Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Wave – en ny mobil epok

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2010 11:00 CEST

Nu kommer Wave till butik. Det är den första i en helt ny generation mobiler från Samsung och har mycket av det nya som man kommer att se i flera kommande modeller.

 

Wave är först med användargränssnittet TouchWiz 3.0

TouchWiz 3.0 heter Samsungs nya användargränssnitt för touchmobiler. Det har ett logiskt uppbyggt menysystem där det är lätt att hitta bland alla funktioner och applikationer. Dessutom blir mobilen mer personlig då man kan flytta runt i menyerna och skapa egna genvägar.

 

Wave är först med Social Hub

Samsung har knutit ihop sociala medier med mobilen. Social Hub heter den innovativa lösningen. Förutom telefonnumret samlas kontaktens alla aktiviteter på ett och samma ställe. Där får man uppdateringar från Facebook, inlägg på Twitter, senaste mejlen och noteringar från kalendern.

 

Wave är först med super amoled-skärm

Super amoled heter ny teknik som skapar ljusstarkare skärm med klarare färger. Den har ett skikt mindre än traditionell amoled så förutom bättre prestanda blir skärmen tunnare och mer strömsnål. Super amoled är så ljusstark att skärmens innehåll även kan ses i direkt solljus.   

 

Wave är först med operativsystemet bada

Det är premiär för Samsungs operativsystem bada. Applikationerna i Samsungs bada är baserade på C++ som är ett effektivt programspråk för styrning av avancerad hårdvara. Det tillsammans med en processor på en gigahertz blir Wave en mjuk och följsam touchmobil med en snabb och distinkt pekfunktion. 

 

Wave är först med Samsung Apps

Idag öppnar Samsungs butik för applikationer till mobiler, Samsung Apps. Där kan man ladda ner spel, e-böcker och flera olika nyttofunktioner för såväl mobilen som användaren. En del kostar pengar andra är gratis. Just nu finns drygt hundra olika titlar och biblioteket utökas dagligen.

 

Fakta. Samsung Wave är en touchmobil med en 3,3 tum stor tunn super amoled-skärm (800 x 400 pixlar) och operativsystemet bada. Höljet är av aluminium, storleken är 118 x 56 x 11 millimeter. 5-megapixelkamera med led-lampa, flera fotofunktioner inklusive geotaggning. Spelar in och spelar upp video i hd-format, spelar formaten mpeg4, h.263, h.264, wmv, Divx, XviD med ljudformatet är i 5.1. Musikspelare med musiksöksfunktion, fm-radio, uttag för 3,5 millimeterkontakt. Integrerat Samsung Hub, SamsungApps, TouchWiz 3.0, A-gps, ActiveSync, webbläsare. Bluetooth 3.0, usb, wifi 802.11b/g/n, mobilt bredband 3,6 Mbs. Wave har två gigabyte internminne och plats för minneskort upp till 32 gigabyte.

Det rekommenderade återförsäljarpriset är 4500 kronor.    

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 188 000 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Bifogade filer

PDF-dokument