Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung släpper nya Galaxy K zoom, en smartphone med en kamera utöver det vanliga

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2014 09:00 CEST

Smartphone och kompaktkamera i ett som hjälper dig fånga den perfekta selfien

Stockholm, 29 april 2014
– Samsung lanserar idag sin senaste kameraspecialiserade smartphone, Samsung Galaxy K zoom. En snygg och smidig telefon som har en riktig kamera som låter dig fånga din omvärld i bilder av professionell standard.

– Med Galaxy K zoom visar vi ännu en gång vårt engagemang för att skapa produkter som passar alla typer av användare, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden. Den nya telefonen riktar sig mot fotointresserade konsumenter som inte vill tumma på fotokvalité och samtidigt vill få en fullfjädrad smartphone-upplevelse.

Galaxy K zoom är tillverkad för att du aldrig skall missa den perfekta bilden, den tekniskt avancerade kameran är designad för att fungera som en professionell kamera. Telefonen är ergonomsikt utformad och ligger perfekt i handen. Kameran har en hopfällbar lins som kan zooma upp till 10 gånger. Trots det håller den en väldigt slimmad design. För att få så klara och detaljerade bilder som möjligt har kameran en 20,7 megapixel BSI CMOS sensor, fungerar utmärkt vid fotografering i mörka situationer och har OIS-funktion (Optisk bildstabilisering) som hjälper till att stabilisera och kompensera för handrörelser så att bilderna blir skarpa. Kameran spelar in video i Full HD som håller hög skärpa, även i mörka situationer och vid inzoomning. Den har även en Xenonblixt.

Galaxy K zooms kamera har flertalet funktioner som underlättar att fånga de bästa bilderna; AF/AE-separation (separerad autofokus och ljusmätning) för att skapa perfekt balans mellan ljus och skärpa, nästa generations ”Pro Suggest” som erbjuder 5 olika filterlägen, Selfie Alarm som hjälper dig att ta självutlösande ”selfies” på ett enkelt sätt samt ”Object Tracking” som ser till att bilderna blir skarpa även när motivet rör på sig.

Galaxy K zoom har utöver kameran alla de funktioner du kan förvänta dig från den senaste generationen av Galaxy-telefoner, så som ”ultraenergisparläge” som på ett smart sätt sparar på batteriet, S Health som hjälper dig hålla koll på din träning och appen ”Pro Studio” för redigering av foto och video.

Fakta:
Samsung Galaxy K zoom är utrustad med Hexa core: 1.3GHz Quad-Core + 1.7GHz Dual-Core Processor och 4,8 tums HD Super AMOLED-skärm. Operativsystem Android 4.4 (Kitkat). Utrustad med BT 4.0 BLE, WiFi: 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, HT40, USB 2.0, NFC. RAM-minne på 2GB och 8GB internminne + stöd för microSD på upp till 32GB. Batteri 2,430mAh. Galaxy K zoom finns tillgänglig i butik i mitten av juni till ett rekommenderat cirkapris på 4 700kr. 

*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument