Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs produkter får HBO

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2012 13:30 CEST

HBO Nordic lanserar i mitten av oktober en tv-tjänst för den nordiska publiken. För mindre än 10 euro i månaden får man tillgång till textade versioner av HBO:s och andra innehållsleverantörers tv-serier och filmer. Med tjänsten får man senaste episoden direkt efter att de har ha sänts i USA, men även tidigare säsongers alla avsnitt. Allt textat på lokala språk. Tjänsten kommer att finnas förinstallerad i de flesta av Samsungs Smart TV, blurayspelare, smartphones och surfplattor.

På IFA, Europas största hemelektronikmässa, i Berlin berättar Samsung Electronics Nordic och HBO Nordic sina gemensamma planer för den nordiska marknaden. I egenskap som regionens första HBO-märkta tjänst, kommer HBO Nordic att erbjuda en högklassig annonsfri kanal dygnet runt. Via lokala distributörspartners kan HBO erbjuda högkvalitativt innehåll direkt till konsumenterna både som ett abonnemang och en som hyrfilmstjänst, Video-on-Demand.

Med HBO Nordic får prenumeranterna alla säsonger men även bakom-kulisserna-material för en lång rad populära seriers. Exempelvis Boardwalk Empire℠, The Newsroom℠, Game of Thrones℠, True Blood℠, Veep℠ och Girls℠, men även klassiker som Sex and the City℠, The SopranosSM och The WireSM . Tjänsten innehåller även helt nya serier från andra innehållsleverantörer som Magic City℠, Hit and Miss℠, Continuum℠, och Borgia. Dessutom ingår även filmer från de flesta av Hollywoods filmbolag men även från andra internationella och oberoende bolag. Tjänsten kommer att kosta mindre än 10 euro per månad.

– HBO Nordic är den första nordiska tjänsten som har de senaste episoderna från HBO:s originalserier, inklusive text på lokalt språk, som dessutom även blir tillgängliga direkt efter att de har sänts i USA. En tjänst som kommer att kunna användas för vilken internetuppkopplad enhet som helst, säger Hervé Payan, verkställande direktör för HBO Nordic.

HBO Nordic rullar ut sin nordiska etablering via Samsung i Norden i mitten av oktober. Det innebär att Samsung kommer ha tjänsten förinstallerad i Smart TV, blurayspelare med Smart Hub samt på surfplattor och smartphones med Androidplattformen. Tjänsten kommer även att fungera på 2011-års Smart TV-modeller (D-serien) och kommer då finnas att ladda ner som en app via Samsung AppStore. Samsung ser samarbetet med HBO Nordic som en strategisk tillgång. Redan i september börjar den första kampanjen där den som köper en Galaxy Note 10.1 eller Galaxy Tab 2 10.1 ingår en sex månaders prenumeration av tjänsten.

– Vi är väldigt duktiga på att ta fram de bästa skärmarna och bästa bildupplevelsen oavsett det handlar om tv, mobiler, datorer eller surfplattor. Nu kan användaren njuta av det bästa från HBO oavsett man sitter på bussen med sin smartphone, vid skrivbordet med den bärbara datorn, i soffan framför teven eller i sängen med sin surfplatta. Det kallas för valfrihet och det är ett ledord hos oss på Samsung, säger Thomas Anderfelt, vice president för Samsung Electronics Nordic AB.

 

Bifogade filer

PDF-dokument