Skip to content
Samsung presenterar nya AI-funktionen Galaxy AI på MWC 2024

Press release -

Samsung presenterar nya AI-funktionen Galaxy AI på MWC 2024

Besökare kan ta del av den AI-baserade Galaxy S24-serien, uppleva Samsungs utökade ekosystem med produkter och nya hälsofunktioner på mobilmässan i Barcelona.

Samsung Electronics visar upp nya AI-funktionen Galaxy AI på Mobile World Congress 2024, som arrangeras i Barcelona. Besökare får ta del av nylanseringen via alla Galaxyprodukter, med fokus på Galaxy S24-serien vilket inkluderar de nya AI-funktionerna för smartphones. Galaxy AI[1] kommer även finnas tillgängligt på andra Samsungprodukter, exempelvis Galaxy Book4 och Galaxy Watch6. AI-funktionerna fungerar även med nya Galaxy Ring – en produkt som nu ska visas upp för första gången för allmänheten.

”Våra nya Samsung Galaxyprodukter erbjuder en kraftfull och mobil AI-upplevelse som både förenklar och effektiviserar användarens vardag. Vi ser fram emot att visa upp Galaxy AI via hela Samsungs produktportfölj på årets MWC-mässa. Där kan besökare uppleva hur kraftfulla våra enheter är samt hur de kan bidra till en mer intelligent och uppkopplad framtid”, säger Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics i Norden.

En ny era av mobil AI
Samsung kommer att presentera flera av de nya AI-funktionerna i Galaxy S24-serien på MWC. Det inkluderar Live Translate[2] vilket möjliggör tvåvägsöversättningar av samtal och text i realtid – direkt i en app. Därtill visas även nya funktionen Circle to Search with Google[3] upp som erbjuder intuitiva och gestbaserade sätt att söka online. Slutligen får besökare även uppleva Note Assist[4], som förenklar och organiserar komplexa texter, samt Generative Edit[5], som gör att användaren kan ändra storlek eller flytta på olika objekt i foton.

Samsung har också ordnat ett utrymme på mässan där besökare kan uppleva den kraftfulla kameraprestandan i Galaxy S24-serien. Platsen är mörk likt en konsertsal och syftet är att gästerna ska ta foton på objekt i något sämre ljus. Här får de prova att använda den nya Nightography-funktionen som kan ta kvalitativa foton i mörka miljöer.

En ny och uppkopplad hälsoupplevelse – med hjälp av AI
Samsung ska även visa upp sin nya hälsoprodukt på MWC, nämligen Galaxy Ring. Den erbjuder användaren en personlig och sömlös hälsoupplevelse med hjälp av AI. Den är uppkopplad till den digitala wellnessplattformen Samsung Health som gör det lättare att leva ett smartare och hälsosammare liv.

Samsung planerar även att visa upp kommande hälsofunktioner, exempelvis My Vitality Score[6]. Den erbjuder personliga hälsoinsikter som baseras på flera olika faktorer inklusive sömn, aktivitet, hjärtfrekvens och pulsvariation. Därtill hjälper funktionen Booster Card[7] till att göra varje dag hälsosammare genom att spåra användarens hälsomål och ge tips. Besökare på mässan kan testa dessa funktioner på Galaxy Watch6-serien och Galaxy S24.

Med hjälp av Samsungs SmartThings-ekosystem visar Samsung hur hemmet kan förvandlas till en plats för ett hälsosammare liv[8]. Till exempel kan man styra sin belysning på ett smart och automatiserat sätt för en mer optimal sömn[9]. Det går även att sätta påminnelser likt ett alarm när det är dags att ta sina mediciner. Det tillåter också en användare att mäta sina träningspass, puls och antalet brända kalorier i realtid.

Samsung Galaxy Experience-montern vid MWC 2024 finns i Hall 3 i Fira Barcelona Gran Via.

https://img.global.news.samsung.com/se/wp-content/uploads/2024/02/2024-MWC-Galaxy-AI_main1.jpg
[1] Samsung ger inga löften, försäkringar eller garantier om noggrannheten, fullständigheten eller tillförlitligheten av utdata som tillhandahålls av AI-funktioner. Inloggning på ett Samsungkonto kan krävas för att använda vissa Samsung AI-funktioner. Galaxy AI-funktioner tillhandahålls utan kostnad åtminstone fram till slutet av 2025 för Samsung Galaxy-enheter som stöds.
[2] Live Translate kräver en nätverksanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Live Translate är endast tillgängligt på den förinstallerade Samsung Phone-appen. Samtal måste göras med den inbyggda Samsung-uppringaren. Vissa språk kan kräva nedladdning av språkpaket. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk. Resultatens noggrannhet kan inte garanteras. Galaxy AI-funktioner tillhandahålls utan kostnad åtminstone fram till slutet av 2025 för Samsung Galaxy-enheter som stöds.
[3] Resultaten kan variera beroende på visuella matchningar. Kräver internetuppkoppling. Användare kan behöva uppdatera Android till den senaste versionen. Produktens funktionalitet kan bero på din app och enhetsinställningar. Vissa funktioner kanske inte är kompatibla med vissa appar. Tjänstens tillgänglighet varierar beroende på land och språk. Resultatens noggrannhet kan inte garanteras. Tiden för uppdateringen kan variera beroende på modell.
[4] Endast för text i Samsung Notes (200 4000 tecken); kräver inloggning på ett Samsungkonto och internetanslutning. Galaxy AI-funktioner tillhandahålls utan kostnad åtminstone fram till slutet av 2025 för Samsung Galaxy-enheter som stöds.
[5] Generativ redigering kräver en nätverksanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Redigering med Generative Edit resulterar i ett foto i storlek på upp till 12 MP. En synlig vattenstämpel läggs över bilden när den sparas för att indikera att bilden är genererad av AI. Noggrannheten och tillförlitligheten hos den genererade utsignalen kan inte garanteras. Galaxy AI-funktioner tillhandahålls utan kostnad åtminstone fram till slutet av 2025 för Samsung Galaxy-enheter som stöds.
[6] My Vitality Score kommer att finnas tillgängligt på Samsung Health inom 2024. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, operatör eller bärbar enhet. Funktionerna är endast avsedda för allmänt välbefinnande och träningsändamål. Måtten är endast för din personliga referens. Kontakta en läkare för råd.
[7] Booster Card kommer att finnas tillgängligt på Samsung Health inom 2024. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, operatör eller bärbar enhet.
[8] Tillgängligt på smarta enheter som är registrerade på SmartThings. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad eller enhet.
[9] Kräver den senaste versionen av Samsung Clock och SmartThings mobilappar för inställningar för vilomiljö.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667