Gå direkt till innehåll
Samsungs förkortningar som ger ett smartare liv

Pressmeddelande -

Samsungs förkortningar som ger ett smartare liv

4g, 3d, NX, app, eco. Förkortningarna som är Samsungs nyckel till en smartare vardag är många.

Med 4g-mobiler och surfplattor, ny kompakt systemkamera, bärbar 3d-dator och en vision om smarta och ihopkopplade vitvaror rusar Samsung inte bara ivrigt in på årets IFA, utan öppnar samtidigt sinnena till en hel värld av möjligheter som gör livet ännu smartare.

Samsung presenterar en radda produktnyheter på IFA, Europas största hemelektronikmässa som i dag öppnar i Berlin. I det här nyhetsbrevet kan du läsa om några av dem.

 

På IFA – Samsung i hall 20 och vitvaror i hall 5.1.

 

Längtat efter 4g-mobilen med lte? Eller 4g-surfplattan med lte? Efter årsskiftet börjar Samsung utrullningen av en ny spännande era med produkter för mobilt höghastighetsbredband i Norden. Galaxy S II lte och Galaxy Tab 8.9 lte kommer.

 

Trenden med kompakta systemkameror fortsätter och fördjupas. Samsung möter den med att ytterligare stärka sitt erbjudande när nya NX200 i metall premiärvisas.

 

3d växer. Den skärmiga världen har redan tredimensionella möjligheter med tv och datorbildskärmar från Samsung. Nu kommer den bärbara speldatorn med 3d. Spelälskare – hörde ni?

 

Numera tvättar Samsungkonsumenter med en energibesparing på upp till 70 procent med samma tvättresultat som en vanlig tvätt i 40 grader. Nu visar man på fler smarta visioner, en är att kunna övervaka och styra vitvarorna från exempelvis mobilen.

 

Från att för några år sedan fokuserat på ljud- och bildprodukter på IFA presenterar Samsung numera nyheter som spänner över hela produktportföljen på den stora mässan, inklusive mobiler och surfplattor, tvättmaskiner och kök tillsammans med datorer och andra it-produkter. Därmed kan besökare möta Samsungs otroliga bredd av produkter som gör anspråk på att kunna skapa ett smartare liv.

 

Nedan presenteras några av produktnyheterna i ett sammandrag.

 

 

P  R  O  D  U  K  T  E  R  N  A

 

MOBILER OCH SURFPLATTOR

Galaxy Note – mobilt anteckningsblock

Även Samsungs smarta pekskärmsmobil Galaxy Note är en av de stora nyheterna på IFA. Galaxy Note kan man använda både som en smart mobil och ett smart anteckningsblock. En kundundersökning genomförd av Samsung visar att många mobilanvändare vill kunna skriva text på fri hand med hjälp av en penna. Galaxy Note har därför utrustats med en penna för att snabbt kunna skriva ner anteckningar eller uppdatera kalendern utan att behöva använda det traditionella tangentbordet. Pennan kan också användas till att göra understrykningar i dokument eller elektroniska böcker. Galaxy Note har en stor super-amoledskärm på 5,29 tum. Med operativsystemet Android 2.3 och en dubbelkärnig processor på 1,4 gigahertz är den dessutom både smart och snabb. Finns i butik i november. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 6 500 kr.

 

4g-mobil och surfplatta med lte kommer till Norden

I december 2009 lanserade Samsung världens första kommersiella 4g-modem med lte. Nu kopplar Samsungs nya smarta pekskärmsmobil Galaxy S II lte och surfplatta Galaxy Tab 8.9 lte upp sig mot den fjärde generations mobilnät. Med en teoretisk nedladdningshastighet på 100 megabit per sekund är 4g det snabbaste mobila bredband som finns på marknaden idag. Den nya tekniken gör det möjligt att surfa, spela online-spel, titta på strömmad film eller ladda ner e-post och filer från internet snabbt som aldrig förr. Det går till och med att ladda ner favoritfilmen på mindre än två minuter. Galaxy S II lte kan dessutom fungera som ett supersnabbt modem där upp till åtta olika enheter kan dela på ett och samma mobila bredband. Den har en kraftfull processor på 1,5 gigahertz med dubbla kärnor, operativsystemet Android 2.3, och en skärm på 4,5 tum med super-amoled plus-teknik för bästa möjliga ljusstyrka och färger. Galaxy Tab 8.9 lte ger nya förutsättningar att snabbt ladda ner och läsa e-böcker, skicka e-post, surfa på internet eller uppleva strömmad film och musik på den 8,9 tum stora skärmen. Den har en processor på 1,5 gigahertz med dubbla kärnor och operativsystemet Android 3.2. Lansering sker stegvis från årsskiftet tillsammans med operatörer i Norden. Priser ännu inte fastställda.

