Gå direkt till innehåll
Samsungs nya smarta tv skeppas nu ut till butik

Pressmeddelande -

Samsungs nya smarta tv skeppas nu ut till butik

Samsungs nyskapande smarta tv är nu på väg ut i butikerna.

Hyr film eller se på tv-program när du själv vill. Eller surfa på webben. Eller sök och spela enkelt upp musik, film och bilder på teven från hemmanätverket. Eller titta på tv och Facebook - samtidigt.
Årets utmanande smarta tv-kollektion är här. Och fungerar därtill självklart också som vanlig tv.

Efter att ha lanserat världens första 3d led-tv förra året tar nu Samsung nästa steg genom att med årets tv-premiär lansera smart tv. Sedan en tid har det varit hett med appar i smarta mobiler. Under den närmaste tiden är det nu premiär för flera lokalt utvecklade Samsung-appar i teven:

TV4 Play. On demand-tjänsten TV4 Plays premiumerbjudande nu som skräddarsydd app för Samsungs tv. Kolla på tv när det passar. Och se det du missat när du vill. House, Solsidan eller TV4Nyheterna, vädret eller snyggaste målet, om och om igen.

Canal Digital Go. Hyr film och se direkt från tv-appen. Utifrån det breda utbudet av film i olika genrer är det bara att välja den som passar.

SF Anytime. Datortjänsten flyttar in som app i Samsungs teve. Välj bland tusentals hyrfilmer, både senaste nytt och gamla favoriter inom bland annat drama, komedi, svenskt, action och barnfilm. Se när du vill. Vissa till och med i hd.

Nu är det också premiär för att webbsurfa direkt i teven. Med den inbyggda webbläsaren går det att surfa med teven utan att koppla in datorn, antingen från fjärrkontrollen eller från exempelvis mobilen Galaxy S eller surfplattan Galaxy Tab som fungerar som både tangentbord och fjärrkontroll för teven.

Via det lättanvända användargränssnittet Smart Hub samlar Samsung nu alla möjligheter på ett och samma ställe. Med den nätverks- och internetkopplade smarta teven blir det direkt uppenbart att teven har blivit ett multimedienav. Sök och spela upp bilder, musik och film oberoende var de ligger – i datorn, surfplattan, mobilen eller kameran. Kopplingsmöjligheterna maximeras med trådlösa nätverk, dlna och Allshare.

Glömt var du lagt en fil? Sök den! Via Search All söker teven i alla kompatibla enheter i hemmanätverket. Oberoende om musikfilen ligger i mobilen i sovrummet. Från Smart Hub når du även Samsung Apps med översikt över apparna.

Det går inte att missta sig på Samsungs utmärkande design. Därtill har ramen runtom teven nästintill försvunnit. Kvar finns på 8-serien en sparsmakad elegant linje i borstad metall om fem millimeter som omger tv-bilden. Teven kan vägghängas eller placeras på det fyrbenta kromade stativet. Även om bildkvaliteten når nya höjder med upplevelser av 3d-film och hd-kvalitet så bryr sig 8-serien också om sitt utseende.

Nu lanserar Samsung ett brett utbud av smarta 3d led-tv. Mer info på www.samsung.com/se/smarttv. Nedan listas några av modellerna:

8-serien (UE-D8005). 3d-led-tv med en tunn ram av borstad metall som är drygt fem millimeter tunn. Inbyggd wifi, webbläsare, Samsung Apps, Search All. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till usb-minne. Bland tillbehören finner vi 3d-glasögon och en fjärrkontroll med en tre tum stor touchskärm. Finns i storlekar mellan 40 till 55 tum. Rekommenderat återförsäljarpris 46 tum: 21 500 kronor.

7-serien (UE-D7005). 3d-led-tv med en tunn svart ram omgiven av en transparent kant. Inbyggd wifi, webbläsare, Samsung Apps, Search All. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till USB-minne. Bland tillbehören finner vi 3d-glasögon. Finns i storlekar mellan 40 till 55 tum. Rekommenderat återförsäljarpris 46 tum: 18 500 kronor.

6-serien (UE-D6xxx). 3d-led-tv med flera energisparande funktioner och lägen. Samsung Apps, Search all. 3d med stöd för att konvertera 2d till 3d. Inspelning av tv-program till usb-minne. Finns i storlekar mellan 32 till 55 tum. Rekommenderat återförsäljarpris 46 tum: 16 000 kronor.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material