Gå direkt till innehåll
Skarpa kurvor på CES 2013: Samsung visar upp världens första böjda oled-tv

Pressmeddelande -

Skarpa kurvor på CES 2013: Samsung visar upp världens första böjda oled-tv

På CES-mässan 2013 är det världspremiär för en ny innovation på tv-området. Samsung visar upp en oled-tv med böjd skärm, en teknik som både ger större djup i bilden och skapar surroundkänsla för ögat.

Samsung har utnyttjat sin expertis inom skärmteknik för att skapa den banbrytande nya tv:n. Skärmen är lätt böjd, vilket direkt drar betraktarens ögon till sig, men designen påverkar också tittarupplevelsen på flera sätt.

Mitt i naturen
Ett resultat är att bilden får ett större djup vilket ger en mer verklighetsnära upplevelse. En annan stor skillnad i upplevelsen jämfört med att titta på en vanlig tv-skärm är panoramaeffekten som uppstår i till exempel storslagna natur- och landskapsvyer. Tittaren får ett intryck av att vara omgiven av landskapet. Den böjda skärmen gör också att den som tittar från andra vinklar än rakt framifrån får en bekvämare upplevelse. Även bildkvaliteten i övrigt är av högsta klass.

Det kommer mera
”Samsung har som mål att utveckla innovativa tv-lösningar, som överträffar människors förväntningar – eller till och med deras fantasi. Vi kommer att fortsätta på vår inslagna väg att skapa och utveckla ny tv-teknik som bidrar till att förbättra människors vardag, även bortom världens första böjda oled-tv”, säger HS Kim, Executive Vice President för tv-området på Samsung Electronics.

Världens första böjda oled-tv visas upp på CES i Las Vegas den 8-11 januari. Besök Samsungs monter 12004 på CES 2013 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (ingång C4).

Följ Samsung på CES

Mikrosajt:  http://www.samsungces.com  

Mobilsajt:  http://m.samsungces.com

Livestream:  http://global.samsungtomorrow.com

Youtube:  http://youtube.com/SamsungTomorrow

Facebook:  www.facebook.com/samsungsverige


Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material

Relaterade nyheter