                                                      

Premiär för Bada 2.0 i pekskärmsmobilen Wave 3

Wave 3 är en av Samsungs första smarta pekskärmsmobiler med operativsystem Bada 2.0, som sammanför en mängd smarta lösningar som förenklar användarens vardag. En av de funktioner som ingår i det nya operativsystemet är Wifi-direct, möjligheten att använda mobilen som anslutning till internet för andra produkter, exempelvis datorn. Dessutom ingår Samsungs nya chat-applikation ChatOn i Bada 2.0 där man snabbt kan kommunicera och dela filmer och bilder med vänner och bekanta registrerade i telefonboken. ChatOn är tillgänglig för alla typer av plattformar. Wave 3 håller fast vid den design som kännetecknar Samsungs Wave-mobiler, det vill säga ett helgjutet hölje av metall som omsluter telefonen. Skärmen är på fyra tum med super-amoledteknik. Processorn på 1,4 gigaherz ger tillsammans med det inbyggda mobila bredbandet hspa+ bra förutsättningar för att kunna köra flera program samtidigt, exempelvis surfa på nätet och lyssna på musik. Finns i butik i vid årsskiftet. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 3 500 kr.

 

I samband med IFA presenterar Samsung två nya medlemmar i Galaxy-familjen som båda har operativsystemet Android 2.3.5. Galaxy W är en liten och smart pekskärmsmobil med stor skärm på 3,7 tum. Med en processor på 1.4 gigahertz och en nedladdningshastighet på 14,4 megabit per sekund kan man med fördel surfa på internet, spela eller lyssna på musik samtidigt utan att prestandan påverkas. Finns i butik i slutet av september. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 3 000 kr.

Galaxy Y är Samsungs nya smarta pekskärmsmobil för den yngre generationen, som är nyfiken på att använda smarta mobiler. Den har en kraftfull processor på 832 megahertz och gör det enkelt att kommunicera med vänner och bekanta på sociala medier genom att texta meddelanden med Swype-funktionen. Finns i flera färger. Finns i butik i början av november. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 1 300 kr.

 

 

KAMEROR

 

Hög bildkvalitet i liten metallkostym

I samband med IFA lanseras Samsungs nya kompakta systemkamera, flaggskeppet NX200, som har en upplösning på 20,3 megapixlar och är samtidigt en av de minsta kompakta systemkamerorna på marknaden. Det omgivande skalet av metall gör att NX200 är lätt att greppa och sitter tryggt i handen. NX200 har med andra ord systemkamerans höga bildkvalitet och kompaktkamerans behändiga storlek. Hemligheten bakom den höga bildkvaliteten är Samsungs egenutvecklade APS-C CMOS-sensor. Dessutom har kameran en ny kraftfull bildprocessor som gör det möjligt att ta detaljrika bilder med ett ISO-värde på upp till 12 800 – och ta hela sju bilder per sekund. Man kan filma i full hd-format och till och med ta stillbilder med 3d-effekt. På den tre tum stora VGA Amoled-skärmen kan man ställa in flera inställningar som förenklar fotograferingen eller gör bilderna lite roligare. Kan kombineras med nio objektiv och fyra blixtar. I butik under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 8 000 kr (standardzoom 18-55 millimeter).

