Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung tuffaste mobil i den tuffaste tävlingen

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2010 11:24 CEST

 

En av Samsungs tåligaste mobiler Xcover genomgår idag sin tuffaste prövning. I en av världens hårdaste tävlingar, Ö till Ö, har varje lag utrustats med var sin mobil och som är en viktig del i tävlingens säkerhetsarbete.

– Genom vatten och eländig terräng är Samsungs mobiler deltagarnas trygghet ifall något skulle hända, säger Michael Lemmel, tävlingsansvarig för Ö till Ö.

 

Just nu pågår en av världens tuffaste och mest krävande endagarstävlingar ute i Stockholms skärgård. Tävlingen Ö till Ö startade kl 5.45 imorse och efter sammanlagt 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 kilometer simning i öppet vatten mellan öarna väntas vinnarlaget i mål runt kl 16 i eftermiddag. Över 80 lag från hela världen deltar.

 

– För att kunna genomföra en tuff tävling är säkerheten A och O. Under simningen är lagen skyddade av följebåtar med sjukvårdsutbildad personal. Dessutom har varje lag en gps-sändare så både vi i tävlingsledningen och allmänheten kan följa deras rörelser via vår webb, www.otillo.se, säger Michael Lemmel.

 

Varje lag har även utrustats med en av Samsungs nya stöttåliga och vattentäta mobiltelefoner Xcover. Så ifall något oförutsett händer kan deltagarna ringa tävlingsledningen var de än befinner sig, oavsett de är i vattnet eller i skogen.

 

– Att våra deltagare har en mobiltelefon med sig som klarar samma tuffa prov som deltagarna själva är en viktig hörnsten i vårt säkerhetsarbete. Därför är det glädjande att Samsung har just den typen av unikt tåliga mobiltelefoner, säger Michael Lemmel.

 

Det är andra året i rad som Samsungs stöttåliga och vattentäta mobiler är med i tävlingen.

 

– Ö till Ö är ett tufft test för våra mobiler. Här får de verkligen bekänna färg av omild behandling. Men de klarar det. Jag känner mig stolt över att tävlingsledningen ger oss förnyat förtroende för deltagarnas säkerhet, säger Michael Alström, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

 

Fakta: Xcover (E2370) är en IP54-klassad gsm-mobil med ett 2000 mAh batteri som klarar upp till 1600 timmar i viloläge alternativt 22 timmar samtalstid. Vga-kamera, ficklampa, fm-radio, musikspelare, bluetooth, Storlek: 112 x 49 x 19 millimeter, 115 gram. Fem megabyte internminne och plats för minneskort upp till två gigabyte. Finns i svart och rött. Kommer i butik under juli. Rekommenderat återförsäljarpris: 950 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument