Skip to content
Samsungs luftbubblor ger rena kläder i kallt vatten

Press release -

Samsungs luftbubblor ger rena kläder i kallt vatten

Ny tvättmaskin från Samsung tvättar rent i kallt vatten tack vare
Eco Bubble – en teknik som är snäll mot dina kläder, din plånbok och miljön.

Stockholm den 21 februari 2013 – Nu lanserar Samsung en ny tvättmaskin med en sedan tidigare beprövad teknik. Med Eco Bubble tvättar du smart. Tekniken innebär nämligen att du tvättar lika rent i kallt vatten som en traditionell tvätt i 40 grader. Men fördelarna är fler än så.
Att tvätta i kallt vatten innebär inte enbart att du minskar kostnader och energi för uppvärmning av vatten.

Ett tvättprogram i kallvatten är även betydligt mer skonsamt mot dina kläder. Dessutom är tvättmaskinens trumma med sina diamantformade hål anpassad för att minimera slitage på textilier.

Vad är då hemligheten bakom Eco Bubble? Svaret är små bubblor. Vid en tvätt med Eco Bubble-programmet doseras tvättmedel och sköljmedel precis som vanligt. Men istället för att direkt sköljas ner i tvättmaskinen passerar tvättmedlet en pump som tillför luft. Det gör att tvättmedlet aktiveras och löses upp i ett skum av bubblor som verkligen når djupet av textilfibrerna.

Den nya tvättmaskinen har en slitstark och tystgående motor, en elegant genomskinlig kant runt luckan, en isblå led-display samt knappar med pekfunktion. Modellen heter WF80F5E5P4W och finns i butik nu till ett rekommenderat pris på 8 000 kronor.

Se en film om Eco Bubble

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667