 

Vikbar bildskärm för fotografering i alla vinklar

Ännu en nyhet på IFA är kompaktkameran MV800 med smart vikbar bildskärm. Likt en videokamera kan man vinkla kamerans skärm, så att man enkelt kan fotografera eller filma ur den vinkel man önskar. Den vikbara skärmen gör det också enklare att visa upp bilder eller film genom att vinkla upp skärmen så att alla ser de förevigade minnena utan att bli skymd. MV800 är smidig, tunn och lätt och har en generös pekskärm på tre tum där man kan ställa in ett stort antal inställningar som både gör fotograferingen enklare men också ger rum för fotografens lekfullhet. Ta exempelvis en bild i bilden genom att ta två bilder på dig själv och sedan komponera bilden så att det finns två exemplar av dig på fotografiet. Filma kan man göra i hd-format och även ta stillbilder med 3d-effekt. MV800 är utrustad med 16 megapixlar och 5 x optisk zoom. I butik under november. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 2 800 kr.

 

 

 

Med Samsungs nya kompaktkamera WB750 är det möjligt att ta skarpa stillbilder på 10 megapixlar samtidigt som man filmar i full hd-format. WB750 är en vidareutveckling av WB700, som lanserades i början av året. Den nya versionen är utrustad med Samsungs BSI CMOS-sensor på 12 megapixlar, som gör både bilder och film detaljrika även i en mörk omgivning. Dessutom har WB750 en 18 x optisk zoom med 24 millimeter vidvinkelobjektiv. I butik under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 2 600 kr.

 

 

IT-PRODUKTER

 

Bärbar speldator med 3d

Spela spel och titta på film eller bilder i 3d med Samsungs nya bärbara speldator Gamer PC från 7-serien. Samsungs senaste skärmteknik och datorns bluray-spelare ger tillsammans med den 400 nits ljusstarka skärmen en detaljrik upplevelse både i 3d och full hd, och gör det lätt att dras med i spelets eller filmens värld. Det går till och med att omvandla spel, film och bilder från 2d till 3d-djup. Samsungs nya speldator lockar spelfantasterna inte bara med 3d utan den har även utrustats med fyrkärnig processor, ett internminne på upp till 16 gigabyte, marknadens främsta grafikkort för spel från AMD och ett bakgrundsbelyst tangentbord. Datorns lcd-skärm har en bildskärmsstorlek på 17,3 tum. Ett par 3d-glasögon följer med i paketet. I butik i oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 18 000 kr.

 

Snabb bärbar uppstart på 19 sekunder

Den bärbara datorn Chronos från Samsungs 7-serie är så pass snabb i startblocket att den startar upp på endast 19 sekunder från avstängt läge. Den erbjuder det bästa av design, prestanda och funktionalitet, och är anpassad för den som inte vill eller kan göra några kompromisser. Vare sig man använder datorn hemma eller är företagare på ett litet eller medelstort företag. Invändigt är datorn utrustad med den kraftfulla processorn Intel Core i5/i7, och batteritid på upp till hela tio timmar, vilket gör att man kan använda datorn hela dagen utan att behöva närhet till eluttag. Designmässigt sticker den också ut, då ramen är så tunn att en dator med chassi på 14 tum får en skärm som motsvarar 15 tum. Den har dessutom ett stilrent aluminiumchassi med tuff metallisk design, har bakgrundsbelyst tangentbord, är 24 millimeter tunn och är lätt att bära under armen med sin lätta vikt på cirka 2 kilo. Skärmen har en ljusstyrka på 300 nits. Datorn finns i två storlekar, 14 tum och 15,6 tum. I butik under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: från 10 000 kr.

