Skip to content
Samsung presenterar 2024 års sortiment av AI-förbättrade produkter på 'World of Samsung'

Press release -

Samsung presenterar 2024 års sortiment av AI-förbättrade produkter på 'World of Samsung'

Samsung Electronics Co., Ltd, arrangerar idag 'World of Samsung', där man visar upp årets produktlinje över TV, ljud, mobil, Smart Home och digitala apparater.

'World of Samsung' bjuder in media och partners till Tyskland för att ta del av Samsungs senaste produkter och att hands-on uppleva hur de med hjälp av AI gör livet mindre komplicerat, mer bekvämt och bättre uppkopplat. Här kommer Samsung också att dela mer detaljer från visionen "AI for All", som fokuserar på hur AI-teknik möjliggör för människor att uppleva sina enheter mer intuitivt och bekvämt än någonsin tidigare.

Läs delar av vad som presenteras nedan, eller i helhet på Samsungs nyhetsrum HÄR.

Omdefinierar hemunderhållning med TV- och ljudinnovation

'World of Samsung' visar upp 2024 års TV- och ljudsortimentet, inklusive 2024 Neo QLED 8K TV:s och Micro LED-innovation, som erbjuder premiumalternativ till konsumenten.

Driven av Samsungs mest innovativa processor hittills, NQ8 AI Gen 3, erbjuder den kraftfulla och intelligenta 2024 Neo QLED 8K svårslagen bildkvalitet. Gen3-processorn har enon-device AI engine (NPU) som är dubbelt så snabb som den tidigare Gen2-processorn och är Samsungs snabbaste processor hittills - vilket resulterar i bildkvalitet som tar dig närmare innehållet än någonsin tidigare. AI Motion Enhancer Pro är en banbrytande funktion som löser vanliga problem för sportfans när de streamar högupplösta matcher. Genom att minska bollförvrängningen ger den en klarare och mer flytande upplevelse. Den upptäcker automatiskt vilken sport som spelas och tillämpar rätt modell av bollidentifiering med hjälp av AI-djupinlärningsteknik.

På World of Samsung presenteras även den senaste innovationen: Transparent MICRO LED. Det är en evolution inom displayteknik, som förenar estetisk design med teknologiska framsteg, och inte bara ger verklighetstrogen bildkvalitet utan också integrerar med framtida teknologier för att ge obegränsade möjligheter inom transparenta displayer. Samsungs Transparent MICRO LED imponerar med sin kraftfulla ljusstyrka och ramfria design, vilket ger en transparens tack vare en hög öppningsyta inom varje pixel, som förbättrar klarheten i ditt innehåll samtidigt som den bevarar synligheten av verkliga objekt bakom skärmen.

Evenemanget firar också Samsungs nya TV-produkter inom lifestyle-segmentet och nya funktioner som förhöjer skräddarsydda och personliga upplevelser. Music Frame är en anpassningsbar och mångsidig högtalare som integreras med SmartThings. Denna enhet kan användas antingen som en fristående trådlös högtalare eller kopplas ihop med en Samsung-TV och soundbar genom funktionen Q-Symphony. Detta förstärker surroundljudet och förbättrar basen för en förhöjd ljudupplevelse. Music Frame smälter in i vardagsrummet, förklädd som en bildram för att både komplettera din inredning och leverera ett rikt surroundljud.


Uppgradering av det uppkopplade hemmet med AI-drivna hem- och vitvaror

Samsungs BESPOKE-enheter kommer också att visas på 'World of Samsung', som ger förstärkt användarvänlighet genom förbättrad anslutning och AI-integration. Genom snygg design tillsammans med de senaste AI-förmågorna, erbjuder BESPOKE-produkterna en futuristisk stil och adderad funktionalitet för det moderna hemmet.

Det nya Family Hub-kylskåpet erbjuder nya funktioner, inklusive AI Vision Inside. Genom en inbyggd kamera och 'Vision AI'-teknik, skapas och uppdateras automatiskt en lista över livsmedel i kylskåpet. Livsmedelsprodukter identifieras när de tas in och ut ur kylskåpet, vilket gör det enklare att hålla koll på dina matvaror. AI Vision Inside gör det lättare att hantera och övervaka maten i kylskåpet på ett bekvämt sätt.

Flera hem- och vitvaror i BESPOKE-sortimentet utnyttjar de senaste framstegen inom AI. Tack vare en ny cirkulationspump och AI-förbättringar av mjukvarualgoritmer överträffar den nya Bespoke AI-tvättmaskinen nu de lägsta A-klass-kraven för energieffektivitet med upp till 40%[1]. Dessutom använder funktionen AI Wash fem olika sensorer för att intelligent justera tvättens prestanda för varje tvätt, för en mer grundlig och effektiv rengöring. Bespoke Jet Bot Combo™ kommer med en uppgraderad AI Object Recognitionvilket betyder att den nu kan tvätta mer precist än någonsin, genom ett utökat antal objekt den kan urskilja. Den levereras även med AI Floor Detect som upptäcker olika typer av ytor och justerar rengöringskraften som behövs (precis som Bespoke Jet AI-stickdammsugaren).


[1] Baserat på Samsungs interna tester är tillämpliga modeller i WW8000D-serien 40 % effektivare än vad som krävs för att uppnå gränsen för energieffektivitetsklass A enligt förordning (EU) nr 2019/2014.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media