Gå direkt till innehåll
Skärmig upplevelse förhöjer Samsungs vårsläpp

Pressmeddelande -

Skärmig upplevelse förhöjer Samsungs vårsläpp

På Samsungs vårvisning för pressen var det skärmupplevelserna som lyste i kapp med vårsolen. Med förkortningar som led och oled blir bildupplevelsen nu ännu bättre i stora som små elektronik- och IT-produkter. I allt från led-tv till pekskärmsbaserade oled-mobiler.

Därtill var det världspremiär för Samsungs lansering av fristående frys och kyl.

Vad är det som finns överallt och lyser i kapp med vårsolen? Rätt! Bildskärmar. Stora som små i både IT- och elektronikprodukter. De bli nu allt mer smäckra, energisnåla och miljöanpassade med ännu bättre bild.

Oled. Led. Obegripliga förkortningar för de flesta. Men det är faktiskt hemligheten till att upplevelsen av bildskärmarna i flera elektronik- och IT-produkter nu blir ännu bättre. Med ny teknik vill Samsung kontinuerligt utmana och förflytta gränserna för vad som är möjligt. För att konsumentupplevelsen ska bli bästa tänkbara.

Skärmen i många elektronik- och IT-produkter är avgörande, ibland för att kunna styra och använda produkten genom menyer, ibland för att njuta av bildupplevelsen i sig.

Led i större skärmar. Föreställ dig att teven kan bli 40 procent energisnålare, inte har något kvicksilver, är tre centimeter tunn och har en fantastisk färgåtergivning och svärta. Samsung lanserar nu jämte lcd-tv och plasma-tv en helt ny produktkategori: led-tv. Liksom lcd-tv är led-tv en flytkristallskärm. Skillnaden ligger i bakbelysningen. Med led-tv lyser lysdioder upp till skillnad mot lcd som använder lysrör.

Även enskilda bärbara datorer har börjat lanseras med led-skärm. Konsekvensen är inte bara bättre bild och ljusstyrka. Batteriet håller dessutom längre.

För fristående led-baserade datorbildskärmar är Samsung närmast en veteran i klassen med sin XL-serie.

Oled i mindre skärmar. Överskuggas din fotografering i sommarsolen av att det är svårt att se på skärmen vad du plåtar? Samma med mobilen? Oled kan skingra dimmorna. Bildskärmstekniken gör skärmen mer ljusstark, ger fler och naturligare färger. Till och med att se film på mindre skärmar blir en upplevelse med oled. Kompaktkameran WB-1000 och mobiltelefonen Omnia HD är två exempel på oled-upplevelsen. Upplevelsen att videofilma i hd, att se film eller att surfa på webben liknar ingenting tidigare med den 3,7 tum världsrekordstora pekskärmsbaserade oled-skärmen på Omnia HD.

Pekskärmar. Intuitivt och enkelt. Att peka, dra, vrida och släppa. Med tydliga ikoner och menyer blir skärmen och menyknappar allt mer ett. De nya pekskärmarna slår igenom allt mer när Samsung säger sig vilja erbjuda en pekskärmsmobil för varje livsstil. Men pekskärmarna tar också plats i de gigantiska digitala skyltarna som vi allt oftare möter i offentliga miljöer.

Hett iskallt. Med världspremiär i Norden visades också Samsungs nya fristående kylar och frysar upp. När Samsung nu ger sig in på den marknaden som till andel är störst i världen just i Norden gör man det med hela sitt kunnande som marknadsledare på side-by-side-skåp.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material