Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs nya miniprojektor har multimediafunktion

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2009 10:00 CET

Samsungs nya miniprojektor U300M både väger och är till storleken mindre än ett mjölkpaket och kan tas med överallt. Det enda som behövs är en vit vägg och eluttag. Den visar bilder och film direkt från ett usb-minne via multimediafunktionen och ljudet kommer ur de inbyggda högtalarna.

För många är minnet starkt från de kvällar då släkt och vänner samlades kring diabildsprojektorn som visade sommarens semesterbilder. Idag står de flesta diabildsprojektorer mest och samlar damm. Istället har digitalkameran tagit över. Men hur ofta samlas släkt och vänner för numera att tillsammans titta på de bilderna?

U300M är vår tids "diabildsprojektor". Den är enkel att ta med: till släkten, till vännerna eller att ta fram den när det kommer besök hem. Ställ den på en pall framför en vit vägg och koppla in el-sladden. Sätt i usb-stickan med digitalfoton. Med den inbyggda multimediafunktionen och fjärrkontrollen kan man hoppa från bild till bild eller välja att spela upp bilderna med via den automatiska uppspelningen. Dagens usb-minnen är upp till sexton gigabyte. Det är gott om utrymme för många minnen och berättelser.

Samsungs nya miniprojektor fungerar även för film och spel. Förutom usb-ingången kan man ansluta U300M till dator, spelkonsol eller dvd-spelare. I den medföljande smidiga väskan ligger projektorn skyddad för transport till, exempelvis, sommarstugan där den kan rädda en regnig sommarkväll genom att visa en god film. U300M har till och med inbyggda högtalare, så varför inte ligga i sängen och projicera bilden rakt upp i taket?

Perfekt även för jobbet

U300M är utmärkt för företag. Med sitt lilla format passar den mötesrummet för att projicera presentationen direkt mot en whiteboardtavla. Dessutom fungerar U300M utmärkt att ta med och använda hos leverantör och kund eftersom man slipper att släpa med datorn utan kan visa sin presentation på storbild direkt från usb-stickan. U300M är en miniprojektor med många möjligheter.


Fakta: Samsung U300M är en dlp-projektor som har U-Joy-lampa med ljusstyrkan 300 ansi lumen. Upplösningen är svga 800 x 600 pixlar. Bildstorleken kan varieras mellan 20 - 100 tum med kontrasten 1100:1. Visar formaten 4:3/zoom1/zoom2/16:9. Lampans livslängd är 2000 timmar. Inbyggda högtalare med 2 x 1 watt. Usb-ingång med multimediafunktion, vga, composite. Fläkten låter mindre än 30 decibel. Storlek: 179 x 54 x 130 millimeter. Vikt: 0,85 kilo. Kommer i butik under december. Pris: 6600 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument