Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs gigantiska kärlekshyllning i 3D i Kungsträdgården

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2010 10:15 CEST

Edgar Müller gör asfalten levande. Över hela världen har han gjort sig känd för sina optiska illusioner där asfalt förvandlas till tredimensionell gatukonst. Med sin målningsteknik förvandlas den platta gråa ytan till de mest hisnande bilder i tre dimensioner. Utifrån en given punkt skapas distorsion av linjer och vinklar och ger ett starkt intryck av tre dimensioner.

 

Med en ros som spränger sig upp ur Kungsträdgårdens asfalt och jord med effektfulla kärleksstrålar gestaltar Edgar Müller sin och Samsungs hyllning till Kronprinsessan Victorias och Daniel Westling. Nu är det Kungsträdgården som är Edgar Müllers målarduk de närmaste dagarna. Det tar nästan en vecka för honom att förverkliga den tio gånger tretton meter stora 3D-målningen.

– Det är en ära för mig att vara en del av firandet och hoppas kunna fånga en del av den glädjen med mitt verk, berättar Edgar Müller.

Att hitta ett passande motiv var inte helt enkelt. Men till slut fann han klarhet:

– Kärlek är lättsam och okomplicerad. Därför bestämde jag mig för en gigantisk ros för att förstärka glansen från kärleksparet. I det här fallet blir kärlekssymbolen interaktiv. Jag hoppas att förbipasserande får lust att ställa sig på kronbladen, kan knappast vänta på att få ta del av reaktionerna när folk blir en del av verket.

 

Rosen är en omvittnat historisk symbol för kärlek. I exempelvis grekisk mytologi vittnas om rosen som skapades av den grekiske guden Adonis kärlek till Afrodite, kärlekens och skönhetens gudinna. Vid sin död ska han ha förvandlats till en röd ros.

 

Nyligen förklarade chefredaktören för Guinness rekordbok återigen att Edgar Müller skapat världens största gatumålning i 3D, 330 kvadratmeter. Edgar Müller blev tidigt inspirerad av gatumålning då en internationell tävling arrangerades i Geldern där han gick i skola. Han bestämde sig att vara med redan som 16-åring och vann för första gången som 19-åring. I dag är han en världsauktoritet inom området och har titeln mästare eller ”maestro madonnari”, en titel som han och ett fåtal bär efter att ha fått den på världens största gatumålningsfestival i Grazie i Italien.

Mer om Edgar Müller: www.metanamorph.com.

 

Bakgrunden till att Samsung lyfter fram 3D som tema just nu är lanseringen av 3D-tv. Målningen kan följas på www.samsung.se/myinspiration.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 188 000 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Presskontakt:

Erik Johannesson, nordisk pr-chef, erik.johannesson@samsung.se, 08 555 057 87, 070 99 55 650

Bifogade filer

PDF-dokument