Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung presenterar ny SSD med 3D V-NAND

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2014 09:00 CEST

Samsung 850 PRO – nästa stora steg inom SSD-teknik

Stockholm, den 1 juli, 2014 – Samsung Electronics släppte idag 850 PRO, en ny uppsättning av SSD-enheter (Solid State Drive) med Samsungs banbrytande 3D (tredimensionella) V-NAND (Vertikal NAND) flashminnesteknik. Den nya Samsung 850 PRO, som visades upp under Samsung SSD Global Summit i Seoul i Sydkorea, erbjuder en ny prestandaklass för SSD:er och blir tillgänglig i slutet av juli.

Den nya 850 PRO är byggd på Samsungs egenutvecklade V-NAND-teknik och är idealisk för användning i avancerade datorer och arbetsstationer. Samsungs V-NAND har en egenutvecklad vertikal cellstruktur. Strukturen innebär ett genombrott i att övervinna den densitetsgräns som idag finns i den plana NAND-arkitektur som används i konventionella flashminnen. I praktiken ger det betydande förbättringar av enheternas hastighet, uthållighet och energieffektivisering.

– Med den nya 850 PRO introducerar Samsung nästa stora evolution för SSD-teknik och tar ledningen genom att leverera SSD-enheter med hög densitet med enastående uthållighet, prestanda och energieffektivitet, säger Thomas Karlsson, ansvarig för lagringsprodukter på Samsung. Vi är fast beslutna om att skapa en innovationsrik datormiljö genom att ge våra kunder ledande V-NAND SSD-enheter med oöverträffad prestanda.

Samsung 850 PRO levererar otroliga hastigheter och en enastående uthållighet och erbjuder den högsta nivån av prestanda bland SSD-enheter som använder SATA III (6Gb/s)-gränssnittet. Enhetens sekventiella läsning når upp till 550 megabyte per sekund (MB/s), med en skrivprestanda på upp till 520 MB/s. Den slumpmässiga läsningen når upp till 100 000 in/ut-operationer per sekund (IOPS) (QD32), med skrivhastigheter på upp till 90 000 IOPS (QD32).

Lagringsenheten har även en Dynamic Thermal Guard-funktion vilken ser till att enheten vidhåller samma temperatur som omgivningen och förhindrar på så sätt dataförluster som kan uppstå vid överhettning.

Samsung 850 PRO har 10 års garanti och kommer att finnas tillgänglig i slutet av juli i följande storlekar i följande storleksklasser : 128GB, 256GB, 512GB och 1TB.

Enligt Gartners rapport “Gartner Forecast Analysis: NAND, Worldwide, 1Q14 Update”[1], väntas den globala marknaden för SSD-enheter att öka kraftigt. Från att ha omsatt 11.04 miljarder dollar under 2013 till att omsätta uppskattningsvis 14.47 miljarder dollar 2014 och 23.54 miljarder dollar 2017.


[1] Gartner “Forecast Analysis: NAND, Worldwide, 1Q14 Update” by Joseph Unsworth, April 4, 2014


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument