Skip to content
Samsung SH100 – trådlös och social

Press release -

Samsung SH100 – trådlös och social

Med Samsungs nya kompaktkamera SH100 överförs bilderna till datorn, teven eller mobilen direkt via wifi. Nu är de omständliga procedurerna med överföringskablar ett minne blott. Ställ bara SH100 bredvid en PC, så förs bilderna över till datorns hårddisk genom endast två knapptryck. Samsungs SH100 bekantar sig med PC:n direkt, och nästa gång de träffas kan bilder överföras automatiskt även om datorn är avstängd.

Alltfler ser den trådlösa tekniken som en självklarhet, vare sig det gäller telefoner, skrivare, tangentbord eller hörlurar. Nu är det dags att lämna kabelkrånglet även när det gäller kompaktkameror. SH100 är den senaste trådlösa kompaktkameran från Samsung, som genom satsningen på wifi säger adjö till kablar för bildöverföring.

SH100 passar den som snabbt och enkelt vill kunna visa upp de senaste bilderna från festen, skidsemestern eller dotterns första steg. Samsungs innovativa AllShare-lösning gör det möjligt att föra över bilder och film direkt till sociala medier eller till en hdtv genom dlna-teknik. Direkt efter favoritkonserten kan man alltså placera sin SH100 bredvid teven, sätta sig i soffan och se uppträdandet i hd gång på gång. Eller varför inte mejla bilderna direkt från kameran?

Liksom Samsungs bärbara datorer kan SH100 dessutom föra över bilder trådlöst till andra Samsung-kameror med wifi. Samsungs smarta teknik gör det enkelt att dela med sig.

Mobiltelefonen trådlös sökare till kameran

En ny finess från Samsung är att använda mobilen som kamerans fjärrkontroll vid exempelvis gruppbilder och självporträtt. Och vem har inte försökt att fotografera med händerna högt i luften i ett publikhav, med misslyckade bilder som följd? Genom att ansluta SH100 med Samsungs smarta mobil Galaxy S kan man se bilden i realtid, zooma och trycka av. Problemet är löst.

Fakta: Samsung SH100 är en 14,2 megapixelkamera med inbyggd wifi-funktion och lcd-skärm på tre tum. Kamerahusets mått är 93x53,9x18,9 mm. ccd-sensor och 5x optisk zoom. Digital bildstabilisering och geotaggningsfunktion. Videofilm i hd-kvalitet: 720p. Dlna-kompatibel. I butik första veckan i mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2 000 kronor. Finns i färgerna svart, silver och röd.

Related links

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667