Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs nya plasmateve är tunn och energisnålare

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2009 11:00 CEST

Samsungs nya plasmateve i 8-serien är 29,5 millimeter tunn och förbrukar upp till 40 procent mindre energi än förra årets modeller. Den går bokstavligen att hänga som en tavla på väggen och har Samsungs medielösning Medi@2.0 inbyggd för en gränslös medieupplevelse.

Samsungs nya plasmateve i 8-serien är endast 29,5 millimeter tunn. Trots att detta är Samsungs tunnaste plasmateve någonsin har bildkvaliteten blivit bättre tack vare den nya panelen Ultra Filter Bright Plus och en ny avancerad bildprocessor. Dessutom har den låg energiförbrukning.

- Plasmatevens elförbrukning har dramatiskt sjunkit. Den nya 8-serien drar 240 watt, vilket är upp till 40 procent mindre mot förra årets modeller. Även då den är otroligt tunn har den all elektronik inbyggd, inklusive en digitalmottagare för kabel- och marknät med stöd för mpeg4-formatet, säger Andreas Bratt, nordisk produktmarknadschef av teve på Samsung.

Den som har följt utvecklingen av Samsungs Crystal TV-design känner igen sig i 8-serien. Den pianosvarta ramen som omger teven övergår till att bli helt transparent utåt kanterna. Stativet är helt genomskinligt - med intrycket att teven närmast svävar över sin fyrkantiga stativfot av borstat stål. Samsungs plasmateve kan med fördel bokstavligen hängas som en tavla på väggen. Med Samsungs unika runda väggfäste blir det totala djupet för en väggmonterad 50 tum plasmateve endast 4,5 centimeter.

Samsungs vision är att innehåll ska vara tillgängligt när och var vi vill i en gränslös medieupplevelse och 8-serien har Medi@2.0, medielösningen där innehåll från en rad olika källor lätt blir åtkomligt - till och med trådlöst via nätverket med Samsungs trådlösa usb-adapter som säljs separat.

Medi@2.0 är:
Internet@tv. Internetinnehåll direkt i teven via kontinuerligt uppdaterbara widgets och Samsungs samarbete med Yahoo. Se och sök på exempelvis YouTube direkt i teven.
Trådlös DLNA. Du kommer åt bilder, musik och högupplöst film i datorn eller mobilen från tevens fjärrkontroll.
Usb-kontakt med filmstöd. Njut musik, film eller foton direkt från musikspelaren, videokameran och kameran direkt kopplade till tevens usb-ingång.
Content library. Mediebibliotek. Möjlighet att uppleva förladdat innehåll i teven som också kan uppdateras via
www.samsung.com.

Fakta: Samsung plasmateve i 8-serien finns i 50 tum och 58 tum. Ultra slim Crystal TV-design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Filter Bright Plus. Fyra hdmi-ingångar. Inbyggd digitaltevemottagare. Medi@2.0 inklusive Internet@tv och trådlös DLNA. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. I butik i maj. Pris från 25000 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument