Gå direkt till innehåll
Samsung utlyser mobil-app-tävling för Bada-utvecklare

Pressmeddelande -

Samsung utlyser mobil-app-tävling för Bada-utvecklare

Samsung uppmanar nu applikationsutvecklare över hela världen att ta fram de bästa mobil-apparna för Samsungs operativsystem Bada 2.0. Tio innovativa vinnare belönas med 100 000 dollar vardera.

Samsungs tävling ”The Bada Power App Race” går nu av stapeln för andra gången i ordningen. I år delas en vinstsumma på totalt 1 miljon dollar ut till utvecklare som tagit fram de tio bästa mobil-apparna i Samsungs nya operativsystem Bada 2.0. Varje vinnande app belönas med 100 000 dollar. De vinnande apparna kommer även att markeras med symbolen ”Power App” i Samsungs applikationsbutik Samsung Apps.

 

– Vi tittar ständigt på nya smarta lösningar för Bada som gör mobiltelefonen ännu mer personlig och mångsidig. Nu öppnar vi upp Bada 2.0 för applikationsutvecklare världen över och vill inspirera dem att ta fram det bästa ur Bada och låta dem vara delaktiga i Badas framgångar. Jag hoppas förstås på en nordisk vinnare, säger Andreas Norberg, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

 

Det är de fem bästa spel-apparna och de fem bästa program-apparna som utgör de tio vinnande bidragen. De appar som först kommer upp i 100 000 nedladdningar vinner, och vem som helst får vara med i juryn och rösta fram de vinnande bidragen. Tävlingen äger rum på Samsung’s webbplats som vänder sig till Bada-utvecklare, http://developer.bada.com och pågår fram till midnatt den 31 december 2011.
På webbplatsen kan man ladda ner det användarvänliga utvecklingsverktyget Bada Software Development Kit, SDK, som gör det enkelt att utveckla appar till Bada.

 

Samsung presenterade det nya operativsystemet Bada 2.0 i samband med IFA-mässan i Berlin i september, och kommer att ingå i Samsungs nya smarta pekskärmsmobil Wave 3 som kommer till Norden vid årsskiftet.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Relaterat material