Skip to content
Samsung tar ut svängarna ordentligt på IFA 2014

Press release -

Samsung tar ut svängarna ordentligt på IFA 2014

Böjbar Ultra HD TV på 105 tum inleder en revolutionerande era i tv-världen

IFA, Berlin – 4 september, 2014 – Lika säkert som att IFA är tillbaka i september är att Samsung är tillbaka på IFA. Denna gång för att bjuda på en högupplöst höst i kurvornas tecken.

Att Samsung satsar på en välvd framtid är ingen hemlighet. På IFA presenteras det bredaste utbudet av Curved TV och välvda ljudprodukter på den europeiska marknaden hittills. Eller vad sägs om en line-up med totalt sjutton välvda tv-modeller i Ultra HD och Full HD, från 48 tum till hela 105 tum. En är dessutom böjbar – du väljer själv om du vill ha en platt eller välvd skärm. Men det finns mer. Allt från nya Multiroom-högtalare och lösningar för det smarta hemmet till en helt ny exklusiv serie köksprodukter och den tåliga surfplattan Galaxy Tab Active. Här presenteras ett urval av alla nyheter – häng med!

Curved UHD TV 105 tum i 21:9-format
En omslutande bioupplevelse hemma
Vill du skapa äkta biokänsla i vardagsrummet? Då kan vi lugna dig. En av Samsungs senaste toppmodeller är en 105 tum stor Curved UHD TV med det breda bildformatet 21:9, samma som används på biografer. Med totalt elva miljoner pixlar (5120x2160) ger denna tv fem gånger så hög upplösning som Full HD. Även innehåll i SD- eller Full HD-format skalas upp till UHD-upplösning. Med hjälp av Samsungs egen bildteknik (Peak Illuminator) skapas i förlängningen en detaljrikare bild, även i de mörkaste delarna av bilden. Tillsammans med den kraftfulla inbyggda högtalaren på 160 watt ger denna Curved UHD TV en imponerande tittarupplevelse.

Böjbar UHD TV 105 tum i 21:9-format
Samsung gör valet enkelt – platt och välvd skärm i samma tv
På IFA presenteras flera välvda nyheter. Den kanske mest uppseendeväckande är Samsungs 105 tum stora UHD TV med bildformatet 21:9. Inte på grund av just formatet, eller den extrema upplösningen – utan för att den är böjbar. Ja, du läste rätt. Samsungs UHD TV går sömlöst från platt till curved och låter därmed användaren själv bestämma över sin upplevelse. Denna skapelse har som vissa tidigare tv-modeller från Samsung en design som kallas Timeless Gallery. Modellen har självklart försetts med den senaste bildtekniken, såsom UHD Dimming och uppskalning för en detaljrikare bild med förbättrade kontraster. 

Curved soundbar HW-H7500/1
Designad för att ackompanjera Samsung Curved TV
Nu lanserar Samsung en välvd trådlös soundbar för att matcha utvalda modeller i Samsungs serie av Curved TV på 55 och 65 tum. Denna soundbar kan med fördel placeras på en tv-bänk tillsammans med ett tv-ställ. Den kan också enkelt väggmonteras tillsammans med Samsungs välvda tv-modeller genom att fästa den underifrån på den redan väggmonterade tv:n, så att den svävar i luften. Samsungs egen teknik ger ett detaljerat ljud med minimerad distorsion. Med stöd för 8.1-kanaligt ljud har denna soundbar även utrustats med två högtalarelement på sidorna som hjälper till att sprida ljudet i tre olika riktningar, vilket skapar ett mer omslutande surroundljud. Den nya modellen har en iögonfallande design i borstat aluminium i svart och silver. Lanseras i oktober med ett rekommenderat butikspris på 7 000 kronor.

Galaxy Tab Active
En robust surfplatta anpassad för yrkesanvändare
För första gången någonsin presenterar Samsung en surfplatta särskilt anpassad för yrkesanvändare och arbetsplatser med krävande miljöer. Galaxy Tab Active är 8.0 tum stor och nästa pusselbit i Samsungs satsning i kategorin surfplattor. Samsung har kombinerat sitt eget kunnande med resultat från fokusgrupper med yrkesanvändare i utvecklingen av Tab Active. Resultatet är en surfplatta som passar såväl på kontoret som i krävande utomhusmiljöer. Den är IP67-klassad, stöttålig från 1,2 meter med det medföljande skyddet på, kompatibel med Samsung KNOX, har en batteritid på 8-10 timmar, utbytbart batteri samt den nya pennan C-Pen. Med kameran (3,1 megapixel) är det bland annat möjligt att skanna streckkoder, och med NFC-kompatibilitet är Tab Active en surfplatta som skapar möjligheter till effektivisering och ökad produktivitet. Galaxy Tab Active lanseras i färgen Titanium Green, som wifi (4 200 kr) eller wifi/4G (5 200 kr), 16BG + MicroSD (upp till 64GB). Besök www.samsungmobilepress.com för bilder, tekniska specifikationer och mer information.

