Skip to content
Samsung visar upp ett nytt utbud av uppkopplade produkter under den första upplagan av European Samsung Summit

Press release -

Samsung visar upp ett nytt utbud av uppkopplade produkter under den första upplagan av European Samsung Summit

Samsung Electronics Co., Ltd håller nu den första upplagan av European Samsung Summit, där man visar upp 2023 års produktlinje för tv och ljud, Smart Home och digitala apparater.

“På Samsung innoverar vi för att skapa uppkopplade upplevelser som hjälper kunder att spara energi och leva mer bekväma livsstilar. Från branschledande Neo QLED och OLED TV, till tvättmaskiner som använder AI för att anpassa tid, mängd tvättmedel och vatten till vad som faktiskt behövs, är våra produkter levande och anslutna via SmartThings”, säger Benjamin Braun, Samsung Europe’s Chief Marketing Officer. “Vid Samsung Summit firar vi funktionerna i våra nya produkter, och hur de kan hjälpa kunder att leva en lugn och uppkopplad livsstil.”

Samsung banar vägen för teknologi som möter de behov som finns i vår moderna hybrida värld och den ständigt växande efterfrågan på uppkopplade upplevelser, där ett genomsnittligt hushåll i Europa har mellan 8-10 anslutna enheter. De nya banbrytande innovationerna inom TV- och ljudenheter erbjuder konsumenterna förbättrade interaktiva upplevelser med uppkopplade funktioner. Detta gör även de nya digitala produkterna som kombinerar nya anslutningsmöjligheter med förbättrad effektivitet och design.

Ett smartare ekosystem av underhållning
En inbyggd IoT Hub möjliggör enklare uppkoppling och kompatibilitet på Samsungs nya Neo QLED 4K och 8K TV. Det innebär att användare inte längre behöver köpa en extra dongel till de flesta[1] av sina enheter. Dess 12-bit-bearbetning och AI-uppskalning möjliggör funktioner som Shape Adaptive Light Control och Real Depth Enhancer Pro. I kombination med Auto HDR-remastering genererar dessa en ljusare och mer verklighetstrogen bild som tar dig närmare ditt innehåll än någonsin tidigare. Dessutom kommer den nya 77-tums S95C OLED-modellen, som även finns i 55-tum och 65-tum, med Quantum Dot Technology och Neural Quantum Processors, för att samtidigt förbättra ljusstyrka och återgivning av färg.

Samsungs nya livsstilsprodukter och funktioner inom TV förhöjer användarnas personliga upplevelser och erbjuder anpassningsbara produkter och tittarupplevelser, både inomhus med The Frame, The Serif och Sero samt utomhus med The Terrace. Layouten för The Frames populära Samsung Art Store kommer i början av året att omorganiseras för att erbjuda en mer dynamisk startsida där användare kan visa och förhandsgranska konstverk i alla olika storlekar för att efterlikna den verkliga upplevelsen av att besöka ett konstgalleri eller museum. Vidare kan hela Samsungs nya TV-lineup för 2023 kopplas via Samsungs SmartThings-app.

En uppkopplad och premium skärmupplevelse är bara komplett med ett uppslukande ljud. Samsungs OLED och Neo QLED TV-apparater är därför integrerade med Dolby Atmos och Samsung Object Tracking Sound (OTS), som tillåter ljud från filmer, sport eller spel-ljud att panorera till högtalare för att ge ett fantastiskt omslutande surroundljud. Samsungs smarta sortiment stödjer Q Symphony vid koppling till en Samsung soundbar, vilket ger kraftfulla ljudfunktioner, som exempelvis AI Sound Remastering, som förvandlar tittarupplevelsen till något riktigt filmiskt. Genom att parkoppla Samsung TV med Samsungs soundbars, som nya HW-Q995C och WW-Q610C (2023), erbjuds en fantastisk tittarupplevelse för alla.

Till Samsungs utbud av imponerande bildskämar har även skärmar för gamers anslutit. Samsung presenterade sina nyheter för Odyssey, ViewFinity och Smart Monitor på CES 2023. Genom att leverera svårslagen bildkvalitet och ett utbud av innovativa funktioner för personer som använder sina bildskärmar för att arbeta, utforska och leva ut, kommer det under Samsung Summit visas upp premium spelmonitorer som 43-tums Odyssey Neo G7, Odyssey Ark 55 tum och Samsungs senaste gaming-TV, QD-OLED 77 tum.

Samsung är glada över att kunna presentera sin nya efterlängtade TV-lineup för 2023, som kommer vara tillgänglig från och med den 20 april i Norden. Sortimentet bygger på förra årets flerfaldigt prisbelönta kollektion med anmärkningsvärda framsteg både för funktioner och prestanda.

Uppkopplade, smartare och mer anpassningsbara digitala apparater
Tjänster som SmartThings Energy[2]sätter nu en ny standard för produkteffektivitet; Samsungs senaste hushållsapparater ger användarna nya möjligheter att spara energi SmartThings Energy känner automatiskt av den mängd energi som anslutna Samsung-enheter förbrukar, medan aktivering av AI Energy Mode kan göra det lättare att sänka energiförbrukningen på dessa produkter

Genom att kombinera potentiella energibesparingar med kraftfull AI, sömlös anslutning och anpassad premiumdesign, kommer Samsungs utökade Bespoke-lineup att erbjuda konsumenter mer personaliserade livsstilar där de kan styra sin energiförbrukning enklare. Samsung 2023-års Series 7 Bespoke AI™ ugn-utbud ger konsumenter möjligheten att se sin mat tillagas via en inbyggd webbkamera som är uppkopplad till SmartThings-appen, vilket skapar ett roligt och enkelt sätt att hålla koll på sin matlagning. Och när det kommer till att hålla hemmet rent, gör Samsungs Bespoke Jet™ dammsugningen till en lek med kraftfull prestanda från början till slut. Vår starkaste och lättaste skaftdammsugare kommer med en All-in-One Station™ som både tömmer dammbehållaren och laddar dammsugaren för ökad bekvämlighet.


[1] SmartThings med inbyggd IOT Hub stöds på alla modeller, men en dongel krävs för modellserierna CU7000, CU8000 och CU8500

[2] Tillgänglighet varierar beroende på marknad. SmartThings Energy finns tillgängligt i bland annat Sverige och kommer till fler marknader under 2023.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content