Skip to content
Samsung tar Chromebook till Sverige

Press release -

Samsung tar Chromebook till Sverige

Nu lanserar vi Samsung Chromebook 4 på den svenska marknaden. Datorn kombinerar en lätt och stilren design med hög prestanda och lång batteritid samt fördelarna som kommer med Googles ekosystem. Med Chromebook 4 fortsätter Samsungs satsning på laptops i norden, till följd av de tre produkter i Galaxy Book S-serien som redan är bekräftade för lansering.

Stockholm, 14 juli 2020 – Samsung meddelar idag att Samsung Chromebook 4 kommer att lanseras på den svenska marknaden under sommaren. Detta är den första av Samsungs Chromebooks som kommer tillbaka till Sverige och blir ett komplement till den nyligen lanserade Galaxy Book-familjen, som består av Flex, Ion och Book S. Precis som för produkterna i Book S-serien ger Chromebook 4 användarna hög prestanda, stilren design och lång batteritid i ett slimmat format på strax över ett kilo. Den är perfekt för dig som vill ha en portabel, pålitlig och prisvärd dator med alla fördelar som kommer med Chrome OS.

- Vi är glada att kunna bredda vårt utbud bärbara datorer med Chromebook 4 på den svenska marknaden. I samband med vår comeback satsar vi uteslutande på bärbara datorer som användarna verkligen efterfrågar - de ska vara tunna, lätta, snygga och ha lång batteritid och hög prestanda, vare sig man vill använda dem i arbetet eller på fritiden. Med Chromebook 4 får användarna även tillgång till alla de fördelar som Googles mjukvara och ekosystem innebär, säger Fredrik Pantzar, chef för Connected Devices på Samsung i Norden.

- Oavsett om du behöver hjälp med att få arbetet klart eller hålla dig underhållen så kan Samsung Chromebook 4 anpassa sig efter just din livsstil, både hemma och på språng, säger Stefanie Witte, chef för Business & Operations, Chrome OS Norra Europa & DACH på Google. Vi är glada över att tillsammans med Samsung kunna erbjuda Chromebooks snabba, säkra och enkla användning till den svenska marknaden och ser fram emot ett fortsatt partnerskap.

Samsung Chromebook 4 har ett elegant utseende som ger premiumkänsla. Den är exceptionellt tunn med en 11.6 tum skärm och väger endast 1,18 kg, vilket gör att den är lätt att bära med sig vart du än är på väg. Samsung Chromebook möter Military Standard MIL-STD-810G vilket betyder att den uppfyller åtta militära standarder som fastställts av US Military. Dessa mäter motstånd mot extrem temperatur, damm och andra chocker. Samsung Chromebook tål med andra ord att vara med i skolan, på fiket och i parken. Chromebook 4 har batteritid på 12,5 timmar*, så oavsett om du surfar, pluggar, jobbar eller streamar video kan du ta dig igenom dagen utan att behöva oroa dig för laddning.

Nya Samsung Chromebook 4 har 32 GB eMMC lagring, 4GB minne och kraftfulla Intel® Celeron® Processorn N4000 vilket gör att du kan spara mer, göra mer och snabbare. Tack vare trådlös uppkoppling via Gigabit Wi-Fi, kan du streama högupplöst video och överföra stora filer snabbt, vilket gör att du kan ta del av innehåll direkt. Datorn har dessutom USB-C-port för ökad prestanda och för att kunna överföra filer snabbare. Det ger hastigheter på upp till 5Gb per sekund, vilket innebär att du kan överföra exempelvis högupplöst video på bara ett ögonblick. Du kan även koppla upp din Chromebook 4 mot en 4K-skärm för att visa videos eller spela i Ultra HD.

Upplev fördelarna med Google
Chromebook 4 ger dig alla fördelarna med en Chromebook; efter en starttid på några sekunder kan du enkelt skapa och samarbeta i Googles ekosystem, ta del av alla dina favoritappar i Googles Playbutik har att erbjuda och smidigt arbeta offline eller med olika enheter. Med ett inbyggt virusskydd och automatiska uppdateringar har datorn alltid har den senaste programvaran, utan några avbrott. Datorn är även kompatibel med röststyrning via Google Assistant vilket gör det ännu enklare att interagera och få saker gjorda. Tillsammans med Samsungs hårdvara får användarna en Chromebook-upplevelse i toppklass.

Tillgänglighet
Samsung Chromebook 4 har säljstart i Sverige början av augusti. Rekommenderat pris: 3700 kr.

* Batteriets livslängd kan variera beroende på enhet, användande och andra förhållanden

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667