Skip to content
Skicrosslandslaget och Samsung gör fartfylld webbserie i fickformat

Press release -

Skicrosslandslaget och Samsung gör fartfylld webbserie i fickformat

Stockholm den 27 februari 2013 – Saknar du action i pendeltrafiken? Förseningar och långa köer? Nu kan du uppleva fart på ett helt nytt sätt. Idag den 27 februari släpps det första avsnittet av serien Skicross – vägen till OS på Sveriges nya mobil-tv-kanal Pocket Entertainment.

– Vi vill göra världens roligaste sport tillgänglig för svenska folket. Samtidigt vill vi utmana den traditionella alpina världen. Vi är ett väldigt öppet landslag som i denna serie verkligen bjuder in tittarna i vår värld, säger Tommy Eliasson, förbundskapten för det svenska skicrosslandslaget.

Skicross är en ny snabb alpingren där först i mål vinner. Sedan OS i Vancouver 2010 är det en olympisk sport. I Skicross – vägen till OS får vi följa åkarnas, ledarnas och tränarnas gemensamma liv. Allt från stenhård träning i bitande kyla till glädje och sorg över framgångar och misslyckanden. Varje torsdag sex veckor framöver släpps ett nytt avsnitt. Alla med olika teman.

Pocket Entertainment grundades i oktober 2012 och ägs bland annat av Felix Herngren och Kristian Luuk. Bolaget producerar och distribuerar innehåll för tillfällen då man har en stund över. Inget avsnitt är längre än 10 minuter, ett format som passar perfekt för smartphones och surfplattor på tunnelbanan, bussen eller i väntrummet.

– Tittarvanor har aldrig förändrats i en sådan rasande fart som de gör just nu. Användare vill kunna se på film, tv och serier när, var och hur de vill. Detta är framtidens format som dessutom passar perfekt för en actionsport som skicross. Det går undan, säger Håkan Lindhé, grundare och vd för Pocket Entertainment.

Projektet är en gemensam satsning mellan skicrosslandslaget, Pocket Entertainment och Samsung, som har uppdraget som huvudsponsor för det svenska skicrosslandslaget. Se trailern av Skicross – vägen till OS.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667