Gå direkt till innehåll
Samsung presenterar nya QLED TV och The Frame på lanseringsevent i Paris

Pressmeddelande -

Samsung presenterar nya QLED TV och The Frame på lanseringsevent i Paris

Nya QLED TV kombinerar bättre färgåtergivning, smartare funktioner och ny design. Utöver QLED presenteras även The Frame - en innovativ TV för inredningsintresserade.

Stockholm – 14 mars, 2017 – Under lanseringseventet i Paris idag visar Samsung upp mer detaljer kring premium TV-uppställningen av QLED TV och The Frame och visar att Samsung tar ledarskapet i att definiera framtidens hemmaunderhållning med nyskapande teknologi.

– Vi vill erbjuda konsumenter den allra senaste tekniken som ger en fantastisk tittarupplevelse och nyskapande design, som dessutom passar perfekt in i deras livsstil. Med förbättrad bildkvalitet, design och smarta funktioner är 2017-års QLED-uppställning starten på en ny era inom TV, säger HS Kim, President of Visual Display Business på Samsung Electronics.

De senaste QLED TV-modellerna är utvecklade för att lösa de typiska problem som många upplever när det kommer till att köpa en ny TV. Lösningarna sammanfattas i tre huvudområden; Q Picture, Q Smart och Q Style. Den innovativa TV:n The Frame är en elegant och smakfull inredningsdetalj som passar in perfekt i vilket hem som helst. För detta har Samsung ännu en gång samarbetat med den prisbelönade schweiziska designern Yves Behar.

Q Picture: Perfekt kombination av ljus och färg
QLED tar quantum dot-tekniken till nästa nivå med förbättrad ljuseffektivitet, stabilitet och ett vidare färgspektrum. Med en ny metall-kärna levererar QLED på allt som definierar en bra bildupplevelse vilket inkluderar betraktningsvinkel, färgvolym, ljus och kontrast. Med 100 procent korrekt färgåtergivning ger QLED den högsta färgåtergivningen på marknaden idag, vilket har gjort att QLED tilldelats ett kvalitetserkännande av Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), en av Europas största teknisk-vetenskapliga föreningar. QLED ger även djup svärta och skarpa kontraster oavsett ljusförhållanden i TV-rummet. Den avancerade HDR 1500 funktionaliteten i QLED TV-apparater gör det möjligt att se varje detalj utan att färgerna förvrängs.

Q Smart: Uppgraderar hemunderhållningen
Samsungs Smart Hub har utvecklats och gör det nu ännu enklare ta del av och uppleva innehåll direkt via QLED TV. One Remote-kontrollen kan nu styra fler enheter och går även att styra med rösten.

Q Style: Design som passar alla livsstilar
I år introducerar Samsung en ny design som passar in i alla hem. Den nya Invisible Connection kabeln hjälper till att hantera sladdtrassel med en enkel och snygg sladd som gör det möjligt att ställa TV:n var som helst i rummet utan att behöva hantera sladdarna.

Samsung har också introducerat No-Gap väggmontering tillsammans med nya QLED TV, som gör det enkelt att montera TV:n tätt intill väggen på 15 minuter. För de som inte vill ha TV:n på väggen finns det ett antal stilrena Samsung TV-ställ.

The Frame: Ett nytt sätt att se på TV
När det gäller premium design så delade Samsung med sig av mer detaljer kring den senaste innovationen – The Frame. Vid en förhandsvisning under CES 2017 visades The Frame, som är ett smart sätt att dekorera vilket rum som helst, upp för första gången.

The Frame ser ut precis som en vanlig tavla som hänger på väggen när Art Mode är på. Istället för att skärmen blir svart som när du stänger av en vanlig TV förvandlas skärmen på The Frame till digital konst, som användaren själv väljer. Med mer än 100 konstverk i ett flertal kategorier att välja mellan finns det något för alla smaker och stilmiljöer. Tillsammans med ett antal möjligheter av konstlayouter och färger samt anpassningsbara tillbehör som utbytbara ramar, är The Frame lätt att anpassa till personlig smak och livsstil.

The Frame kommer finnas tillgänglig i Sverige från och med juni på Elgiganten och i utvalda inrednings- och designbutiker.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material