Skip to content
Samsungs bärbara SSD T9 ger proffs enastående prestanda och datatillförlitlighet

Press release -

Samsungs bärbara SSD T9 ger proffs enastående prestanda och datatillförlitlighet

Samsung Electronics, en global ledare inom avancerad lagringsteknik, presenterar idag lanseringen av sin senaste T-series lineup, Portable Solid State Drive (SSD) T9. Med sin eleganta och portabla design, är T9 byggd för att hålla data säker på språng, ge användarna snabba överföringshastigheter och gott om lagringsutrymme, samt ge den tillförlitlighet och bekvämlighet de behöver.

"Med framsteg inom högupplösta foton och den ökande populariteten för 4K-videor, möter professionella innehållsskapare nu behovet av att överföra stora mängder data på en frekvent basis", säger Hangu Sohn, Vice President för Memory Brand Product Biz Team på Samsung Electronics. "T9 erbjuder en lösning för proffs för att lindra de utmaningar som kommer med att hantera deras data, och Samsung kommer att fortsätta att tillhandahålla optimerade lagringslösningar som gör det möjligt för proffs att helt koncentrera sig på att uppnå sin kreativa potential.”

Otrolig prestanda och enorm lagringskapacitet

T9 erbjuder maximala sekventiella läs-/skrivhastigheter på upp till 2 000 megabyte per sekund (MB/s) på USB 3.2 Gen 2x2-gränssnittet. Cirka två gånger snabbare än den tidigare modellen T7, tillåter hastigheter på denna nivå användare att överföra en 4-gigabyte (GB) Full HD-video på nästan två sekunder.

T9 kommer i tre olika kapacitetsalternativ för att passa varje kreatörs behov. Med 1-terabyte (TB), 2TB och 4TB-varianter gör T9 det möjligt att genomföra snabba och frekventa överföringar samtidigt som den ger gott om lagringsutrymme för stora datamängder. Dess kompakta storlek, liknande ett kreditkort, gör det möjligt för kreatörer att ta med sig sin inspiration vart de än går, med minsta möjliga begränsningar för sin kreativa process.

Lyx kombineras med robusthet

T9 levererar inte bara de funktionella fördelarna, utan också unika designfördelar under konceptet 'luxury added to ruggedness' som baseras på det tåliga designkonceptet hos T7 Shield. De böjda diagonala linjerna och omvända kolmönstren på ytan av T9 ger gummit en tygliknande känsla, som en lyxig plånbok.

Fantastisk tillförlitlighet och termisk kontroll

Professionella kreatörer tänjer på gränserna för vad som är möjligt, och deras data är ovärderlig. SSD T9 är motståndskraftig och hjälper dig att skydda din enhet mot fall på upp till tre meters höjd[1]och LED-komponenten i T9 har en fem års begränsad garanti[2]. På så vis är den bärbara SSD T9:s robusta design byggd för att hålla data säker, med den tillförlitlighet som användarna behöver för att kunna fullfölja sina mest ambitiösa projekt.

För kreatörer som kräver snabba och effektiva stora filöverföringar utan avmattning, är T9 den perfekta följeslagaren. Med Samsungs Dynamic Thermal Guard minimerar den effektivt de prestandafall som kan orsakas av överhettning, vilket säkerställer konsekventa och snabba överföringshastigheter. Dessutom är T9 designad i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden IEC 62368-1, vilket gör den till ett idealiskt val för en lång rad krävande uppgifter med minimal värmeöverföring.

Hantera T9 med Samsung Magician Software 8.0

Programvaran Samsung Magician ger en förbättrad upplevelse för användarna genom funktioner som prestandabenchmark, säkerhetsfunktioner, firmwareuppdateringar och realtidskontroll av hälsostatus. Firmwareuppdatering är en mycket viktig funktion för lagringsprodukter, och Magician-mjukvaran är redo att lösa alla problem som kan uppstå. Med den nya 8.0-versionen som släpptes i september 2023, kommer all Samsung-mjukvara så som datamigrering, PSSD-mjukvara och kortautentiserings-verktyg att integreras med Magician-mjukvaran och operativsystemets supportomfång kommer att utökas, för Windows-, Mac- och Android-användarvänlighet.

Sömlös kompatibilitet

Med beprövad erfarenhet av bärbar SSD-kompatibilitet har Samsung designat T9 för att möta USB Type-C-strömspecifikationerna och för att stödja professionella kreatörers sömlösa arbetsflöde. Detta har förbättrat kompatibiliteten mellan operativsystem som Windows, macOS, smartphones och surfplattor, spelkonsoler och professionella högupplösta kameror. T9 kommer också med USB Type C-to-C och USB Type C-to-A-kablar.

I Sverige kommer SSD T9 att finnas tillgänglig från mitten av oktober, till ett rekommenderat pris på 1899 SEK för 1TB, 3199 SEK för 2TB och 5699 SEK för 4TB.

Produktspecifikation går att hitta här.[1] Baserat på ett internt fritt fallchocktest utfört under kontrollerade förhållanden. Fallmotståndet kan variera beroende på de faktiska miljöförhållandena. Skador orsakade av fall täcks inte av garantin.

* Testvillkor: Enheten tappades fritt fall till en metallplatta från 3 meters höjd.

** Ingen garanti ges för fysisk skada.

[2] LED-komponenten i T9 är garanterad för fem (5) års normal användning, typisk användning för ändamålen med denna garanti definieras som fyra (4) timmars drift per dag vid temperaturer på 40℃ eller mindre. För mer information om garantin, besök https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/warranty

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances