Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs tronföljare har landat

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2010 10:00 CEST

Igår klockan 18.48 landade Galaxy S på Arlanda i Sverige. Nu är det bara timmar kvar innan en av Sveriges mest omtalade mobiltelefoner är i butik. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 6500 kronor.

Se när de första Galaxy S anländer: http://www.youtube.com/watch?v=u9WZvOxw7pk

 

Bildskärmen är Galaxy S stora upplevelse i ordets rätta bemärkelse. Den är på hela fyra tum och är Samsungs största för mobiltelefoner. Bilden är knivskarp och färgstark tack vare den ljusstarka och energisnåla super amoled-tekniken. Så att titta på film och bilder eller spela spel i Galaxy S är en njutbar upplevelse. Även i fullt dagsljus vilket är unikt för en mobiltelefon.

 

Sociala medier och mobilen samverkar

Galaxy S har Samsungs nya användargränssnitt TouchWiz 3.0 där den logiska uppbyggnaden gör det lätt att hitta bland funktionerna. Vill man göra det ännu enklare för sig kan man själv flytta runt i menyerna och skapa egna genvägar. Och med Social Hub som kopplar ihop sociala medier med mobilens kontaktuppgifter är det lätt att hålla koll på sina vänner: få uppdateringar från Facebook, inlägg på Twitter, de senaste mejlen och noteringar från kalendern direkt i mobilen.

 

Samsungs egenutvecklade processor

Pekkänslan är mjuk och följsam och bilden är hackfri tack vare att grafiken uppdateras snabbt. Bakom tekniken står Samsungs egenutvecklade processor på en gigahertz med sina extremt snabba beräkningar med upp till 90 miljoner trianguleringar per sekund. 

 

Ladda ner appar

Galaxy S har operativsystemet Android 2.1 och kan ladda ner applikationer från Android Market men även från Samsungs egna butik Samsung Apps. Totalt finns tiotusentals applikationer att ladda ner. Ett exempel är att göra om Galaxy S till en fjärrkontroll för din Samsung-tv.

 

Några smarta funktioner

Galaxy S har ett skandinaviskt tangentbord med å, ä och ö. Dessutom har den Swype där det räcker med att svepa med fingret över tangentbordets bokstäver för att skriva. Den svenska versionen av Swype kommer att kunna laddas ner senare i sommar.

Resa bort på semestern? Galaxy S hjälper dig att hitta rätt via inbyggd gps och Google Maps. Väl på plats kan få du tips om restauranger, hotell och andra sevärdheter via Layar-funktionen ”augmented reality”.

Presskontakt:

Erik Johannesson, nordisk pr-chef, erik.johannesson@samsung.se, 08 555 057 87, 070 99 55 650

Pressmaterial och testprodukter från Samsung?

Kontakta PR-byrån AxiCom, 08 545 131 50. Mejla samsung@axicom.se.

Nyheter via RSS: www.samsung.com/se/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

_____________________________________________________________________________________________________________

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 188 000 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Bifogade filer

PDF-dokument