida ned in i en ficka och erbjuder massor av lagringsutrymme såväl som snabba dataöverföringar till exempelvis laptops och smartphones. En funktion jag vill framhäva extra mycket är den breda kompatibiliteten med Android, Windows och iOS, Jani Laaksonen, produktansvarig på Samsung i Norden.Så hjälper SSD T7 Shield contentfångaren på språng:

 • Disken är väger endast 98grm och är optimal för den vill överföra större filer utan att förlora prestanda. Når upp till 1,050 MB/s.
 • Fotografera och spela in direkt på disken från mobil eller kamera som stödjer USB-C.
 • Med IP65-klassifiering[1] är hårddisken både vatten- och dammtålig, den är stöttålig och klarar av fall upp till tre meter[2]. Hårddiskens yttre material och den förbättrade mjukvaran i T7 Shield säkerhetställer att man kan behålla en hög prestanda utan överhettning.
 • Kompatibel med flera enheter såsom PC, Mac, Android, spelkonsoler och andra plattformar.
 • Kommer med Samsung Magician Software 1.0 och USB 3.2 Gen 2


Så underlättar SSD T9 livet för den som jobbar i de tyngsta formaten:

 • T9 kan överföra en fil på 2 GB på nästan 1 sekund och uppnå läs-/skrivhastigheter på upp till 2 000 MB/s.
 • Maximal kapacitet på upp till 4 TB erbjuder gott om lagringsutrymme för proffsinnehåll
 • Designat för att möta USB Type-C-strömspecifikationerna och för att stödja professionella kreatörers sömlösa arbetsflöde. Detta har förbättrat kompatibiliteten mellan operativsystem som Windows, macOS, smartphones och surfplattor, spelkonsoler och professionella högupplösta kameror.
 • De böjda diagonala linjerna och omvända kolmönstren på ytan av T9 ger gummit en tygliknande känsla, som en lyxig plånbok - samtidigt som dess robusta design är byggd för att hålla data säker, med den tillförlitlighet som användarna behöver för att kunna fullfölja sina mest ambitiösa projekt.
 • Samsungs Dynamic Thermal Guard minimerar den effektivt de prestandafall som kan orsakas av överhettning, vilket säkerställer konsekventa och snabba överföringshastigheter.
 • Kommer med Samsung Magician Software 8.0 och USB 3.2 Gen 2x2

[1] IP65-klassificeringen är baserad på interna tester som utförs under kontrollerade förhållanden. Vatten- och dammtåligheten kan variera beroende på de faktiska miljöförhållandena. Skador orsakade av vätska och damm täcks inte av garantin
[2] Förhållande för falltest: Enheten släpptes fritt till en metallplatta från en höjd på 3 meter.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667