Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs mobil står emot höstens lervälling

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2010 13:00 CEST

Höstens regn och rusk är ingen match för Xcover 271 som är Samsungs nya vattentäta mobil och som även håller borta de minsta dammpartiklarna.

Som en 3g-mobil med inbyggd gps är Xcover 271 beredd för tjänstgöring på byggarbetsplatsen och på den strapatsrika vildmarkssemestern.

Xcover 271 är en damm- och vattentät mobil och är certifierad för IP67, vilket är den högsta nivån en Samsungmobil har haft. Och utöver att klara gyttja och ligga i vatten på en meters djup upp till 30 minuter är Xcover 271 stöttålig och har en skärm reptåligt glas. Xcover 271 är en mobil som inte räds tuffa tag.

– Våra IP-klassade mobiler B2100, B2700 och Xcover är mycket populära. Xcover 271 lyfter ribban ytterligare en nivå. Förutom att vara stryktålig har den massor av smarta funktioner som både underlättar och förenklar vardagen och fritiden, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för Samsungs mobiler.

Gps, kompass och ficklampa för vildmarken

Med Xcover 271 behöver man inte gå vilse. Den har inbyggd digital kompass och man kan navigera efter kartor från Google Maps med mobilens gps. Och i mörkret kan man tända ficklampan. Så med ett kraftfullt batteri som klarar upp till 25 dygn i standby är Xcover 271 ett exemplariskt hjälpmedel och nödredskap för folk som älskar livet i skogen, på fjället eller sjön. Dessutom kan man sedan med stegräknare veta hur långt man har vandrat.

3g, brusreducering och tydlig knappsats för yrkesarbetaren

De IP-klassade mobiltelefonerna är efterfrågade av yrkesarbetare i miljöer där mobilen riskerar utsättas för både stötar och vätskor. Xcover 271 är byggd för att klara yttre åverkan men gör samtidigt inte avkall på att vara en mycket kompetent mobil. Den har 3g, en stor färgskärm och kan till och med kan ta emot videosamtal. För att kunna höra bättre i en bullrig miljö har Xcover 271 brusreducering som ger klarare ljud och via högtalartelefonen kan flera lyssna samtidigt. Den tydliga knappsatsen är lätt att använda även när man har handskar på sig. Och för att hindra att tappa mobilen ifall man har blöta händer har Xcover 271 ett skal av en speciell plast som gör att den ligger tryggt i handen.

Fakta: Xcover 271 (B2710) är en 3g-mobil med en två tum stor färgskärm. Den är certifierad för IP67 och klarar de minsta dammpartiklarna samt ligga i vatten på en meters djup upp till 30 minuter. Storleken är 120,7 x 53 x 17.9 millimeter. Batteritid upp till 600 timmar (2g) respektive 500 timmar (3g) i standby samt 19 respektive sju timmar taltid. Tvåmegapixelkamera, videoinspelning om 15 bilder per sekund, gps med navigering via Google Maps, digital kompass, pedometer, fm-radio med inspelningsfunktion samt musikspelare. 30 megabyte minne och plats för minneskort. I butik under oktober till det rekommenderade återförsäljarpriset 1700 kronor.

Om IP67: IP (Ingress Protection rating) är en internationell klassning hur bra teknisk utrustning står emot och skyddar mot vatten och damm. Ju högre siffra desto bättre skydd. Första siffran står för inträngande föremål där 6 är högsta nivån och innebär dammtät. Andra siffran är skydd mot inträngande vatten, 7 är näst högsta nivå och betyder vattentätt nedsänkt en meter i vatten under 30 minuter.

Bifogade filer

PDF-dokument