Nya Multiroom-högtalaren M3
Trådlös musik via wifi – lillebror till M5 och M7 presenteras på IFA
Tidigare i år lanserade Samsung sitt nya ljudsystem Multiroom, med stöd för Spotify Connect. Det är ett modernt system där användaren spelar musik via wifi, och själv väljer antalet högtalare utifrån behov. I och med lanseringen av M3 – en mer kompakt modell med en mindre prislapp – växer nu möjligheterna att skapa sitt eget skräddarsydda ljudsystem med musik i varje rum. Med flera högtalare kan du välja mellan att spela olika låtar i olika rum, samma låt i alla rum, eller en låt i ett rum. Du väljer själv, trådlös frihet helt enkelt. Med hjälp av Spotify Connect kan användare spela musik direkt från Spotify-appen precis som vanligt, med full funktionalitet och utan att musiken avbryts vid exempelvis inkommande samtal. Styr ljudsystemet från din smartphone eller surfplatta med appen Samsung Multiroom. M3 lanseras i september med ett rekommenderat butikspris på 1 800 kronor.

Powerbot VR9000
Styr Samsungs senaste robotdammsugare med fjärrkontroll
Idag är Samsung ett av Europas snabbast växande varumärken inom vitvaror och hushållsprodukter. Nu breddar företaget sitt utbud av dammsugare i och med lanseringen av den nya robotdammsugaren VR9000 i färgen svart/guld. En av många nya funktioner är Point Cleaning™ som innebär att användaren kan peka på en särskild golvyta med fjärrkontrollen, varpå dammsugaren följer ljuset och rengör den specifika ytan. Tack vare Samsungs egen teknik har VR9000 en uppsugningsförmåga som är betydligt kraftfullare jämfört med konventionella robotdammsugare. VR9000 har också en förbättrad förmåga att undvika att trassla in sig i sladdar, mattyg eller andra potentiella hinder som kan finnas på golvet. Och tack vare den nya högpresterande sensorn kan robotdammsugaren enkelt och intelligent navigera genom ett rum utan att fastna mellan exempelvis stolsben. PÅ IFA presenterar Samsung ytterligare två innovativa dammsugare – med modellerna VC8100 och VC7000 behöver du exempelvis inte byta eluttag när du dammsuger. VR 9000 lanseras under oktober med ett rekommenderat butikspris på 9 000 kronor.

Samsung Chef Collection
Exakta temperaturer med ny exklusiv köksserie från Samsung
Nu släpper Samsung en helt ny, innovativ köksserie med namnet Chef Collection bestående av flera exklusiva produkter. Med kunnande från några av världens bästa kockar har Samsung utvecklat köksprodukter som genomgående fokuserar på att nå exakta och optimala livsmedelstemperaturer för bästa smakupplevelse. Serien består bland annat av ett nytt kombiskåp med kyl och frys som tack vare en jämn och precis temperatur håller även de mest känsliga råvarorna färska längre. Ugnen i serien är en gourmetångluftsugn som använder sig av ånga upphettad till över 100 grader som snabbt fördelas jämnt i hela ugnen. Detta framhäver råvarornas textur och smak, särskild vid bakning och ugnsstekning. När middagen är serverad och porslinet bortplockat tar Chef Collections diskmaskin med vertikala jetstrålar hand om jobbet. Den nya serien lanseras under första kvartalet 2015.

Samsung Smart Home
Ett smartare sätt att leva
På IFA visar Samsung upp senaste nytt inom det smarta hemmet. De nya lösningarna omfattar bland annat hemlarm, energikonsumtion och röststyrning och visar på Samsungs målsättning att förverkliga drömmen om det smarta hemmet. Genom att kombinera egna produkter med tredjepartsprodukter, såsom digitala dörrlås och IP-kameror, siktar Samsung på att utveckla en komplett och sömlös lösning. Det ska exempelvis vara möjligt att via en app kopplad till IP-kamerorna ta reda på om allt står rätt till hemmavid. Eller få en tydlig översikt över energikonsumtionen från exempelvis din luftvärmepump, eller snabbt och enkelt kunna påverka hur mycket energi dina vitvaror konsumerar. En annan smart funktion är att lampor och luftkonditionering automatisk kan slås på när du närmar dig hemmet. Eller varför inte aktivera robotdammsugaren eller de smarta LED-lamporna genom röstigenkänningsfunktionen S Voice, som exempelvis finns i Galaxy- och Gear-serien. 

Samsung finns på plats på IFA mellan den 5-10 september på Level 2 i CityCube Berlin.

Subjects


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667