Skip to content
Samsungs Multiroom-system växer med nya högtalaren M3

Press release -

Samsungs Multiroom-system växer med nya högtalaren M3

Stockholm – 2 september, 2014 – Tidigare i år lanserade Samsung sitt nya ljudsystem Multiroom, med stöd för Spotify Connect. Det är ett modernt system där användaren spelar musik via wifi, och själv väljer antalet högtalare utifrån behov. I och med lanseringen av M3 – en mer kompakt modell med en mindre prislapp – växer nu möjligheterna att skapa sitt eget skräddarsydda ljudsystem med musik i varje rum.

Med flera högtalare kan du välja mellan att spela olika låtar i olika rum, samma låt i alla rum, eller en låt i ett rum. Har du inte tillgång till ett nätverk går det självklart även bra att använda endast en högtalare och spela musik via Blåtand med hjälp av din smartphone, som enkelt paras via NFC. Du väljer själv, trådlös frihet helt enkelt.

Musik direkt från Spotify-appen
Med hjälp av Spotify Connect kan användare spela musik direkt från Spotify-appen precis som vanligt, med full funktionalitet och utan att musiken avbryts vid exempelvis inkommande samtal. På IFA 2014 berättar Samsung och Spotify mer om sin gemensamma framtida strategi.

Att installera och använda det nya ljudsystemet är en barnlek, oavsett hur många högtalare som används. Allt du behöver göra är att ansluta en Multiroom-hub till ditt hemmanätverk via routern, och därefter koppla upp högtalarna mot hubben. Sedan laddar du ner appen Samsung Multiroom till din smartphone eller surfplatta, som gör att du kan styra allt. Från volym och låtar till högtalarval.

Högtalaren M3 lanseras i september med ett rekommenderat butikspris på 1 800 kronor. De befintliga högtalarna M5 och EISA-vinnaren M7 har ett rekommenderat butikspris på 2 400 kronor respektive 3 300 kronor.

Subjects


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667