Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs nya LED-tv ger rekordtunn platt-tv

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2009 14:00 CET

Väggmontera teven som du hänger upp en tavla. 4,5 centimeter är det totala djupet. Tre centimeter för LED-teven. Och en och en halv för det nya revolutionerande lättanvända väggfästet.

Marknadsledande Samsung tar nu ett avgörande steg och lanserar nya platt-tv-kategorin LED-tv. Den nya teven står för bildupplevelsen, designen, den gränslösa medieupplevelsen och energisnålheten. Och teven är nu internetkopplad. Till och med trådlöst om man vill.

Med sin nya produktkategori LED-tv utmanar Samsung föreställningen om vad en tv är. LED-tv förändrar allt. När väl bildkvaliteten med iögonfallande svärta och färgåtergivning sjunkit in möts vi av en tv som kan väggmonteras som en tavla som hängs på väggen. Skruva fast det runda fästet på väggen med en skruv. Kevlar-vajern fästs med två skruvar i teven. Häng upp. Klart! Fyra och en halv centimeters djup, inklusive upphängning! Med all elektronik inbyggd i teven.

Den som följt utvecklingen av Samsungs Crystal tv-design känner igen sig. Den pianosvarta ramen som omger teven övergår i att bli helt transparent utåt kanterna. En nyhet är att stativet är helt genomskinligt - med intrycket att teven närmast svävar över sin fyrkantiga stativfot.

Platt-tv-kategorin LED-tv kompletterar sedan tidigare etablerade lcd-tv och plasma-tv. Inom LED-tv lanserar Samsung under april två serier: 6-serien och 7-serien. I juni kommer ytterligare en, 8-serien. LED-tv kommer att finnas tillgängliga i storlekar från 32 till 55 tum.

Utifrån visionen att innehåll ska vara tillgängligt när och var vi vill strävar Samsung efter en gränslös medieupplevelse. Nya LED-tv har medi@2.0, medielösningen där innehåll från en rad olika källor lätt blir åtkomligt - till och med trådlöst via nätverket med Samsungs trådlösa usb-adapter som säljs separat.

Medi@2.0 är:

Internet@tv. Internetinnehåll direkt i teven via kontinuerligt uppdaterbara widgets och Samsungs samarbete med Yahoo. Se och sök på exempelvis YouTube direkt i teven.

Trådlös DLNA. Du kommer åt bilder, musik och högupplöst film i datorn eller mobilen från tevens fjärrkontroll.

Usb-kontakt med filmstöd. Njut musik, film eller foton direkt från musikspelaren, videokameran och kameran direkt kopplade till tevens usb-ingång.

Content library. Mediebibliotek. Möjlighet att uppleva förladdat innehåll i teven som också kan uppdateras via en Samsung-server.

Samsungs lcd-tv har sedan tidigare certifierats med miljömärkningen EU-blomman. Så också LED-tv. Men LED-tv förbrukar upp till 40 procent mindre energi jämfört med en lcd-tv med traditionell lysrörsbaserad teknik. Eller annorlunda uttryckt: 55 tums LED-tv förbrukar lika lite energi som en 32 tums lcd-tv. LED-tv är också kvicksilverfria.

Samsungs samtliga tv-modeller har stöd för mpeg 4.

8-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 200 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Medi@2.0 inklusive Internet@tv och trådlös DLNA. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 8-serien finns i 40 och 46. I butik i juni.

7-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Medi@2.0 inklusive Internet@tv och trådlös DLNA. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 7-serien finns i 40, 46 och 55 tum. I butik i april. Prisexempel 40 tum: 21 000 kronor.

6-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 med möjlighet att koppla externa enheter och titta på jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 6-serien finns i 40 och 46 tum. I butik i april. Prisexempel 40 tum: 19000 kronor.

I övrigt kommer Samsung att erbjuda fler nya lcd- och plasmamodeller med erkända Crystal tv design under april. Samtliga modeller har stöd för mpeg 4. Modellerna har stöd för medielösningen medi@2.0 från 6-serien och uppåt. Internet@TV och DLNA som är en del av den medielösningen kopplas till nätverket med kabel via tevens inbyggda nätverksingång eller trådlöst med Samsungs trådlösa usb-adapter som säljs separat.

Samsung erbjuder också 200 hz-teknik i 7-seriens lcd-modeller.

Totalt lanseras över 80 tv-modeller under våren. Samsung är sedan tre år tillbaka marknadsledande på platt-tv i Norden. Mer än var tredje tv som säljs i Norden är en Samsung. Vårens tv-lansering är Samsungs största någonsin.

Bifogade filer

PDF-dokument