Gå direkt till innehåll
Samsung skapar ny mobilkategori med Galaxy Fold

Pressmeddelande -

Samsung skapar ny mobilkategori med Galaxy Fold

Stockholm, 20 februari 2019 - Samsung presenterade ikväll den efterlängtade Galaxy Fold, en ny vikbar telefon som skapar en helt ny kategori på mobil-marknaden. Galaxy Fold har världens första 7.3-tums Infinity Flex Display som kan vikas ihop till en kompakt telefon med front-skärm. Enheten erbjuder kraftfull multitasking – för att se på video, spela spel och mycket mer.

– Samsung skriver idag nästa kapitel i historieböckerna om den mobila innovationen genom att helt förändra vad som är möjligt i en smartphone. Galaxy Fold är en helt ny kategori som med vår Infinity Flex Display öppnar upp för helt nya möjligheter, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

En smartphone. En tablet. Ihopvikta till en enhet.
I Galaxy Fold får användaren en helt ny mobil upplevelse, med möjligheter som man inte kunnat föreställa sig med en vanlig smartphone. Användare kan nu ta del av det bästa av två världar – en kompakt enhet som även kan vikas ut och förvandlas till Samsungs största smartphone-skärm någonsin. Galaxy Fold är ett resultat av över åtta år av avancerad ingenjörskonst och skärminnovation sedan Samsung presenterade den första prototypen med böjbar skärm 2011.

  • Nya material i skärmen: Den invändiga skärmen är vikbar. Att vika är en mer intuitiv rörelse, och en svårare innovation att leverera. Samsung uppfann en ny polymer och skapade en display som är runt hälften så tunn som en vanlig smartphone-display. Det nya materialet gör Galaxy Fold flexibel och hållbar, byggd för att vara.
  • Ny gångjärnsmekanism: Galaxy Fold öppnas som en bok - smidigt och naturligt – och stängs platt med ett tillfredställande klick. För att få till detta har Samsungs ingenjörer tagit fram ett sofistikerat gångjärn med flera sammankopplade kugghjul. Systemet är dolt i ett hölje för en sofistikerad och elegant design.
  • Nya designelement: Samtliga delar av det visuella har gåtts igenom noggrant – från skärmen till höljet och alla element du kan se och vidröra. Fingeravtrycksskannern finns där du vanligen vilar tummen för att lätt kunna låsa upp enheten. De två batterierna och övriga komponenter är jämnt fördelade för att skapa en balans i handen. Enheten kommer i färgerna Space Silver, Cosmos Black, Martian Green och Astro Blue, och gångjärnet med den graverade Samsung-logotypen kompletterar det eleganta utseendet.


En helt ny upplevelse
Galaxy Fold skapades med smartphone-användare i åtanke och med fokus på användarvänlighet. Den nya användarupplevelsen skapar nya sätt att få ut det mesta av din smartphone: 

  • Multi-Active Window: Öppna upp till tre aktiva appar samtidigt oavsett vad du jobbar med eller spelar. Förbereder du ett film-maraton? Skrolla igenom de senaste filmerna och serierna, läs igenom de senaste omdömena och bjud in vänner att delta i ditt maraton genom att dra-och-släppa trailers i ett textmeddelande. Allt på en skärm.
  • App-kontinuitet: Gör intuitiva, smidiga övergångar mellan den yttre displayen och huvuddisplayen. När Galaxy Fold öppnas och stängs visas program automatiskt på den skärm du byter till. Håll koll på Instagram med enkel enhands-skrollning för att hålla koll på nyhetsflödet och snabbt kolla notiser eller kolla igenom dina vänners stories. När du vill ta ett foto, göra detaljerade redigeringar av bilder eller kolla noggrannare i flödet; öppna displayen för att få en större bild utan avbrott.


Samsung har arbetat tillsammans med Google och Androids utvecklar-community för att försäkra att användarnas favoritappar och tjänster – som Facebook, WhatsApp och Youtube – är tillgängliga för Galaxy Folds användargränssnitt.

Högsta prestanda och byggd för att vikas
Galaxy Fold är skapad för den tyngsta och mest intensiva användningen oavsett om det är arbete, spel eller delande – vilket kräver avancerad prestanda. Galaxy Fold är packad med kraftfull hårdvara för att leva upp till högt ställda krav.

  • Gör mer: För att försäkra att allt flyter på, även med tre appar igång samtidigt, kommer Galaxy Fold med den senaste generationens processor och 12 GB RAM-minne med PC-lik prestanda. Det sofistikerade dubbla batteri-systemet är speciellt framtaget för att hålla samma tempo som du gör. Galaxy Fold kan också ladda sig själv och en till enhet samtidigt via trådlös batteridelning, när den är inkopplad med en laddare vilket gör att du kan lämna din andra laddare hemma.
  • Ultimat multimedia-upplevelse: Galaxy Fold är designad för underhållning. Tack vare uppslukande bild på the Dynamic AMOLED display och skarpt, tydligt ljud från stereo-högtalarna kalibrerade av AKG kommer dina favoritfilmer och spel till liv i rikt ljud och färger.
  • Vår mest mångsidiga kamera hittills: Oavsett hur du håller eller viker enheten finns en kamera redo för att fånga ögonblicket. Med sex linser – tre bak, två på insidan och en på framsidan har Galaxy Folds kamerasystem en inbyggd flexibilitet. Dessutom införs en ny typ av multitasking där man bland annat har möjlighet att använda andra appar medan man har ett videosamtal.


Galaxy Fold kommer finnas tillgänglig under det andra kvartalet 2019.


För produktspecifikation och mer information om Galaxy Fold, vänligen besök http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

Galaxy Fold
Skärm Huvudskärm: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3) Front-skärm: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9) *Skärmen är mätt diagonalt som fullständig rektangel utan hänsyn till rundade hörn.
Kamera Cover 10MP (2PD), F2.2
Bakre Ultra-Wide: 16MP, F2.2 Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS Tele: 12MP, F2.4, OIS
Front Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9
Processor 7nm 64-bit Octa-core processor
Minne / Lagring 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0) *Användarminnet är mindre än det totala minnet i och med lagring av operativsystem och mjukvara. Det faktiska användarminnet kan variera beroende på operatör och kan förändras med uppdateringar av mjukvaran. *Ingen MicroSD slot
Batteri 4,380mAh (typical)* Fast Charging fungerar både för trådlös laddning och med laddare. Laddning med sladd kompatibelt med QC2.0 och AFC

Trådlös laddning kompatibelt med WPC och PMA
*4,380mAh (typisk) refererar till det normala värdet av batterikapaciteten som testats under tredje parts labbtester. Det typiska värdet är det uppskattade medelvärdet baserat på avvikelser i batterikapaciteten under testerna. Minsta kapacitet är 4,275mAh. Den faktiska batterilivslängden kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.

OS Android 9.0 (Pie)

*Alla funktioner, tjänster, specifikationer och annan produktinformation som ges i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, produktfördelar, design, priser, komponenter, prestanda, tillgänglighet och möjligheter med produkterna kan komma att ändras utan notis.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material