Skip to content
ViewFinity S9
ViewFinity S9

Press release -

Samsung presenterar ViewFinity S9, en fantastisk ny 5K-monitor

Levande färger och extremt hög upplösning skapar fantastisk bildkvalitet för arbete och underhållning i en och samma monitor.

3 augusti, 2023 – Samsung Electronics utökar idag sin produktfamilj av ViewFinity-monitorer med den globala lanseringen av den 27 tum stora ViewFinity S9 (modell S90PC). Lanseringen av ViewFinity S9 stärker Samsungs erbjudande för högupplösta monitorer som en uppföljning på att ViewFinity S8 (modell S80PB), med sin Ultra High Defenition-upplösning (UHD), presenterades juni 2022. ViewFinity S9 har alla funktioner som krävs för grafisk design samt fotografi och har fått ”CES Innovation Award honoree” under 2023.

“Vår nya 5K-monitor är designad för att leverera bästa möjliga prestanda och upplevelse till proffs inom kreativa och bildskapande branscher,” säger Hoon Chung, Executive Vice President of the Visual Display Business hos Samsung Electronics. ”Med ViewFinity-monitorerna vill vi ge kreatörer tillgång till bästa möjliga bildupplevelse tillsammans med de levande klara färger och flexibla funktioner de behöver för att lyckas med sitt nästa projekt.”

27-tumsskärm hos ViewFinity S9 återger tack vare sin 5K-upplösning (5,120 x 2,880) en enastående klarhet hos både bild och text. Det möjliggör att proffs kan arbeta med innehåll i ultrahög upplösning utan att zooma in vilket gör att kan se hela sitt arbete i 5K samtidigt som programmets verktygslåda är synlig på skärmen.

Med 99% DCI-P3[1] och 218 PPI (pixels per inch), återger ViewFinity S9 mer mättade och levande färger och skarpare detaljer vilket är perfekt för de som behöver exakt bildåtergivning.[2] Dessutom gör en standardiserad ljusstyrka på 600 cd/m2 det enkelt att arbeta i nästan vilka ljusförhållanden som helst. Samsungs kalibreringsteknik hjälper användaren att få till färgerna på rätt sätt. Under tillverkningen är monitorerna kalibrerade för att erbjuda en otrolig noggrannhet på Delta E <21 direkt från start.[3]

ViewFinity S9 introducera för första gången någonsin ”Smart Calibration” som kan hanteras via mobiltelefoner[4] vilket gör att användare när som helst enkelt kan anpassa skärmen på ViewFinity S9 genom precisa inställningar utan behov av dyr och svårhanterad kalibreringsutrustning. Genom att använda appen SmartThings kan användare välja bas-kalibrering för en snabb och enkel inställning av vitbalans och gamma, eller så kan de använda det professionella läget för full kontroll av färgtemperatur, luminans, färgspektrum och gamma. Användaren påbörjar hela processen med att rikta sin mobilkamera mot skärmen på ViewFinity S9. Efter kalibreringen kan de se en rapport med detaljer om de ändrade inställningarna och noggrannheten hos färgerna för Delta E.

ViewFinity S9 ger också användaren TUV-certifierad “Intelligent Eye Care” för att minska belastningen på ögat, även under en längre period av användning. Dessutom så minskar Samsungs ”Matte Display” störande ljusreflektioner och glans på skärmen.

Bildåtergivningen hos ViewFinity S9 förstärks genom funktioner som utvecklats för proffs.

ViewFinity S9 är enkel att koppla samman med både Mac och PC, tack vare ingångar för både Thunderbolt 4, mini DisplayPort och USB-C. Thunderbolt 4 ger möjligheten att ladda enheter med upp till 90W och överföra data med en hastighet på upp till 40 Gbps.[5]

Bildskärmen har en inbyggd 4K SlimFit-kamera som kopplas samman via en ”pogo pin” utan behov av extra kablar eller annan utrusning. Kameran ger kristallklar återgivning för videomöten på appar som Google Meet. Kameran lutar för att passa vinkeln hos din skärm och ”Auto Framing”[6] ser till att du är i bild även om du byter position.

Den smala designen i metall gör att ViewFinity passar i vilken milö som helst. Den flexibla konstruktionen gör det också enkelt att anpassa skärmen utifrån användarens sittställning. Stativet kan ställas in i höjdled utifrån användares ögonvinkel. Skärmen går även att svänga i 90 graders vinkel så användaren kan läsa längre dokument med ett minskat behov av scrollande. Genom att vara kompatibelt med VESA-fästen kan användaren också spara utrymme på skrivbordet.

Integrerade Smart TV-appar ger även användaren möjlighet till en komplett TV-upplevelse utan behov av en separat dator. Bildskärmen har också inbyggda högtalare med “Adaptive Sound+” som automatiskt anpassar ljudnivån, samt en fjärrkontroll.

ViewFinity S9 är tillgänglig i Sverige från mitten av augusti med ett rekommenderat pris på 18 995 SEK. För mer information om Samsungs högupplösta monitorer och hela ViewFinity-serien, besök www.samsung.com

[1] Färgrepresentation beräknad i CIE 1976.

[2] Färgnoggrannheten kan variera beroende på mätanordningen och mätpunkten. Skärmfunktioner kan variera beroende på systemmiljö, såsom datorkomponenter, användningstid eller andra faktorer.

[3] Fabrikskalibrering mäts för noggrannhet i sRGB under transportförhållanden. Värdet kan variera beroende på mätmiljön. Användare kan hitta fabrikskalibreringsrapporten i inställningarna för ”on-screen display” (OSD).

[4] Smart Calibration är tillgänglig på Galaxy S10 eller senare, Galaxy Note10 eller senare, Galaxy Fold-enheter, Galaxy Flip-enheter, iPhone 11 eller senare och andra generationens iPhone SE 2 eller senare. Det kräver den senaste versionen av SmartThings-appen.

[5] Vissa enheter som använder MacOS 13 kan ha begränsad kompatibilitet.

[6] Auto Framing fungerar för integrerade applikationer.

Specifikationer

S90PC

Skärm

Skärmstorlek

27”

Paneltyp

IPS, Flat

Upplösning

5K (5,120 x 2,880)

Color Gamut

DCI-P3 99%

Ljusstyrka (Typ)

600 cd/m2

Refresh Rate (Max)

60Hz

Svarstid

5ms (GtG)

Contrast Ratio (Static)

1000:1

Matte Display

Yes

Funktioner

Kalibrering

Smart Calibration

Intelligent Eye Care

Adaptive Picture / Eye Saver Mode / Flicker Free

Kamera

4K (3,840 x 2,160), In-box

Smart TV-appar

Yes

Gränssnitt

Ingångar

1 Thunderbolt 4 (90W)

1 miniDP, USB-C (3DN)

Design

Typ av stativ

HAS / Pivot / Tilt

Väggmontering

100x100


Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances