Gå direkt till innehåll
Samsung presenterar Portable SSD T7 Touch – som sätter en ny hastighets och säkerhetsstandard för externa lagringsenheter

Pressmeddelande -

Samsung presenterar Portable SSD T7 Touch – som sätter en ny hastighets och säkerhetsstandard för externa lagringsenheter

Stockholm, Sweden – Jan. 8, 2020 – Idag presenterar Samsung Electronics sin senaste externa lagringsenhet – Portable SSD T7 Touch – som kombinerar en elegant och kompakt design med de snabbast möjliga överföringshastigheterna för USB 3.2 Gen2 standard. Portable SSD T7 Touch tar dataskydd till nästa nivå genom ytterligare en säkerhetsåtgärd i form av en inbyggd fingeravtrycksläsare.

- Vi ser att våra kunder ständigt går mellan jobb, fritid och andra projekt och vi vill att de ska vara trygga med att deras innehåll enkelt kan tas med på ett säkert sätt. Tack vare den nya fingeravtrycksfunktionen kan de nu känna sig säkra att deras innehåll är skyddat, säger Jani Laaksonen, produktansvarig för minne på Samsung.

Utöver designen, som passar både professionellt och vardagligt bruk, har Samsungs T7 Touch kapacitet att säkert förvara stora mängder bilder, spel eller 4K/8K material, oavsett om det är på en PC, tablet, smartphone eller spelkonsol.

T7 Touch har en mycket snabbare hastighet än tidigare lagringsenheter. Med en läsningshastighet på 1,050MB/s och en skrivhastighet på 1,000MB/s är den dubbelt så snabb som dess föregångare T5 och upp till 9,5 gånger snabbare än de externa HDD enheter som finns på marknaden idag. Genom att använda sitt NVMe gränssnitt kan T7 Touch enkelt uppnå sin maximala hastighet.

Utöver lösenordsskydd och AES 256-bit hårdvarukryptering har T7 Touch en inbyggd fingeravtrycksläsare, något som ingen SSD disk haft tidigare. Trots den ökade hastigheten, hårdvarutilläggen och det hårda metallchassit, i aluminium, väger T7 Touch bara 58 gram. T7 Touch har bland annat blivit uppmärksammad på CES 2020 innovation Awards för dess innovativa design.

T7 Touch finns tillgänglig i färgerna svart eller silver och kommer i tre storlekar 500GB, 1TB och 2TBs. För att vara säker på att användaren har en stabil anslutning medföljer även en USB C-till-C kabel och en USB C-till-A kabel. T7 Touch är kompatibel med Windows, Mac och Android och inkluderar en treårs garanti vid köp hos återförsäljare. Rekommenderat pris hos återförsäljare är cirka 1699 kr för 500GB, 2599 kr för 1TB och 4899 kr för 2TB.

T7 Touch kommer finnas tillgänglig i över 30 länder, med start i februari. Under andra kvartalet 2020 planerar Samsung även att lansera Portable SSD T7. För mer information, besök samsung.com/ssd.

Kategori Samsung Portable SSD T7 Touch Samsung Portable SSD T7*

Kapacitet

2TB/1TB/500GB

2TB/1TB/500GB

Gränssnitt

USB 3.2 (Gen 2, 10Gbps) med bakåtkompabilitet

USB 3.2 (Gen 2, 10Gbps) med bakåtkompabilitet

Dimensioner
(LxWxH)

85 x 57 x 8.0mm

85 x 57 x 8.0mm

Vikt

58 gram

58 gram

Överföringshastighet

Upp till 1,050 MB/s

Upp till 1,050 MB/s

UASP Mode

Stödjs

Stödjs

Datakryptering

AES 256-bit krypteringshårdvara

AES 256-bit krypteringshårdvara

Säkerhet

Lösenord S/W Fingeravtrycksigenkänning

Lösenord S/W

Mjukvara

Samsung Portable SSD Software 1.0[1]Samsung Portable SSD Software 1.0[1]

Certifikat

CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB

CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB

RoHS Compliance

RoHS2

RoHS2

Färger

Svart & Silver

TBD

Anslutning

USB typ-C-till-C, USB typ-C-till-A

USB typ-C-till-C, USB typ-C-till-A

Garanti

Tre (3) år begränsad garanti[2]

Tre (3) år begränsad garanti[2]

* T7 kommer finnas tillgänglig i Q2 2020.

[1] Mjukvaran kräver Windows 7 eller senare, Mac OS X 10.10 eller senare och Android 5.1 (Lollipop) eller senare. Äldre versioner av Windows, Mac och Android operativsystem kommer inte att stödjas.

[2] Samsung Electronics är inte ansvariga för förluster, inklusive men inte begränsat till förluster av data eller annan information som lagras på Samsung Electronics-produkt, eller förlust av vinst eller intäkter som kan ha uppkommit av användaren. För mer information om garanti, besök www.samsung.com/portable-ssd.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material