 

Dockningsbar datorplatta med Windows

Nu har surfplattan fått en smart kompis på it-sidan. Samsungs Windowsbaserade datorplatta Slate PC från 7-serien gör nämligen entré här på IFA. På den 11,6 tum stora pekskärmen gör den allt som en pc eller stationär dator kan göra på arbetet eller hemma. Men den skiljer sig på en punkt – med Samsungs nya datorplatta kan man skriva ett e-postmeddelande med hjälp av en penna, och Samsungs datorplatta skriver om texten till datorns bokstäver. Man kan också snabbt skriva anteckningar eller kalenderuppdateringar med pennan direkt på skärmen samt använda fingret eller pennan som mus. Dessutom låter den användaren bli helt flexibel. Är man på språng kan man använda datorplattan som surfplatta, och vill man använda den som bärbar dator är det bara att ta fram den trådlösa dockningsstationen som följer med i paketet. Datorplattan väger bara 890 gram och är 12,9 millimeter tunn. Den är dessutom utrustad med starka muskler i form av processorn Intel Core i5. Ljusstyrkan på 400 nits gör inte upplevelsen sämre, och skapar en klar bild även då solen strålar på skärmen. Ansluts till enheter trådlöst eller via hdmi. Samsung undersöker möjligheten att lansera Slate PC i Norden.

 

På IFA visar Samsung även USA-succén Chromebook från 5-serien, det vill säga den efterfrågade bärbara datorn med Googles operativsystem Chrome OS. Utvecklingen av Chromebook innebär att Samsung ligger i framkant när det gäller snabba och smarta bärbara datorer som lagrar program, funktioner och processorkraft i det så kallade datormolnet istället för på nätverket.

 

Även datorn som ser ut som en datorbildskärm, All-in-one PC, visas upp. Själva datorn är inbyggd i skärmen, och det enda som tar plats på skrivbordet är skärmen, tangentbordet och musen.

 

Dessutom är bordet som är en pekdator, SUR40, värd sin uppmärksamhet. Smarta SUR40 har bordet som pekskärm och skapar därmed ett nytt sätt att ta del av information exempelvis på affärsmötet eller på turistbyrån.

 

Samsung först ut med nollklient där ström och data förenas

På IFA presenterar Samsung NC220, världens första nollklient som bygger på nätleverantören Ciscos teknologi för att överföra ström och datakommunikation i en enda kabel, Universal Power Over Ethernet (UPOE). Tekniken minimerar därmed mängden kablar på företagets arbetsplatser, vilket inte bara ger mer plats på skrivbordet utan också underlättar arbetet vid installationer eller förändringar i företagets it-infrastruktur. NC220 innehåller varken processor, operativsystem eller programvara och minimerar därför behovet av underhåll från företagets sida och är dessutom ett energisnålt alternativ till en traditionell arbetsplats. NC220 har tagits fram i ett samarbete mellan Samsung och Cisco. Tillgänglig under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 5 200 kr exklusive moms.

 

Snabba skrivare för det effektiva kontoret

28 sidor per minut är inga problem för de svartvita skrivarna ML-2955DW och SCX-4729FW som presenteras på IFA. Första utskriften matas ut inom loppet av 8,5 sekund. Samsungs nya företagsskrivare erbjuder inte bara kort väntetid utan också en hög driftsäkerhet och smarta lösningar som minskar företagets miljöpåverkan, exempelvis dubbelsidiga utskrifter. Den förbrukning av el, koldioxid och papper som genereras vid utskrifterna kan övervakas och simuleras genom skrivarnas eco-funktion. Skrivarna kan enkelt kopplas till företagets nätverk via trådlöst nätverk. SCX 4729FW är inte bara en skrivare, utan även en kopiator, skanner och en fax. Tillgängliga under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 1 500 kr (ML-2955DW) och 2 700 kr (SCX-4729FW).

 

 

VITVAROR

 

Hur intelligent kan framtidens hem bli? På IFA visar Samsung sin vision om det smarta hemmet där kylskåpet, tvättmaskinen och spisen pratar med varandra eller kanske med den smarta mobiltelefonen. Ett exempel är appen i din smarta telefon som kan styra och övervaka vitvarorna när du inte är hemma. Eller tvättmaskinen som skickar ett meddelande när tvätten är slut. Andra visioner som uppmärksammas är kylskåpet som håller reda på om mjölken är slut. Och dessutom gör det enkelt för dig att köpa ny mjölk genom att skicka en beställning till mataffären via den smarta pek-skärmen på kylskåpet.

