Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs tysta intåg på företagsmarknaden

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2010 10:00 CEST

Nu ger sig Samsungs bärbara datorer in på företagsmarknaden med nya tystlåtna produkter genom etablerade försäljningskanaler.

Den nya P580 för inte så mycket oväsen, men väntas ge eko i branschen som den första bärbara datorn för företagsmarknaden som är TCO-certifierad.

Samsung börjar nu sälja bärbara datorer anpassade till företagens hårt ställda krav. Det är första gången i Sverige som Samsung riktar sin försäljning av laptop till den delen av marknaden, men internationellt har Samsung varit en aktör under flera år.

– På företagsmarknaden för bildskärmar och skrivare har Samsung starka produkter och etablerade försäljningskanaler. Mot den bakgrunden är det nu rätt tillfäller att aktivt erbjuda företagskunderna våra nya kompetenta bärbara datorer. Ambitionen är att kunderna ska uppleva tydliga fördelar av att Samsung nu har ett mer komplett erbjudande av IT-produkter under ett och samma tak, säger Fredrik Pantzar, Samsungs nordiska produktchef för bärbara datorer.

De nya tysta och ergonomiska datorerna – P-serien

När det är riktigt tyst på kontoret är det oftast en sak man hör ändå – surret från datorerna.

Med P580 är det slut med det. P580 har nämligen ett helt nytt vibrationshämmande material som skyddar hårddisken samt en ny och tystare fläkt. Därmed är P580 Samsungs tystaste bärbara dator någonsin.

För Samsungs bärbara datorer i P-serien står ergonomin i fokus. Det är de första uttalade bärbara datorerna för företagsmarknaden som klarar de högt ställda kraven inom ergonomi och miljö för TCO-certifiering. Det borgar för bra bildkvalitet, låga nivåer av elektriska och magnetiska fält och ett ergonomiskt utformat tangentbord med bra läsbarhet. För bästa synergonomin har P-serien även utrustats med en matt bildskärm med den energisnåla led-tekniken. Samsung kan hålla en hög kvalitetsnivå genom hela produktionsledet tack vare att Samsungs bärbara datorer har upp till 75 procent egentillverkade komponenter. Under det robusta och förstärkta chassiet med en yta av gummibaserat material har P580 dessutom den allra senaste tekniken från Intel och Nvidia.

Fakta: P580 är en bärbar dator med en 15,6 tum stor bildskärm i bakbelyst led-teknik. Den har Intels Core i3/i5 och HM55 chipset. Välj mellan Intels integrerade grafikkort eller Nvidias externa GF GT 330M. Fyra usb-portar (varav ett laddningsbart), hdmi, 3-i-1-port samt en seriell port för anslutning av särskilda instrument. P580 kan även anslutas till en dockningsstation, som i sin tur är utvecklad för att klara fem generationer av P-serien. Modellens livscykel är 18 månader och garantitiden är på hela tre år. P580 har både Microsoft XP Pro och Microsoft Windows 7 Pro förinstallerat.

P480 är en modell som har samma prestanda som P580, men som har en 14 tum stor bildskärm. Andra modeller i P-serien är P530 och P430 och som också är TCO-märkta men har för övrigt en lägre specifikation.

P-serien blir tillgänglig under juli. Priser är inte fastställda.

Bifogade filer

PDF-dokument