Skip to content
Smart bluray-spelare spelar in 240 timmar hd-film

Press release -

Smart bluray-spelare spelar in 240 timmar hd-film

Samsungs satsning på bluray-spelare med 3d-stöd tar nu ett kliv framåt genom lanseringen av BD-D8900N.  Samsungs nya bluray-spelare kan spela in en terabyte film, sport och favoritserier i full hd-format och förstås vanlig tv på den inbyggda hårddisken. Och möjligheterna med Smart Hub är oändliga.

Samsung presenterar också två stilfullt designade hemmabiosystem, HT-D6750W och HT-D7200, som båda erbjuder en bra ljudkvalitet och snygg design.

 

Smart Hub ingår i nästan alla bluray-nyheter i vårens breda bluray-kollektion där spelare med och utan hårddiskar samt hemmabio nu konkurrerar om uppmärksamheten. Genom att internet- och nätverkskoppla bluray-spelare blir det lättanvända användargränssnittet Smart Hub ett fönster för att möta nya spännande tv-upplevelser. Med en bluray från Samsung kan teven nu enkelt bli både ett multimedienav och mediespelare. Sök och spela upp bilder, musik och film oberoende var de ligger – i datorn, surfplattan, mobilen eller kameran. Från Smart Hub når du även Samsung Apps – ladda ner och använd appar i teven, allt ifrån Facebook och Twitter till lokala hyrfilmstjänster.

 

BD-D8900N – en terabyte inspelad underhållning

Den inspelningsbara hårddisken i Samsungs BD-D8900N rymmer 240 timmar film, nyheter, sport eller underhållningsprogram i hd-format, eller så mycket som 480 timmar i traditionellt tv-format. BD-D8900N är dessutom utrustad med dubbla tv-mottagare, vilket gör det möjligt att spela in favoritfilmen samtidigt som man tittar på nyheterna på en annan kanal. Striden om fjärrkontrollen hemma i tv-soffan är därmed ett minne blott. För den som vill prova att se såväl tv som dvd- eller bluray-filmer i 3d-format kan BD-D8900N omvandla upplevelsen från vanligt 2d-format till 3d-djup, tack vare Samsungs innovativa konverteringsteknik för bluray-spelare.

 

Fakta: Samsung BD-D8900N. Bluray-spelare för 2d, 3d, full hd 1080p. Smart Hub med bland annat dlna, Allshare och appar. Stöd för cam-modul och därigenom marksänd digital-tv DVB-T2 med hd-kvalitet och kabel-tv DVB-C. Två hdmi-utgångar. Hanterar dvd, jpg, mp3 med flera format.  Konvertering 2d till 3d-djup samt till full hd. Ljudformat Dolby Digital Plus, Dolby Digital, Dolby True HD, DTS, DTS-HD Master Audio. Inbyggd kortplats för CI+. I serien finns även BD-D8200N och BD-D8500N. I butik i början av maj till det rekommenderade återförsäljarpriset 6 500 kronor.

 

HT-D6750W – 7.1-kanalsystem i snygg lyxförpackning

I Samsungs bluray-satsning ingår även Samsungs nya hemmabiosystem HT-D6750W, som kommer ut i butikerna i mitten av maj. HT-D6750W har ett avancerat 7.1-kanalystem på 1 330 watt, som ger en känsla av att vara omsvept av ljudet. Hemligheten är ett extra par högtalarelement, som har integrerats högst upp på det främre högtalarparet. Genom att vinkla de övre högtalarelementen uppåt studsar ljudet mot taket och sedan ner mot publiken. Ljudtekniken i HT-D6750W skapar tillsammans med Samsungs avancerade 3d-teknik i full hd en närhet till upplevelsen, vare sig det rör sig om film, sportsändningar, musik eller en drabbning i World of Warcraft.

 

Fakta: Samsung HT-D6750W, hemmabiosystem för bluray i 2d, 3d eller full hd 1080p. Smart Hub med bland annat dlna, Allshare och appar. Har hdmi 1.4 och hanterar dvd, jpg, mp3 med flera format. 2d till 3d-konvertering. 7.1-kanalsystem med utökat frekvensomfång på 50 kHz, 1 330 watt. Samsungs Advanced Vertical Surround, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD, Samsungs Crystal Sound Plus och 3d Sound Technology. Färg: svart. Rekommenderat pris vid lansering 9 000 kronor. I butik i mitten av maj.

 

HT-D7200 – vasformade högtalare

Hemmabiosystemet HT-D7200 har ett spännande formspråk med sina vasformade högtalare, och sticker designmässigt ut mest i Samsungs bluray-satsning. HT-D7200 har ett 2.1-kanalsystem, som tillsammans med bluray-spelarens stöd för 3d och full hd förvandlar vardagsrummet till en hemtrevlig biosalong. I hemmabiosystemet ingår bluray-spelaren BD-D7500, som är världens tunnaste bluray-spelare och som startar igång filmen på endast tre sekunder. BD-D7500 är endast 23 millimeter smal och kan hängas på väggen, läggas på bänken eller ställas på ett medföljande stativ.

 

Fakta: Samsung HT-D7200, hemmabiosystem för bluray i 2d, 3d eller full hd 1080p. Smart Hub med bland annat dlna, Allshare och appar. Har hdmi 1.4 och hanterar 3d, bluray, dvd, jpg, mp3 med flera format. 2d till 3d-konvertering. 2.1-kanalsystem, 400 watt. Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Samsungs Crystal Sound Plus och 3d Sound Technology. Färg: svart, vit. Rekommenderat pris vid lansering 8 000 kr. I butik i början av juni.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667