Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung presenterar stora nyheter i mindre format på årets IFA i Berlin

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2015 12:01 CEST

Samsungs stornyhet Gear S2, nya högtalare i Wireless Audio 360-serien, sömnexperten SleepSense och den smarta tvättmaskinen WW8500 AddWash

Gear S2
Smidigare, smartare och snyggare - i rund design

Samsungs nya smarta klocka Gear S2 tar ett stort steg från sina föregångare med en tunnare design (11,4 mm), en helt ny rund display samt ett optimerat och intuitivt användargränssnitt. Gear S2’s unika rörliga boett-ring, tillsammans med en hem- och tillbaka-knapp, ger dig en snabb och enkel kontroll i alla situationer. Ta emot och läs notifikationer eller skicka meddelanden direkt från handleden, se hur du följer dina träningsmål med en 24-timmars aktivitetslogg eller upptäck nya applikationer optimerade för den runda designen. Den kraftfulla processorn, tillsammans med den skarpa skärmen, IP68 klassificeringen och det senaste Tizen OS, tar sig smidigt an alla uppgifter. Gear S2 har en batteritid på två till tre dygn och laddas enkelt via trådlös laddning. Klockan är även utrustad med NFC vilket möjliggör funktioner så som mobila betalningar och användningen av elektroniska nycklar i t.ex. hem och hotell. Gear S2 kommer i två versioner: Gear S2 Classic som med sin svarta klocka med läderarmband ger en sofistikerad och tidlös känsla samt Gear S2 som har en modern och minimalistisk design. Gear S2 i två färgalternativ: mörkgrå eller silver med vitt armband. För att vidare anpassa smartklockan till din personliga stil kan du ändra displayens bakgrund och enkelt byta armband efter tillfälle och humör. Gear S2 lanseras i oktober med följande rekommenderade priser:
Gear S2 – 3500 kronor
Gear S2 Classic – 4000 kronor

Fakta: Samsung Gear S2 är utrustad med en 1.0 GHz Dual Core-processor, en cirkulär Super AMOLED-skärm på 1,2 tum (360x360) 302ppi. Operativsystem Tizen, Wi-Fi: 802.11 /b/g/n/. Bluetooth® 4.1, NFC, RAM-minne på 512 MB och 4 GB internminne. IP68 certifiering. Gear S2 mäter 42,3 x 49,8 x 11,4 mm (47 g). Gear S2 Classic mäter 39,9 x 43,6 x 11,4 mm (42 g). Batteri 250mAh Li-ion, Trådlös laddning, Batteritid: 2-3 dagar. Sensorer: Accelerometer, barometer, gyrosensor, pulsmätare, omgivningsljus.

Wireless Audio 360 – R5, R3 och R1
Tre nya och uppdaterade högtalare i den framgångsrika Wireless Audio 360-serien

Krispigt och klart ljud i alla riktningar, med ett mellanregister och bas som fyller hela rummet. Efter det varma mottagandet som tidigare R7 och R6 tog emot tidigare i år kommer nu tre nya modeller i den framgångsrika Wireless Audio 360-serien. R5, R3 och R1 har en ny stilren design och nya manuella kontrollmöjligheter ovanpå högtalarna. I samband med lanseringen av högtalarna kommer den uppdaterade versionen av Multiroom App för Android och iOS som gör det lättare välja och skapa nya spellistor och dela musik med andra Multiroom-högtalare i närheten. Multiroom App fungerar nu för Samsungs smartklockor Gear S och kommande Gear S2. De nya högtalarna har dessutom ett gränssnitt som gör det möjligt att styra basstationen även utan din smartphone. Samtliga högtalare fungerar med Spotify connect. De nya högtalarna kommer att lanseras i oktober till följande rekommenderade priser:
R1 – 2000 kronor
R3 – 3000 kronor
R5 – 4300 kronor

Samsung SleepSense
Teknologi, vetenskap och användarvänlighet - Säkra kvalitetssömn med nya Samsung SleepSense

Att vakna vid det perfekta tillfället, eller analysera sin sömn är två väldigt svåra uppgifter att klara av på egen hand. För att få ut maximalt av din sömn och få en överblick av ditt sömnmönster så presenterar Samsung SleepSense. Avancerad teknik, medicinsk vetenskap och ett lättanvänt användargränssnitt kombineras för att ge dig total överblick och kontroll över din sömn. Genom att lägga en sladdfri sensorplatta under madrassen, ladda hem applikationen och ansluta dem till varandra så är SleepSense redo att arbeta, medan du sover. Den pricksäkra sensorn mäter din puls, andning och rörelse med en noggrannhet på upp till 95%* för omfattande sömnanalys.SleepSense följer ditt sömnbeteende och ser till att du vaknar på bästa möjliga sätt. Tillsammans med Dr. Christos Mantzoros, Professor på Harvard Medical School så har Samsung skapat en applikation som ger personlig och professionell expertrådgivning för att förbättra kvaliteten på din sömn, med din livsstil, matvanor och fysisk aktivitet i åtanke. Koppla andra av Samsungs smarta produkter så som TV, högtalare eller luftvärmepumpar till SleepSense för en optimerad och anpassad sömnmiljö. SleepSense förväntas lanseras under första kvartalet 2016.

WW8500 AddWash
Missa aldrig någon smutstvätt med innovativa tvättmaskinen AddWash

Har du någon gång startat en stor tvätt men sedan märkt att ditt favoritplagg eller några omaka par strumpor ligger kvar i tvättkorgen? En undersökning utförd av Samsung visar att hela 90 procent av konsumenter i Europa någon gång velat lägga in mer kläder i tvättmaskinen efter att den har startat. Samsungs WW8500 AddWash är inte bara en toppmodern smart tvättmaskin, utan också utvecklad för att lösa det problemet genom att du enkelt kan pausa och lägga in mer kläder under ett tvättprogram. Med ett knapptryck pausas tvättmaskinen och på en sekund öppnas en extralucka ovanför huvudluckan, stor nog för att lägga in allt från underkläder till jeans. WW8500 AddWash kan också styras och övervakas från din smartphone (Android och iOS) för att underlätta ytterligare när du tvättar. Med Samsungs SuperSpeed klarar WW8500 AddWash dessutom en vanlig tvätt under en timme, utan försämrad prestanda. Innovativ teknologi som ecobubble™ och en Digital Inverter-motor gör tvättmaskinen effektiv, energisparande och tyst. Samsung fortsätter utveckla lösningar för att göra livet i det moderna hemmet både bättre och enklare för alla. WW8500 AddWash förväntas lanseras under första kvartalet 2016.

*Baserat på Samsungs egna testresultat

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument