Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung visar upp årets TV-uppställning i New York

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2018 17:08 CET

Stockholm 7 mars, 2018 – Under lanseringseventet i New York idag visar Samsung upp nya detaljer kring årets TV-uppställning. Förutom de nya QLED-flaggskeppsmodellerna presenteras nyheter inom UHD, premium UHD och Ultra-Large-Screens. Med flera nya funktioner visar Samsung bland annat hur TV:n blir en självklar del av inredningen och det smarta hemmet.

Årets QLED-uppställning bjuder på nya funktioner som möter marknadens efterfrågan på bättre bildkvalitét, enkelhet, uppkoppling och överföring. Bland nyheterna finns en ny panelkonstruktion med Carbon Mesh och Direct Full Array bakgrundsbelysning samt nya smarta funktioner med förenklad installationsprocess och en uppdaterad One Invisible Connect. En av de största nyheterna är Ambient Mode som kan förvandla den svarta skärmen till en dekorativ detalj som smälter in i inredningen i viloläge.

Samsung visar även att de menar allvar i satsningen på stora skärmar genom att introducera flera nya modeller från 75 tum och uppåt. Satsningen är ett svar på en ökad efterfrågan på större modeller under 2017 som driver försäljningen på flera marknader.

– Det här är helt klart vår mest innovativa och sofistikerade uppställning hittills, vi vill svara upp mot det designintresse och känsla för detaljer som vi ser hos dagens konsumenter, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV/AV på Samsung i Norden.

Nyheter för årets TV-uppställning:

Direct Full Array
Toppmodellen Q9F är utrustad med Direct Full Array som kontrollerar LED ljuset med stor precision med hjälp av vidvinkellinser. Resultatet är fantastisk bildkvalitet med ljusstyrka och färg i kombination med avgrundsdjup svärta.

Ambient Mode
För att förstärka QLED TVn som en dekorativ detalj, även när användaren inte tittar på TV eller spelar spel har Samsung lagt till Ambient Mode. Med denna funktion kan skärmen fyllas med mönstret eller färgen på väggen bakom tv:n och kombinera det med praktisk information som tid eller väder. Ambient Mode anpassar ljusstyrka och färgton efter rummet med en ljussensor. Befinner sig ingen i rummet stängs Ambient Mode av, för att spara energi.

One Invisible Connection
Samsung har vidareutvecklat One Invisible Connection som nu också integrerar strömförsörjningen i den genomskinliga kabeln som går från One Connect boxen till TVn. Lösningen är den första som kan leverera en enda stilren sladd för både ström och data. Kabeln är tillverkad med Teflon som är resistent mot hög värme och välkänt för sin hållbarhet. Fördelen är att man får större frihet att inreda sitt hem, när digitalbox och andra enheter kan anslutas till One Connect boxen och placeras utom synhåll en bit ifrån TV:n och sedan anslutas till skärmen med en enda diskret transparent kabel.

Smart TV och Samsung Smart Things App
De separata apparna Smart View, Smart Home och Samsung Connect kommer nu att samlas i den nya samlingsappen Samsung Smart Things App. Installationsprocessen kommer att förenklas då användaren kan använda sin smarta telefon till i stort sett alla moment under hela installationen.

Detaljerad Samsung 2018 TV uppställning
Årets uppställning innehåller över elva modeller av såväl QLED, Premium UHD, UHD och Ultra-Large-Screens, som kommer att finnas tillgängliga både i platt och välvd design i olika storlekar.

QLED TV

  • De nya QLED modellerna innefattar 2018 Q9F (55”, 65”, 75”), Q8C (55”, 65”), Q8F (55”, 65”) och Q7F (55”, 65”, 75”). De har en förbättrad färg och kontraståtergivning, HDR10+ kompabilitet, Ambient Mode, Smart TV uppdateringar med, One Remote Control och One Invisible Connection.

Premium UHD

  • De nya modellerna i Premium UHD-utbudet 2018 är NU8505 (55/65”) och NU8005 (49/55/65/75/82”). Premium UHD har funktioner som Dynamic Crystal Color, HDR10+ kompabilitet, stilrena installationslösningar samt uppdateringar för Smart TV med One Remote Control.

UHD

  • De nya modellerna i UHD-utbudet 2018 är NU7405 (43/50/55/65”) och NU7505 (49/55/65”), samt NU7105 (75/65/55/49"), NU7125 (43/40”) och NU7305(49/55/65") som alla har kapacitet att spela upp 4K UHD och HDR material. De har en slimmad och snygg design som är enkel att installera med Smart TV funktioner.

Ultra Large Screen TV

  • Modellerna NU8005, Q7FN och Q9F kommer som anges ovan att finnas tillgängliga i storlekar från 75 tum och uppåt. Efterfrågan på dessa storlekar har ökat på senare tid, för en mer imponerande och stark tittarupplevelse i hemmet. En 146 tums The Wall, baserad på modulär Micro LED-teknik visades upp på lanseringen i New York och Samsung konstaterar att den kommer att tillverkas för konsumenter.

Soundbar med Dolby Atmos®

  • Under året lanseras Samsungs senaste soundbar, N960 med Dolby Atmos® som genom kraftfullt surroundljud förhöjer tittarupplevelsen i hemmet.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.