 

 

 

Eco Bubble nu också i tolv kilo

Samsungs utökar nu portföljen av tvättmaskiner med den revolutionerande tvättekniken Eco Bubble. En tvätt med Eco Bubble ger en energibesparing på upp till 70 procent med samma tvättresultat som en vanlig tvätt i 40 grader. Hemligheten är att luft tillförs i kallt vatten och gör kläderna rena tillsammans med tvättmedlet.

 

Tvättmaskinen Arno, WF1124ZAC, har en av marknadens största tvättkapacitet på 12 kilo. Förutom att ge plats för en stor familjetvätt är den samtidigt en av världens mest energisnåla tvättmaskiner tack vare tvättekniken Eco Bubble. Arno uppfyller EU:s nya energiklass A+++ och har en standardbredd på 60 centimeter. I butik under oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 12 000 kr.

Även Samsungs nya kombinerade tvättmaskin och torktumlare WD0804W8E ger en omfattande energibesparing genom Eco Bubble. Både utrymme och tid sparas i tvättstugorna när man kan både tvätta och torka tvätten i en och samma maskin. Tvättkapaciteten är 8 kilo för tvätt och 5 kilo för torktumling. Tvättmaskinen uppfyller energiklass A+++ för tvätt och klass C för torkning. I butik under fjärde kvartalet. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 11 000 kr.

Självtömmande robotdammsugare

Nu har Samsungs robotdammsugare fått ett ännu smartare syskon, Navibot S. Förutom att ladda sina batterier på egen hand, så känner den av när dammbehållaren börjar bli full. Då beger den sig till sin dockningsstation och tömmer behållarens innehåll. Och efter tömningen rullar den tillbaka dit där den avbröt rutten och fortsätter med dammsugningen tills jobbet är klart. Kommer i butik under oktober. Pris ännu inte fastställt.

 

 

TV

 

På IFA visar Samsung alla vårens nyheter på tv-sidan. Efter att ha lanserat världens första 3d led-tv förra året har Samsung under våren tagit nästa steg genom att lansera Smart tv. Samsungs smarta tv har inte bara blivit omtalad för sin nydanande design utan också för sina tjänster och appar som gör att tittaren kan använda tv:n till så mycket mer än en tv. Nu utökar Samsung satsningen på både lokalt och globalt utvecklade Samsung-appar.

 

60 tum laddat med smarta tjänster

Samsungs smarta led-tv, UE-D8005, utgör en viktig del i ett smart liv och kommer nu i generösa 60 tum. Några av de nyutvecklade lokala och globala appar som Samsung berättar om på IFA är filmklipp i 3d på Youtube, direktsända sportevenemang eller förhandsvisningar av MTG:s program via Viasats tjänst Viaplay, senaste nyheterna från Aftonbladet.se samt den nya musiktjänsten Kiwi Music som erbjuder miljontals låtar och tiotusentals musikvideor direkt i tv:n.

Ett smartare liv i hemmet
Samsungs smarta tv-apparater och bluray-spelare fungerar som ett multimedienav i hemmet. Olika enheter såsom dator, kamera, mobil eller surfplatta ansluts i ett internt nätverk till tv:n eller bluray-spelaren via trådlösa nätverk, dlna och Samsungs koncept Allshare. Via användargränssnittet Smart Hub når man Samsung Apps som ger en tydlig översikt över alla anslutna enheter med dess innehåll och filer. Via söktjänsten Search All söker man enkelt upp favoritvideon eller de senaste bilderna tagna med mobilen genom att ange några få sökord. Man kan till och med uppgradera sin gamla tjock-tv till att bli en smart tv genom att ansluta tv:n till en smart bluray-spelare från Samsung.

 

Och som fjärrkontroll eller tangentbord använder man med fördel Samsungs smarta mobilserie Galaxy S, surfplattan Galaxy Tab eller mediaspelaren Galaxy S wifi som följer med i paketet när man köper en UE-D8005 under hösten 2011. En tv kan inte bli smartare.

 

 

På IFA hittar du Samsung i hall 20 och vitvarorna i hall 5.1.

 

Följ Samsung direkt på IFA:

Webb: www.samsung.se

            www.samsungifa2011.com

Facebook: www.facebook.com/samsungsverige

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Relaterat material