Gå direkt till innehåll
Samsung utmanar på PC-marknaden – ultratunna bärbara datorer med QLED och enastående batteritid

Pressmeddelande -

Samsung utmanar på PC-marknaden – ultratunna bärbara datorer med QLED och enastående batteritid

Nu kommer Samsung tillbaka till Sverige med bärbara datorer genom Galaxy Book S, Galaxy Book Ion och Galaxy Book Flex. Samsung har kombinerat stilrena och superlätta chassin med prestanda i toppklass, exceptionell batteritid och skärmar med QLED-teknologi.

Stockholm, 12 juni 2020 – Samsung är äntligen tillbaka inom PC i Norden i och med lanseringen av Galaxy Book-seriens bärbara datorer. Serien innefattar Galaxy Book S, som introducerar den nya processorn Intel® Core™ med Intel® Hybrid Technology, kraftfulla Galaxy Book Ion och mångsidiga Galaxy Book Flex. Galaxy Book-serien är utrustade med lätta och hållbara chassin som gör dem enkla att ta med sig, exceptionell batteritid samt prestanda i toppklass. Galaxy Book Ion och Book Flex är Samsungs första bärbara datorer med QLED-teknologi som levererar en superskarp bild och verklig färgåtergivning oavsett ljusförhållanden.

– Med Galaxy Book-serien kan vi nu erbjuda våra kunder i Sverige kraftfulla premium-laptops med marknadsledande batteritid och QLED-teknologi, allt i en väldigt smidig design. Galaxy Book-serien kombinerar de bästa egenskaperna från våra olika produktkategorier och är ett starkt tillskott i vårt ekosystem av mobila produkter med de senaste tekniska innovationerna, säger Fredrik Pantzar, chef för Connected Devices på Samsung i Norden.

Galaxy Book S kombinerar hög funktionalitet med ultratunn design
Den ultratunna, stilrena datorn är 11,8 mm tunn med en vikt på endast 950 gram. Galaxy Book S har en fläktfri design som både möjliggör för ett tunnare chassi och hjälper datorn att köras tyst även under intensiva arbetsperioder. Den sofistikerade och lättburna designen i kombination med upp till 17 timmars batteritid gör den perfekt för användaren som ofta är på språng. 

Galaxy Book S är utrustad med 13” TFT LCD-skärm med touch screen, vilket gör att du kan bläddra och zooma med fingrarna direkt på skärmen. Med utomhusläget aktiverat får Galaxy Book S en maximal ljusstyrka på 600 nit och säkerställer att alla detaljer syns tydligt även vid solljus. Genom 512GB lagringsutrymme och plats för ett microSD-kort är det enkelt att öka lagringsutrymmet till1TB. Galaxy Book S är också utrustad med nästa generations Wi-Fi med Wi-Fi 6 (Gig+) som ger ett effektivt, snabbt internet utan att tävla om nätverksanslutning med andra enheter.

Kraftfulla Galaxy Book Ion
Galaxy Book Ion är en PC för den som inte vill kompromissa mellan smidighet och prestanda. Den är ultratunn, byggd i elegant silverfärgat och ultralätt magnesium som håller chassit svalt. Galaxy Book Ion kommer i storlekarna 15” och 13”. Modellen i 13’’ väger bara strax under ett kilo. Storleken till trots har den en batteritid på upp till 22 timmar och är en av de första enheterna med nya 10:e generationens Intel® Core™-processorer. Skärmen har QLED-teknologi som ger unik färgåtergivning i kombination med justerbar och kraftfull ljusstyrka. Funktionen för wireless power share gör det enkelt att ladda andra enheter, så som smartphones, Galaxy buds+ och Galaxy Watch, via datorns touchpad. Modellen på 15” sticker ut genom sin extremt låga vikt på under 1,2 kg. 15”-modellen går även att bygga ut med extra minne och lagring.

Mångsidiga Galaxy Book Flex
Galaxy Book Flex, som kommer med S Pen, är mångsidig och flexibel, både beträffande design och funktion. Den vikbara designen med 360-graders gångjärn och touch screen innebär att Book Flex kan fungera som ett anteckningsblock, en yta att skissa på eller som en flipboard för att enkelt visa presentationer eller se på film utan några störande moment. Book Flex har upp till 20 timmars batteritid och är utrustad med en QLED-skärm som ger fantastisk skärpa och färgåtergivning även utomhus. Detta, tillsammans med medföljande S Pen, gör att man smidigt kan ta anteckningar, skissa direkt på skärmen eller använda rörelsekontrollen för att exempelvis snabbt hoppa mellan bilder i en presentation. Sammantaget gör det Galaxy Book Flex perfekt för den kreativa användaren.

Galaxy Book-serien är skapad för mobilt användande
Galaxy Book-serien tillverkas i Samsungs egna fabriker, ofta med egenutvecklade och egentillverkade komponenter. Genom förinstallerade Samsung DeX och intuitiva gränssnitt kan användaren uppnå ökad produktivitet och arbeta sömlöst mellan olika enheter. Med ljudteknologi från AKG bidrar de två inbyggda stereohögtalare till att Galaxy Book-serien levererar en sofistikerad och stark ljudupplevelse, såväl med som utan hörlurar.

Galaxy Book Ion och Book Flex är utrustade med 10:e generationens Intel® Core™-processorer för intelligent prestanda samt industriledande Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) och Thunderbolt™ 3 för snabb, flexibel och enkel anslutning. De introducerar dessutom trådlös batteridelning. Det innebär att användarna kan ladda sina andra Qi-kompatibla enheter, såsom telefoner, trådlösa hörlurar eller surfplattor, direkt på styrplattan. Samtliga datorer är även utrustade med fingeravtrycksläsare så endast användaren kan låsa upp sin Galaxy Book genom att scanna sitt fingeravtryck.

Galaxy Book-serien har säljstart i slutet av juni, och går att förbeställa från och med 12 juni via Elgiganten/Elkjöp samt Samsungs webbshop.

Rekommenderade priser:

  • Galaxy Book S: 14 600 SEK, 14 800 NOK, 9 800 DKK, 1 299 EUR
  • Book Ion:
    • 13” med i5: 17 900 SEK, 18 300 NOK, 12 100 DKK, 1 599 EUR
    • 13” med i7: 21 300 SEK, 21 700 NOK, 14 300 DKK, 1 899 EUR
    • 15”: 22 400 SEK, 22 800 NOK, 15 100 DKK, 1 999 EUR
  • Galaxy Book Flex: 23 000 SEK, 23 400 NOK, 15 500 DKK, 2 049 EUR

För mer information om Galaxy Book Laptops, vänligen besök: https://www.samsung.com/se/laptops/

Tekniska specifikationer Galaxy Book S, Galaxy Book Ion 13” i5, Galaxy Book Ion 13” i7 & 15” och Galaxy Book Flex återfinns i bifogad pdf.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material