Gå direkt till innehåll
Samsungs bärbara dator-stjärna lyser dubbelt så starkt

Pressmeddelande -

Samsungs bärbara dator-stjärna lyser dubbelt så starkt

Nu lanseras världens lättaste och tunnaste bärbara 13 tums-dator. Med fördubblad ljusstyrka. Samsungs nya stolthet - plattdatorn i 9-serien - känner sig lika hemma på jobbet som på catwalken. Och i dag får den direkt strålkastarljuset på sig: första bärbara datorn som får den internationella utmärkelsen TCO Certified Edge för exceptionell bildkvalitet i utomhusmiljö.

Den omdefinierar vad en bärbar dator är. Den är tunn och lätt. Men inte på bekostnad av något. Styrkan avspeglar sig i både design, prestanda och materialval. Processorkraft, minneskapacitet och funktioner är i topp. Plattdatorns chassi har det gemensamt med flygplans – det är tillverkat i det extremt starka materialet duralumin. Det borgar för vridstyv tunn design och det kännetecknande mönstret av täta tunna linjer i svart metall.

Plattdatorn i 9-serien är den bärbara datorn för ett modernt rörligt liv med en toppmodern hårddisk som saknar rörliga delar, den stöttåligare SSD-hårddisken. Och den vaknar till liv blixtsnabbt med Samsungs unika snabba uppstart – från viloläge till arbetsläge på tre sekunder. Den är mobil utan att märkas även om den märks av andra. Den är bara 16 millimeter tunn och väger 1,3 kilo. Plattdatorn i 9-serien sitter man lika gärna och arbetar vid som man visar upp den.


Först med TCO Certified Edge

Väl utomhus med den bärbara datorn är det många som blivit besvikna när det är svårt att se innehållet på skärmen. Nu skriver plattdatorn i 9-serien historia. Skärmen är så lysande i utomhusmiljö att den nu som första bärbara dator får den internationella utmärkelsen TCO Certified Edge.
– Syftet med TCO Certified Edge är att belöna IT produkter som inspirerar till banbrytande utveckling inom miljö eller användbarhet. Genom att lyckas kombinera både miljö- och användaranpassad design utan kompromisser har Samsung visat att det är möjligt att erbjuda exceptionell användarupplevelse och samtidigt hålla fast vid sitt ställningstagande för grön design”, gratulerar Sören Enholm, vd för TCO Development. Med dubbla ljusstyrkan mot en genomsnittlig bärbar dator utmärker sig plattdatorn i 9-serien med en ”överlägsen ljusstyrka och därmed god läsbarhet i utomhusmijljö utan att kompromissa på miljömässiga egenskaper”.

Fakta: Skärmen är av reflexfri typ och har en ljusstyrka på hela 400 nit och kan visa 16 miljoner färger. Solid State Disk (SSD) på 128 gigabyte. Processorn: Intel Core i5 2537M (1.40 GHz, max turbo 2.3GHz, 3 MB). 4GB DDR III-minnen. Usb 3.0. Lithium-polymerbatteriet ger upp till sju timmars batteritid och tål tre gånger så många uppladdningar som ett normalt batteri under sin livstid innan prestandaminskning. Fast Start startar på mindre än tre sekunder från viloläge.  Mäter 328.5 x 227 x 15.9 ~ 16.1 millimeter och väger 1,3 kilo. I butik i april till det rekommenderade återförsäljarpriset 15 000 kronor.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material