Skip to content
Samsungs projektor klarar tuffa TCO-krav

Press release -

Samsungs projektor klarar tuffa TCO-krav

SP-M255 är en portabel projektor med ljusstyrkan 2500 ansi lumen i 3lcd-tekniken och är en lämplig projektor för både konferensrum och skolsalar. Den har en fin prestanda i färgåtergivning och skärpa som enligt TCO:s tester bibehålls hela vägen upp till den största rekommenderade bildstorleken på 400 tum.

 

TCO:s tester visar även på att SP-M255 är behagligt tyst. Därtill är energiförbrukningen låg med under en watt i viloläge. Och med en snabb av/på-knapp går man från driftläge till viloläge på bara tre sekunder.

 

– Att välja en TCO-certifierad produkt är att göra skillnad. Märkningen borgar för att produkten och tillverkaren visar omsorg för omvärlden och samtidigt tar sitt ansvar för användarens behov. Via SP-M255 börjar vi nu TCO-märka ett helt nytt produktområde, projektorer. Genom att bredda TCO-märkningen till fler produkter visar vi hur viktigt vi anser certifieringen är för såväl oss som våra kunder, säger John Bünsow Lindén, nordisk produktchef för projektorer på Samsung. 

 

Projektorns övriga fördelar

SP-M255 är en xga-projektor med upplösningen 1024 x 768 och visar i formatet 4:3, men kan vid behov ändras till 16:9. Flera smarta funktioner gör den mycket flexibel. Exempelvis en egen mediaspelare som både visar filmer och PowerPoint direkt från ett usb-minne. Och beroende på användningsområde – visa film, text, presentationer eller spela spel – har SP-M255 sju olika förinställningar för bästa bildkvalitet. Står den uppvinklad på ett bord fixar den automatisk så att bilden blir rak och fin.

 

SP-M255 väger bara 2,5 kilo och är lätt att ta med i väskan som medföljer. Den har flertalet anslutningsmöjligheter såsom vga och komposit men även hdmi. Ställ SP-M255 på ett bord eller rotera den 180 grader och häng den i taket. Styr sedan projektorn via fjärrkontrollen med menyer som är på svenska. Därtill har lampan upp till 5000 timmars livslängd, vilket innebär att använder man SP-M255 sex timmar om dagen varje vardag räcker lampan i närmare tre år.

 

SP-M255 kommer i juni med det rekommenderade återförsäljarpriset 7000 kronor.  

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 188 000 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667