Skip to content
Samsungs nya kamera låter fotografen vara med på bild

Press release -

Samsungs nya kamera låter fotografen vara med på bild

Vill du också komma med på bild när du fotograferar? Som första kompaktkamerorna i sitt slag har Samsungs ST550 och ST500 dubbla bildskärmar så att du både kan ta bilden och vara med samtidigt.

Bland de kameror som offentliggörs i dag finns även ST1000, världens första kompaktkamera med geotaggning, bluetooth 2.0 och wifi som utvecklar möjligheten att dela med sig och visa bilderna ännu mer i en gränslös medieupplevelse.

Samsungs nya kameror fångar upp de senaste konsumenttrenderna när vi allt mer delar med oss och visar bilder på sociala medier, webben, teve eller i datorn.

Två av kompaktkamerorna har dessutom världsrekord i skärmupplösning.

Med Samsungs nya kompakta digitalkameror ST550 och ST500 blir fotografen en del av motivet. De lanseras med dubbla bildskärmar - en bak och en fram - den främre bildskärmen jämte objektivet fungerar som sökare. Håll upp kameran framför dig, komponera bilden på dig och kompisarna. Självklart fungerar digitalkamerorna som vanligt också.

- Det har blivit mer vanligt att den som fotograferar också blir motivet, inte minst med utvecklingen av webbsajter och sociala nätverk där självporträtt och profilbilder blivit en naturlig del. Men man behöver ju inte vara bloggare för att skaffa nya kameran. En tillräcklig anledning är ju att man själv kan vara med på gruppbilden, säger Gunnar Wahlbeck, nordisk produktmarknadschef för Samsungs kameror.

- Det ska vara lätt att fotografera, att hantera bilderna och att dela med sig.

Med ST500 och ST550 är det slut med krånglet. Utrustade med dubbla bildskärmar är det slut på misslyckade försök att själv komma med på bilden. Nu kan även den som fotograferar komma i fokus och bli en del av motivet.

De dubbla skärmarna ger flera användningsmöjligheter. Exempelvis kan en animerad clown visas på den yttre skärmen för att fånga små barns uppmärksamhet framför linsen.

Men det är inte bara möjligheterna för hur fotograferingen sker som är innovativ. Tekniken bakom står också ut. Huvudskärmen på ST550 har högsta tillgängliga upplösning i världen, 3,5 tums bredbildskärm med 1152000 bildpunkter. Den yttre skärmen är 1,5 tum. Därtill har ST550 en 12,2 megapixels CCD-sensor och en 27 millimeters 4,6 gångers vidvinkelzoom. Självklart finns optisk bildstabilisator och hd-filmning på menyn.

De nya kamerorna har också Samsungs senaste skärmteknologi med touchvibration; peka på skärmen och som en bekräftelse känner du en lätt vibration.

För den som enbart vill koncentrera sig på motivet och att kameran sköter det tekniska har de nya kamerorna den absolut senaste tekniken för att förenkla fotograferingen, den kan till och med känna igen de personer du brukar fotografera och ställer in skärpan och exponeringen på dem, upp till 20 personer på en gång.

ST1000 - rekord i kopplings- och visningsmöjligheter

Som världens första kamera med geotaggning, bluetooth 2.0 och wifi utvecklar nya ST1000 möjligheten att dela med sig och visa bilderna ännu mer.

Geotaggning i kameran innebär att bilderna märks med ortnamnet och den geografiska gps-positionen där de togs. Informationen kan användas vid uppladdning på sociala nätverk där det är möjligt att dela med sig av bilder, så som Flickr, Google Earth och Google Maps.

Via wifi kan bilderna mejlas till flera e-postmottagare eller laddas upp på Youtube, Facebook eller Flickr. Stödet för DLNA gör också att du via wifi och det trådlösa nätverket hemma kan komma åt bilderna från andra produkter som har stöd för DLNA, exempelvis teven eller datorn. Därutöver har kameran andra enkla uppkopplingsmöjligheter, inklusive usb eller hdmi-cec.

Med bluetooth 2.0 kan bilder intuitivt delas till andras mobiler, datorer eller fotoskrivaren och andra produkter med blåtandsstöd.

ST1000 blir ett konkret exempel på Samsungs vision att innehåll ska vara tillgängligt när och var vi vill, en gränslös medieupplevelse.

I sin ambition att ständigt göra fotografering enklare lanserar Samsung rörelsestyrning av de tre nya kamerorna. Byt fotograferingslägen genom att trycka in en knapp och helt enkelt luta kameran åt sidan, framåt eller bakåt. För att sedan titta på bilderna och komma till nästa bild lutas kameran åt vänster eller höger. Därtill styrs vissa återkommande funktioner med fingerrörelse på skärmen; släng bilden - rita ett kryss på skärmen, rotera - rita en nolla.

Samsungs smarta albumfunktioner gör det sedan enkelt att hitta bilderna. Markera exempelvis en person på bild och du får fram alla bilder på den personen.

ST550. Dubbla bildskärmar, en 1,5 tums lcd-skärm på framsidan, världens första 3,5 tums med rekordhöga 1152000 bildpunkter och pekskärm med touchvibration på baksidan - högsta upplösningen i världen. 27 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 4,6 gångers zoom, användargränssnitt med rörelsestyrning. Ansiktsigenkänning av upp till 20 personer. Videofilmning i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 12,2 megapixels ccd. Optisk och digital bildstabilisering. Modellen finns i svart i flera versioner med olika kantfärger. Mått: 99.8 x 59.8 x 19.1 millimeter. I butik i september. Pris: 3500 kronor.

ST500. Dubbla bildskärmar, en 1,5 tums lcd-skärm på framsidan, pekskärm med touchvibration på baksidan, 3 tum med 230000 bildpunkter. 27 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 4,6 gångers zoom, användargränssnitt med rörelsestyrning. Ansiktsigenkänning av upp till 20 personer. Videofilmning i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 12,2 megapixels ccd. Optisk och digital bildstabilisering. Modellen finns i svart i flera versioner med olika kantfärger. Mått: 99.8 x 59.8 x 18.9 millimeter. I butik i september. Pris: 3000 kronor.

ST1000. 3 x trådlös: geotaggning med ortsnamn, blutetooth 2-0 och wifi med DLNA-stöd. Världens första med högsta skärmupplösningen i världen: 3,5 tums 1152k pekskärm med touchvibration. Användargränssnitt med rörelsestyrning. Videofilmning i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 5 gångers zoom. 12,2 megapixels ccd. Optisk och digital bildstabilisering. Mått: 99.8 x 60.8 x 18.9 millimeter. I butik i september. Pris: 4000 kronor.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667