Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung presenterar QLED 8K TV med AI Upscaling

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2018 04:00 CEST

BERLIN, Tyskland - 30 augusti 2018 - Under IFA-mässan meddelar Samsung Electronics Co. sin storsatsning på 8K med sin nya Q900R QLED 8K-TV, med 8K AI Upscaling och 8K-upplösning. Samsung QLED 8K TV kommer i tre stora skärmstorlekar (65", 75" och 85") med flera funktioner som är redo för HDR 8K och alltsammans kontrolleras av den nya Quantum Processor 8K. Samsung QLED 8K TV kommer att finnas tillgänglig i butik med start i början av oktober.

Samsungs satsning på QLED 8K-TV med 8K AI Upscaling är en del i Samsungs långsiktiga vision om att erbjuda konsumenterna den största och bästa bildupplevelsen, nu med 8K som den skarpaste och mest levande skärmupplösningen på marknaden.

– På Samsung arbetar vi ständigt med innovationer som kan lyfta tv-upplevelsen. Nu tar vi ett stort steg när det gäller högkvalitativ bildkvalitet i och med introduktionen av vår QLED 8K-TV med 8K AI Upscaling. Vi är stolta över att presentera Q900R och är övertygade om att våra kunder kommer att uppleva fantastisk briljans i färg, tydlighet och ljud på våra nya modeller med 8K, säger Jongsuk Chu, Senior Vice President på Samsung.

För att uppnå 8K-kvalitetsbilder har Samsung Q900R 8K-upplösning som kan nå en ljusstyrka på upp till 4.000 nits. Egenskapernagör det möjligt för TV:n att visa fyra gånger fler pixlar än 4K UHD-TV och 16 gånger mer pixlar än full HD-TV. Q HDR 8K som drivs av HDR10+, är också inbyggd i Q900R för att ge 100% färgvolym och en mer levande bild. Q900Rs 8K AI Upscaling är en proprietär teknologi som är utvecklad med hjälp av artificiell intelligens och utformad för att förbättra både bild- och ljudkvalitet. Om en användare tittar på innehåll via en streamingtjänst, set-top box, HDMI, USB eller till och med mobilspegling, kan Quantum Processor 8K känna igen och skala upp innehållet och visa i 8K-upplösning. Tillsammans med maskininlärning för att leverera exceptionell 8K, färg och ljud, kommer Q900R att innehålla Direct Full Array Elite för ökad kontrast och exakt bakgrundsbelysningskontroll.

Q900R skapad med konsumenten i åtanke

TV:n erbjuder en mängd användningsmöjligheter men tummar aldrig på kvalitén när det kommer till ljud och bild. TV:n kan exempelvis identifiera underhållningsenheter som är anslutna till den, inklusive ljudenheter som är anslutna via optisk kabel som sedan kan styras via en fjärrkontroll som automatiskt växlar TV:ns bildkälla och ljudutgång för optimal visning.

Livsstilsfunktioner som Ambient Mode har också förbättrats för att ge konsumenterna fler användningsområden för sina TV-apparater. One Invisible Connection, som kommer som standard med TV:n, innehåller en optisk kabel där strömmen går genom en sömlös ledning, vilket ger användarna större frihet att bestämma var och hur de placerar TV:n i hemmet.

För ytterligare information om nyheter presenterade under IFA 2018, vänligen besök: https://news.samsung.com/global/

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.