Gå direkt till innehåll
Samsung presenterar nya gamingskärmen Odyssey Neo G9

Pressmeddelande -

Samsung presenterar nya gamingskärmen Odyssey Neo G9

Världens första Mini LED-välvda spelmonitor med Quantum Matrix Technology – Samsung Odyssey Neo G9, finns tillgänglig för förbeställning från den 29 juli.

Samsung Electronics Co., Ltd., ett av de ledande bolagen för spelmonitorer*, meddelar idag den globala lanseringen av nästa generations välvda spelmonitor, Odyssey Neo G9 (modellnamn: G95NA), uppgraderad med Quantum Mini LED-teknik. Odyssey Neo G9 ingår i Odyssey-sortimentet och tar spelande till nästa nivå med Quantum Matrix-teknik, stödd av Quantum Mini LED-skärm och Quantum HDR 2000, för en uppslukande spelupplevelse.

Genom den tidigare lanseringen av Odyssey G9 2020 förflyttade Samsung gränserna för premiumspelskärmar. Med branschens första Quantum Mini-LED-skärm, som levererar de mest förfinade detaljerna oavsett vilket spel som spelas, flyttar Odyssey Neo G9 kategorin spelmonitor framåt ytterligare. Odyssey Neo G9 med Quantum Matrix Technology i kombination med supersnabb respons och uppdateringshastigheter ger en dynamisk bild och förstklassig prestanda för alla spelare.

"Samsung tog sig an kraven och förväntningarna från även de mest krävande spelarna genom lanseringen av Odyssey-spelmonitorportföljen förra året", säger John Bunsow Lindén, Produkt- och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden. "Med introduktionen av Odyssey Neo G9, utrustad med världens första Quantum Mini-LED-skärm, är vi återigen glada över att kunna erbjuda toppmoderna spelupplevelser för våra konsumenter och visa på vårt ständiga ledarskap på marknaden."

Nästa generations skärmteknologi möjliggörs av en ny ljuskälla, Quantum Mini LED. Med en bråkdel¹ av höjden på en konventionell LED har Quantum Mini LED otroligt tunna mikroskikt, fyllda med många fler lysdioder.

Dessutom gör Quantum Matrix Technology, som utnyttjar förbättrad 12-bitars gradering för större kontroll av ljuskällan, mörka områden mörkare och ljusare områden ljusare med 2 048 dimningszoner. Det gör att tittarna kan uppleva innehållet så som det är tänkt att ses. Quantum HDR 2000 erbjuder en maximal ljusstyrka på 2000 nit tillsammans med ett statiskt kontrastförhållande på 1 000 000:1. Dessutom ger Samsungs avancerade bildkvalitetsteknik perfekta svarta och vita nivåer för oöverträffad kontrast och obefläckad detaljrikedom.

Baserat på den högpresterande teknologin som utvecklats för den nuvarande Odyssey G9, har Odyssey Neo G9 en ultrabred 49-tums skärm med ett bildförhållande på 32:9 vilket erbjuder Dual Quad High-Definition (DQHD, 5.120 × 1.440 upplösning) med en snabb, 240Hz uppdateringsfrekvens och 1ms svarstid **. Den futuristiska och uppslukande 1000R-krökningen på monitorn certifierades av TÜV Rheinland, en ledande internationell certifieringsorganisation som tilldelade den sitt Eye Comfort-certifikat.

Odyssey Neo G9 tillhandahåller Adaptive Sync på DP1.4 och HDMI2.1 VRR (Variabel uppdateringshastighet) via HDMI 2.1 med NVIDIA G-SYNC-kompatibilitet och AMD FreeSync Premium Pro, som levererar dynamisk och sömlös action, scen för scen, för en uppslukande spelupplevelse.

Skärmen passar sömlöst in i alla miljöer, med en glansig vit yta och futuristiskt infinity-kärnbelysningssystem som innehåller 52 färger och fem alternativ för ljuseffekt. Skärmen levereras också med CoreSync-funktionen, så att användarna kan anpassa sin inställning med flerfärgsläge.

Samsungs Odyssey Neo G9 med Quantum Mini LED kommer att kunna beställas från den 29 juli 2021 och vara tillgänglig globalt senast den 9 augusti 2021. Rekommenderat pris är 22 499 kronor.

För mer information, besök: https://displaysolutions.samsu...

¹Jämfört med LED-modulhöjden som finns i Samsung UHD-TV 2020 är varje Quantum Mini-LED 1/40 av storleken.

IDC Worldwide Gaming Tracker, Q121, 16.9% market share based on revenue (over 100Hz)

** Baserat på industristandardmått

Model

G95NA

Display

Screen Size

49”

Flat / Curved

1000R Curved

Aspect Ratio

32:9

Brightness (Typical)

420 cd/㎡

Peak Brightness (Typical)

2000 cd/㎡

HDR

Yes

HDR 10+

Yes

Contrast Ratio Static

1,000,000 : 1

Resolution

5,120 x 1,440

Response Time

1ms (GTG)

Refresh Rate

240Hz

Viewing Angel

178°(Horizontal)/178°(Vertical)

Gaming Feature

FreeSync

FreeSync Premium Pro

G-Sync

G-Sync Compatible

Auto Source Switch +

Yes

Etc.

Screen Size Optimizer, Black Equalizer, Low Input Lag Mode, Refresh Rate Optimizer, Super Arena Gaming UX,

Interface

Display Port

Display Port 1.4 (1EA)

HDMI

HDMI 2.1 (2EA)

Headphone

Yes

USB Ports

2EA

Design

Color

Black

Stand Type

HAS

Tilt

Yes

Swivel

Yes

Wall Mount

Yes (100x100)

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material