Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung presenterar vision för IoT-upplevelser med fokus på öppenhet och uppkoppling under Samsung Developer Conference

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2017 19:00 CEST

Introducerar ny strategi för att samla IoT-tjänster i appen SmartThings och visar upp nästa generations Bixby 2.0, samt AR-möjligheter på flera Galaxy-enheter.

SAN FRANCISCO, Kalifornien – 18 oktober, 2017 – Samsung presenterar idag sin vision för företagets Internet of Things (IoT)-plattform där fokus ligger på öppenhet och uppkoppling. Under konferensen visar Samsung bland annat upp hur de kommer förena alla sina IoT-tjänster i appen SmartThings, samt introducerar Bixby 2.0 innehållandes ett Software Development Kit (SDK) och ger smakprov på hur Augmented Reality (AR) skapar nya möjligheter och upplevelser för användare. Och med Project Ambience demonstrerar Samsung kraften i att kombinera IoT och intelligens och lanserar konceptet ”Intelligence of Things”. Ett koncept som kan appliceras på en rad olika objekt och som tillåter dem att trådlöst kopplas samman och kommunicera på ett personligt och intuitivt sätt.

– För Samsung är det viktigt att kunna leverera innovativa och sömlösa upplevelser i alla våra produkter oavsett om det gäller en mobiltelefon eller en tvättmaskin. Det är först när vi kan få produkterna att samverka som vi kan visa på vilka fördelar det uppkopplade livet har. Tack vare ett nära samarbete med våra partners och utvecklare kan vi tillsammans låsa upp dörren till ett större ekosystem som både berikar och förenklar våra liv, säger Fredrik Pantzar, Head of Product Management på Samsung i Norden.

Demokratisering av Internet of Things
Under konferensen presenterar Samsung hur dess befintliga IoT-lösningar ska integreras i appen SmartThings, för att på så sätt samla alla IoT-produkter på en och samma plattform, SmartThings Cloud. På så sätt skapas en enkel plattform som trådlöst kopplar samman och kontrollerar tjänsterna från en plats.

Som ett första steg kommer SmartThings Cloud slå samman alla Samsungs IoT-cloudtjänster, vilket innebär att Samsung Connect, Cloud och ARTIK Cloud samlas under ett tak och blir därmed världens största öppna IoT-ekosystem. Med SmartThings Cloud får utvecklare tillgång till ett cloud-API med alla SmartThings-kompatibla produkter och kan därmed bygga vidare på uppkopplade lösningar så att de når fler människor. Det kommer också att ge en mer säker driftskompatibilitet och fler tjänster för företag som utvecklar kommersiella och industriella IoT-lösningar.

Nästa generations intelligens
Med Bixby 2.0 innehållandes SDK och den integrerade AI-teknologin Viv, möjliggörs en djupare länkning, utökad språkhantering och mer avancerade tjänster på fler produkter än enbart mobiltelefoner. Bixby SDK kommer till en början bara vara tillgänglig för utvalda utvecklare genom ett stängt betaprogram, men med målsättning att öppnas upp för en allmän tillgänglighet inom en snar framtid.

Fortsatt ledarskap inom Augmented Reality
Med utgångspunkt i Samsungs arv, att alltid vara banbrytande och utveckla teknik som skapar nya möjligheter och upplevelser för användarna, betonar Samsung företagets ambition att driva utvecklingen av AR-teknologin. Detta exemplifieras bland annat genom att utvecklare nu kan använda sig av SDK till plattformen ARCore för att kunna förse miljoner av Samsunganvändare med AR på Samsung Galaxy S8, S8+ och Note8. Det strategiska partnerskapet med Google öppnar både upp för nya affärsmöjligheter för utvecklarna, samtidigt som det skapar bästa möjliga användarupplevelser för konsumenterna.

För mer information om Samsung Developer Conference, besök www.sdc2017.com eller följ @samsung_dev på Twitter.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument